Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ptasi gaj 10:48, 29 mar 2017

Do góry
Kasia te sroki sie zagniezdzily tam gdzie na stale mieszkam w W-wie. Mieszkam na pierwszym pietrze i mam na przeciwko okna kuchni to gniazdo. Zobaczcie ile badyli jeszcze wczoraj znosily.
Dzisiaj cicho w gniezdzie.

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 10:43, 29 mar 2017

Do góry
Moja magnolia na frontowej rabacie:

Słabo widać, bo się zlewa z korą...

Ma już kilka otawrtych pąków - mam nadzieję, ze oniemieję jak rozkwitną
Sezon 2017 u Hanusi 10:39, 29 mar 2017

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Sabinko! Ja i pracuś? Skąd! Najchętniej poleżałabym pod gruszą na dowolnie wybranym boku, ale poczucie wstydu mam. Sąsiadki mają wypucowane jak na stole, a u mnie chaos! Ale one mają pół działki trawnika, jedną rabatę bylinową, i reszta truskawki. Można pucować! Moje 100 m kwadratowych bylinowych od jednego pociągnięcia grabiami się nie upiększy!
Ale dziś już prawie, prawie zobaczyłam światełko w tunelu.
Została mi do ogarnięcia jedna rabata 5 m! Hura!

O pracach koniecznych nie mówię. A tych jest sporo, Ale będzie czas i środki, to się zrobi albo i nie.

Takie wieści cieszą
Ja też robię, wiadomo pracuję, więc z doskoku tylko, światełka w tunelu jeszcze nie widzę
Ogród bacowej 10:36, 29 mar 2017

Do góry
bacowa napisał(a)
Ciemierniki rozkwitły, i ranniki też , i też mocno się rozsiały

Masz chyba szczególnie szczęśliwą rękę do sadzenia skoro tak się sieją rośliny...U mnie jeszcze żaden ciemiernik nie "urodził" małego, nie wiem dlaczego...może dlatego, że wyściółkowane korą i nasionka nie mogą przedostać się do ziemi? Poradź!
Mój ogród pod lasem 10:34, 29 mar 2017

Do góry
malgol napisał(a)
Ewa, docielam na tyle . Starczy?

Ladnie Jedynie jeszcze wycielabym troche pedow ze srodka, zwlaszcza te rosnace w strone srodka, zeby nie bylo tak gesto. Te rosnace na strone zewnetrzna sa ok.
Ogród do odnowy 10:25, 29 mar 2017

Do góry
niezły "żywopłocik" bedziesz miała
cyprysik Ivonne rosnie dość szybko, wysoko i szeroko, popatrz na moje rosnace po obu stronach wejścia do domu wsadzone mniej-wiecej takie jak Twoje w 2010r - 2 pierwsze zdjęcia, następne 2 lata później i ostatnie z 2016r. Nie mam aktualnego ale teraz krzaczory są szerokie na ponad 2m i obcięte od góry żeby nie właziły do rynien.
Okna nie widać wogóle a warunki w tych wąskich łezkach mają raczej kiepskie...

Ogród nowoczesny w pradolinie Warty 10:16, 29 mar 2017

Do góry
Z życia owiec - łobuzice nauczyły się forsować bramkę i w poniedziałek prawie dotarły na górny taras, zauważył je nasz synek, wzmocniliśmy zabezpieczenie

A poza tym wczoraj - forsycja już prawie kwitnie :

Klonik ginnala już prawie ma listki :

Wypatrujemy kwiatów Pana Ziemniaka:

i ... o ok. 18.55 przyleciał nasz bocian, ale jeden i wypatrujemy partnera/ partnerki:

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:16, 29 mar 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Wczoraj skończyłam czyszczenie 48 szt. smaragdów a dzisiaj było wielkie cięcie

Fajnie, że masz już to za sobą
Ja w przyszłym tygodniu może w końcu zrobię kosmetyczne cięcie i prysnę Pinivitem
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 10:14, 29 mar 2017

Do góry
Wielkie dzięki!
Hortensje przycięte - patyczki vanille fraise już w ziemi

Polar bear jeszcze w słoiczku - dodałam do wody śladową ilość ukorzeniacza - nie wiem czy dobrze - potestujemy Patyczki też wsadzałam o różnych długościach (niektóre przecięłam na pół) - w sumie fajna zabawa ciekawe czy coś z tego wyjdzie
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 10:03, 29 mar 2017

Do góry
rozark napisał(a)

he, he zobacz jakie

i róże i azalie i rododendrony
to wszystko do twojego ogrodu?? Znowu byłaś u ciepluchy i do mnie nie zajrzalas??
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 09:56, 29 mar 2017

Do góry

Pyt.1.
To jest ta rabata na skarpie o której pisałam str.płn-zach.
Posadziłam wczoraj "towarzyszki" starej lawendy sztuk 10.Dwie ukryte za starą.
Teraz mam prośbę,co pomiędzy (czy w ogóle )do zadarnienia.Chciałam różę okrywową,ale w Castoramie nie było i wczoraj zakupiłam 3 róże żółte rabatowe.Czy to dobry pomysł?
Pomóżcie,co ewentualnie i jaką linią to poprowadzić-będzie palisada.Wolałabym całkiem regularnie w półkole.

Narazie teren jest przeryty i wyrównany - przeryty dosłownie,bo wpadły do nas w odwiedziny dziki we wrześniu 2016r. i cała trawa od początku.
Tam w oddali widać jej resztę.

Pyt.2.
A teraz ta damm...druga strona płn-wsch.
Posadzone póki co 3szt.Rh Scarlet Wonder i pozostałości wrzosów z doniczek-posadziłam,w nadziei,że może coś z nich będzie jeszcze.
Oczywiście podsypałam odp.torfem kwaśnym.Ogólnie jest tam ziemią piasek z gliną i trochę zmieszanej zwykłej,bo tam też była trawa i też poryta przez dziki-całkowicie.
Okna sypiali i pokoju dziecka.Co myślicie o dosadzeniu hortensji annabel,podsadzonych niższymi trawami i hostami,a najniżej np.żurawki w jaskrawych kolorach np.Citronell?

Bardzo proszę, może Ktoś potrafi to ująć na rysunku (widziałam,że Sylla ma wielkie zdolności).
Byłabym wdzięczna,bo sama to kiepsko to widzę.

Ogród w Tarnowie 09:55, 29 mar 2017

Do góry
Richie napisał(a)
Już się zaczyna budzenie w ogrodzie...

Piwonia drzewiasta

Piwonia pięknie idzie. Cudna wiosna u Ciebie. Pozdrawiam w nowym sezonie!
Droga do spełnienia 09:47, 29 mar 2017

Do góry
AniMa napisał(a)

Ania kisora oddaję
trzymaj się
Madżenie ogrodnika sezon 2017 09:33, 29 mar 2017

Do góry
Madzenka napisał(a)

A tu bedzie pole ciemiernikowe, na razie zniknęływ runiance. Dosadze jeszcze bordowych

I inne cierniokowe rabaty
świetne te ciemiernikowe rabaty!
Będziesz zamieniać runianke na ciemierniki? Czy one poza wiosna brzydkie?
Problemy z tujami 09:31, 29 mar 2017

Do góry
Witam

Chciałbym od Państwa porady na temat szmaragdów. Zasadzone były we wrześniu ubiegłego roku ok 100 sztuk (były zakupione w donicach ze szkółki, wysokosc miały od 50cm-70cm), dwa tygodnie temu podsypałem nawozem siarczan amonu i chyba zostały popalone, jest jakaś szansa na uratowanie?
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 09:28, 29 mar 2017

Do góry
Gocha napisał(a)
Jestem ciekawa jak Amanogawy będą kwitły

Gosia duze masz te drzewka?
Chcialam sobie posadzić taką, dawno kupiłaś?
Buziaki wysylam
Małymi kroczkami do celu... 09:25, 29 mar 2017

Do góry
Na chwilę obecną tak to wygląda...przesadzilam stożka bukszpanowego, posadzilam dwie róże pashmine i Stephanie Baronin, pomiędzy buka, muszę dokupić jeszcze kilka kulek, dosadzić rośliny z drugiej strony ( gdzie jest beton), Kora i będzie skończone.

Pytanie do Was dziewczyny, czy z prawej strony będzie pasowała druga sosna na pniu?? I co jeszcze? Drugi stożek? A pomiędzy rozsypane po rabacie kulki?
Ogród bacowej 09:23, 29 mar 2017

Do góry
bacowa napisał(a)
Iwonka , magnolia z 17 04 dopiero pękają pąki.

Piękne kulkowisko
Przerwa na kawę... 09:04, 29 mar 2017

Do góry
Taki widoczek z rana lubię
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies