Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Sezon 2017 u Hanusi 11:07, 29 mar 2017

Do góry
Dawno nie padało, a w ogrodzie jeszcze wodociąg nie działa. Dobre i kilka kropel deszczu- właśnie minimalnie podlewa! Cieszy mnie to w tej chwili, jak nigdy dotąd!
Miłego dnia!

Ciemiernik zaczyna zmieniać kolor!

W Kruklandii 11:07, 29 mar 2017

Do góry
Juzia napisał(a)

Perfekcja w każdym calu
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 11:02, 29 mar 2017

Do góry
Krakus napisał(a)

wszędzie dobrze gdzie nas nie ma...
z dwojga złego lepiej w domu nawet nie wymarzonym niż w bloku z sasiadami za ścianą gdzie w lecie jak w piekarniku... przynajmniej w domu zawsze cos do roboty jest nie zasiedzi się człowiek przed telewizorem

za to w zimie troche Ogrodników trafia bo usiedziec nie mogą

Gdzieś mi umknął Twój post
W bloku nigdy nie mieszkałam i chyba bym nie wytrzymała. A tak to człowiek się nie nudzi, zawsze robota jest

Abiko, Reniu, Aniu,

kasiek napisał(a)
O kurcze jakie Ty masz wypasione róże z lawendami - boskie foto!

Sprawdzone połączenie zawsze ładnie wygląda Mi też się podoba.

babka napisał(a)
Pacz. Poznajesz ??

Olu, gratulejszyn Dumna jestem z Ciebie, że takiego udało Ci się wyhodować

bdan napisał(a)

Reniu widzę, że masz różę soul. U mnie dylematy rabatowe, jakbyś mogła wyrazić opinie byłabym wdzięczna. Myślałam o róży Falstaff, ale różne są opinie o jej zdrowotności, że się zwiesza.

Danuś, napisałam u Ciebie.
Falsstaff - nie mam.
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:02, 29 mar 2017

Do góry

te bordowe żurawki, długo u mnie...brzydkie, ścinam je zupełnie przy ziemi, jak odbiją ok, jak nie nie będę płakać, inne tu przeniosę
podejrzewam, że golasy od środka je wujadły

Irenko, ja takie golasy rozdzieliłam na pojedyncze sztuki i powtykałam w donice. Zostawiłam pod krzewami i zapomniałam do jesieni, wyrosły całkiem nowe sadzonki gotowe do wysadzenia.

Moje małe królestwo 11:00, 29 mar 2017

Do góry
wczoraj dzień zabiegany były przykre sprawy 2 już pogrzeb w miesiącu
Po południu korzystając z okazji,że M miał wolne wertykulował trawę

a moje tulipanki w pełnej krasie

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 10:54, 29 mar 2017

Do góry
Pochwalę się jeszcze pięknymi różami, które wczoraj bez okazji od sąsiadki dostałam....
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 10:52, 29 mar 2017

Do góry
Kami szybka jesteś
Chucham i dmucham na te moje magnolie....
Zachwycają mnie tez iryski:

i czeka rabata pod trawnik i rabatę z hortensjami - (na razie się ukorzeniają) - nawet nie wiecie jak szybko człowiek potrafi w nerwie i żalu zerwać starą darń, przekopać z piachem, dolomitem i wygrabić. Dzisiaj wyrównam i jak mnie deszcz nie złapie, to wysieję trawę Miejsce na hamak....

niezła różnica w kolorze kory świeżo wysypanej i tej wysypywanej w listopadzie...
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:50, 29 mar 2017

Do góry
brzydula napisał(a)

A może, Wy drodzy pomożecie. Jak myślicie, czy zamienić żywopłot z cisa na świerki serbskie( ten zielony długi ekran na projekcie ) za żywopłotem jest sad, 3 jodły i sosna. Nie wiem czy brzozy będą lepiej się prezentowały na tle wyższych świerków czy niższego żywopłotu z cisa. No i w jakiej odległości od ekranu przesadzić brzozy. Niżej zdjęcie jak jest w rzeczywistości.

Moim zdaniem powinnaś zostawić cis, jego wysokość możesz jak najbardziej regulować
Miłkowo - sezon 2016-2022 10:50, 29 mar 2017

Do góry
AniMa
dzięki za całusektrzymam kciuki

Ewa777
miałam chwile i coś pstrykałam, teraz gonię w piętkę, tyle roboty, czasu prawie nic, na dodatek sajgon, bo dach wymieniają i bajzel mam na total
a i racja, lubię zabawę z aparatem

Justyna
Leosia pomiziasz
zakupy stoją, a wczoraj doszły jeszcze pęcherznice na pniu, też stoją, mam tyle pracy, szok, wstaje o 5 i robię do 8.30, bo o 9 już muszę wyjść z domu. 2 cisy mi połamali, ale i tak będę musiała dokupić, więc trudno. Buź

Bogdzia
fajnie, że udało się to i owo poczytać
jestem w polu z robotą...

Patrycja
są w doskonałej formie, tak samo jak dalie z ciemnymi liśćmi, pora dać w donice i ciut podpędzić

kosy pracowity czas mają
zaległe foty, nowych brak

te bordowe żurawki, długo u mnie...brzydkie, ścinam je zupełnie przy ziemi, jak odbiją ok, jak nie nie będę płakać, inne tu przeniosę
podejrzewam, że golasy od środka je wujadły
Ptasi gaj 10:48, 29 mar 2017

Do góry
Kasia te sroki sie zagniezdzily tam gdzie na stale mieszkam w W-wie. Mieszkam na pierwszym pietrze i mam na przeciwko okna kuchni to gniazdo. Zobaczcie ile badyli jeszcze wczoraj znosily.
Dzisiaj cicho w gniezdzie.

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 10:43, 29 mar 2017

Do góry
Moja magnolia na frontowej rabacie:

Słabo widać, bo się zlewa z korą...

Ma już kilka otawrtych pąków - mam nadzieję, ze oniemieję jak rozkwitną
Sezon 2017 u Hanusi 10:39, 29 mar 2017

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Sabinko! Ja i pracuś? Skąd! Najchętniej poleżałabym pod gruszą na dowolnie wybranym boku, ale poczucie wstydu mam. Sąsiadki mają wypucowane jak na stole, a u mnie chaos! Ale one mają pół działki trawnika, jedną rabatę bylinową, i reszta truskawki. Można pucować! Moje 100 m kwadratowych bylinowych od jednego pociągnięcia grabiami się nie upiększy!
Ale dziś już prawie, prawie zobaczyłam światełko w tunelu.
Została mi do ogarnięcia jedna rabata 5 m! Hura!

O pracach koniecznych nie mówię. A tych jest sporo, Ale będzie czas i środki, to się zrobi albo i nie.

Takie wieści cieszą
Ja też robię, wiadomo pracuję, więc z doskoku tylko, światełka w tunelu jeszcze nie widzę
Ogród bacowej 10:36, 29 mar 2017

Do góry
bacowa napisał(a)
Ciemierniki rozkwitły, i ranniki też , i też mocno się rozsiały

Masz chyba szczególnie szczęśliwą rękę do sadzenia skoro tak się sieją rośliny...U mnie jeszcze żaden ciemiernik nie "urodził" małego, nie wiem dlaczego...może dlatego, że wyściółkowane korą i nasionka nie mogą przedostać się do ziemi? Poradź!
Mój ogród pod lasem 10:34, 29 mar 2017

Do góry
malgol napisał(a)
Ewa, docielam na tyle . Starczy?

Ladnie Jedynie jeszcze wycielabym troche pedow ze srodka, zwlaszcza te rosnace w strone srodka, zeby nie bylo tak gesto. Te rosnace na strone zewnetrzna sa ok.
Ogród do odnowy 10:25, 29 mar 2017

Do góry
niezły "żywopłocik" bedziesz miała
cyprysik Ivonne rosnie dość szybko, wysoko i szeroko, popatrz na moje rosnace po obu stronach wejścia do domu wsadzone mniej-wiecej takie jak Twoje w 2010r - 2 pierwsze zdjęcia, następne 2 lata później i ostatnie z 2016r. Nie mam aktualnego ale teraz krzaczory są szerokie na ponad 2m i obcięte od góry żeby nie właziły do rynien.
Okna nie widać wogóle a warunki w tych wąskich łezkach mają raczej kiepskie...

Ogród nowoczesny w pradolinie Warty 10:16, 29 mar 2017

Do góry
Z życia owiec - łobuzice nauczyły się forsować bramkę i w poniedziałek prawie dotarły na górny taras, zauważył je nasz synek, wzmocniliśmy zabezpieczenie

A poza tym wczoraj - forsycja już prawie kwitnie :

Klonik ginnala już prawie ma listki :

Wypatrujemy kwiatów Pana Ziemniaka:

i ... o ok. 18.55 przyleciał nasz bocian, ale jeden i wypatrujemy partnera/ partnerki:

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 10:16, 29 mar 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Wczoraj skończyłam czyszczenie 48 szt. smaragdów a dzisiaj było wielkie cięcie

Fajnie, że masz już to za sobą
Ja w przyszłym tygodniu może w końcu zrobię kosmetyczne cięcie i prysnę Pinivitem
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 10:14, 29 mar 2017

Do góry
Wielkie dzięki!
Hortensje przycięte - patyczki vanille fraise już w ziemi

Polar bear jeszcze w słoiczku - dodałam do wody śladową ilość ukorzeniacza - nie wiem czy dobrze - potestujemy Patyczki też wsadzałam o różnych długościach (niektóre przecięłam na pół) - w sumie fajna zabawa ciekawe czy coś z tego wyjdzie
Ogród mały, w cieniu i na ciężkiej glebie 10:03, 29 mar 2017

Do góry
rozark napisał(a)

he, he zobacz jakie

i róże i azalie i rododendrony
to wszystko do twojego ogrodu?? Znowu byłaś u ciepluchy i do mnie nie zajrzalas??
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies