Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W oflisowym ogrodzie 22:56, 28 mar 2017

Do góry
Pokażę Wam jeszcze ostatnie prace eMa zdjęcia całkowicie robocze ale innych już nie będzie bo to już wspomnienie
Zaczątek ogrodu 22:56, 28 mar 2017

Do góry
Wiosna 2017

Moje małe wielkie marzenie 22:55, 28 mar 2017

Do góry

Czy wierzbę hakuro już przycinać? Czy czekać?

czosnki taaaaaakie duże, ale to pewnie u każdego

Żółte krokusy przekwitły, fioletowe przekwitają jeszcze kilka białych jest

Moja bajka 22:54, 28 mar 2017

Do góry
Moja kupiona późną jesienią gliniana kaczucha wreszcie w ogrodzie
Mój 4 arowy azyl... 22:54, 28 mar 2017

Do góry
Ciemiernik od Gabrysi

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:53, 28 mar 2017

Do góry
violka171 napisał(a)
zobacz pierwsze i drugie zdjęcie to jest karta gdzie masz mini kartę i możesz wymieniać tą mini kartę na nową nie tracąc zdjęć jak nie zrzucisz na laptop czy komputer,wsadzasz i wyjmujesz,ta duża to jest tylko przejściowa do włożenia w komputer czy laptop czy telefon,
ostatnie zdjęcie ta sama duza karta tyklo rózni się tym że nie ma tej mallutkiej wymiennej i jak tą zapełnisz to musisz skasować by kolejne dać-ta różnica
mam nadzieję że dobrze wytłumaczyłam ,nazwa kart przykaładowa takie mam

Dzięki VioluCzyli na dużych trzeba kasować , a małe można wymieniać, a skąd będę wiedziała na której fotki się znajdują? Może to głupie, ale aparat mam nie dawno i nie wiem
Ogródek Iwony II 22:53, 28 mar 2017

Do góry
Pękają pąki u magnolii Susan. Czy to już czas?

Moje miniaturowe berberysy są szybsze, niż ja. Nie zdążyłam poczyścić rabaty, a one są już takie:

Hiacynty zeszłoroczne:

W oflisowym ogrodzie 22:52, 28 mar 2017

Do góry
kamila66 napisał(a)

Ale co, że już? Pozazdraszczam i czekam na swoje
Co się stało kwiatom ... 22:52, 28 mar 2017

Do góry
Zbyszek, jestem szczęściara

Moja bajka 22:50, 28 mar 2017

Do góry
Strasznie się dzisiaj utyrałam. Umyłam wszystkie okna, trochę posprzątałam i jeszcze miskanty olbrzymie udało mi się powycinać. Ufff, to była walka

Pustawo jest, za to widać wreszcie cisy
Tyle było tego dobra . Jak nieśliśmy to na śmietnik to poryczałam się ze śmiechu . Wyglądaliśmy prawie jak z marzanną

słoneczny poranek w moim ulubionym zakąteczku

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:49, 28 mar 2017

Do góry

jodełki zasiliły lasek

W oflisowym ogrodzie 22:48, 28 mar 2017

Do góry
Intensywny miałam dzisiaj dzień eM zrobił ognisko a ja cięłam co się dało
Była też nagroda za pracę
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 22:48, 28 mar 2017

Do góry
Kasia_CS napisał(a)
A tu inna część, gdzie trochę zmieniłam kształ obwódki z kostki i połączyłam płynnie 2 boki ogródka

Miały by tu być bukszpanowe obwódki, w drugiej linii lawenda. Między pergolami (na zdjęciu widać tylko tą prawą) werbenowy lasek z ostróżkami, może jeżówkami. Pergola jest do obsadzenia, bo zeszłoroczne nasadzenia okazały się być kupione z blędnymi oznaczeniami, więc przede mną trudny wybór róży W samym narożniku coś pnącego - myślalam o rozy, o pnącej hortensji... tylko na płocie przerastający od sasiadów rdest i jak tu z nim wygrać. Tam gdzie widać coś w stylu wysokiej trawy jeszcze nie wiem - tam mam coś w stylu podwyzszonej rabaty, którą usypałam w zeszlym roku z darni zdjętej z rabat.
.

Jakoś przegapiłam Twoje plany, chyba byłam akurat w chwilowej "dziurze" ogrodowiskowej. Ale to mi się podoba. O ile pamiętam już w ubiegłym roku sugerowałam Ci połączenie w całość tych dwóch części.

Co do kulek na pniu, to też mi w zaproponowanym przez Ciebie miejscu nie pasują. Jeżeli na tej podwyższonej rabacie planujesz miskanty, to może kulki przed nimi. Ładnie by odbijały od jasnych Morning Ligt, a zimą tez by się fajnie komponowały z powiązanymi snopkami traw.

Radosne oznaki wiosny u Ciebie Hortki ogrodowe miałaś okryte na zimę? Ja swoje jeszcze w kubrakach zostawiłam, ale w tę sobotę chyba je już rozbiorę. Boję się o nocne przymrozki, ja sobie niestety wieczorkiem do ogródka nie wyskoczę, żeby awaryjnie okryć.
Malutki pod lasem 22:48, 28 mar 2017

Do góry
Pokopałam trochę, wzięłam sobie do serca, że ramy ogrodu muszę stworzyć
No to tworzę, gdzie się jeszcze choć trochę da i gdzie się mieszczą, bo w niektórych miejscach już się nie da, jak np. przy warzywniku Miałam z tym miejscem straszny problem, bo sąsiad okropnie podciął sosny. Pewnego dnia wstałam i z mojego okna tarasowego i tarasu centralnie widzę taras sąsiada z tyłu, którego przyzwyczaiłam się, że nie widzę Kilka dni się głowiłam co zrobić, bo już tam tuje się nie zmieszczą, bo skrzynie na warzywa stoją, już prawie sztachetki na płotek drewniany kupowałam, miały pasować do skrzyń, aż tu nagle wstaję kolejnego dnia rano, a tu u sąsiada pod sosnami tuje wyrosły Ja te moje co teraz posadziłam miałam w planach już jesienią, moje wyszły między jego, szybciej będzie ściana
Mój 4 arowy azyl... 22:47, 28 mar 2017

Do góry
Iwonko, mnie brakuje krokusów kremowych. Już od dawna mi się podobają i chyba w tym roku je nabędę.
Wyszły, te od Ciebie, tulipanki botaniczne Tarda. Te z pewnością będą kwitły, choć na razie pączków nie widać. Fragment nasadzenia - zdjęcie słabe, ale jest.

Nie wiem, czy w takim stadium można przesadzać siewki rannika. Czekam na odpowiedź od Hani. Ale możesz na nie liczyć.

Zszywkowy ogród marzeń :) 22:39, 28 mar 2017

Do góry
I dzisiaj zakwitły pierwsze krokusy, nareszcie się doczekałam
Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:38, 28 mar 2017

Do góry
i jeszcze do strumienia

dostałam też od taty czereśnię majową i poszła do sadu

wszystko posadzone

Ogród Małej Mi 2017 22:36, 28 mar 2017

Do góry
Reszcie macham.. ale jestem zgon, a mam trochę rzeczy do zrobienia..
Rozsądek każe skończyć to pisanie.. dopiero początek sezonu..

Co się stało kwiatom ... 22:34, 28 mar 2017

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:34, 28 mar 2017

Do góry
zobacz pierwsze i drugie zdjęcie to jest karta gdzie masz mini kartę i możesz wymieniać tą mini kartę na nową nie tracąc zdjęć jak nie zrzucisz na laptop czy komputer,wsadzasz i wyjmujesz,ta duża to jest tylko przejściowa do włożenia w komputer czy laptop czy telefon,
ostatnie zdjęcie ta sama duza karta tyklo rózni się tym że nie ma tej mallutkiej wymiennej i jak tą zapełnisz to musisz skasować by kolejne dać-ta różnica
mam nadzieję że dobrze wytłumaczyłam ,nazwa kart przykaładowa takie mam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies