Lipiec 2023 rabata przy tarasie , była robiona na szybko i z tego co było do przesadzenia a ogrodzie ale jest do zmiany na wiosnę więc chętnie posłucham uwag i cennych rad
Ostateczny kształt po kilku dniach pracy październik 2022 sama jestem zdziwiona że na zdjęciach nie wygląda to tak makabrycznie jak w rzeczywistości , ale musicie mi wierzyć że doszła masa ziemi i to tylko cud że żadna z roślin nie ucierpiała to był mega stresujący czas jak widziałam że koparka przejeżdża kołem o monument od bukszpanow
Grabienia nie było końca , ziemia też nam się trafiła średnia, więc kamień na kamieniu, ja sama choć byłam już w dość zaawansowanej ciąży z brzuchem też dzielnie latałam z grabiami
Kilka dni później i kilka wywrot ziemi później efekt był już zdecydowanie lepszy nie było możliwości wyrównania na prosto ,więc jest lekki spadek od kostki do płotu ale na ten moment ukrylam to rabata która idzie wzdloz kostki
W pełnym rozkwicie jest jedna kępka prymulek od Uli. Inne kępki z podziału jeszcze nie kwitną.
Przebiśniegi też jeszcze się ociągają.
Z białych...jest jeszcze ciemiernik
Piękny masz busz nawet pod koniec sezonu. Ila lat ma ten klon? Bardzo efektowny
Też zerkam na Twoje odliczanie do wiosny, ja jakoś nie wierzę, że przyjdzie wcześniej.
Moje ubiegłoroczne uprawy pomidorów w donicach. Może nawet sprzed dwóch lat?
Na pocieszenie wklejam, pogoda fatalna i niewiele można zrobić w ogrodzie. Siać będę dopiero w marcu, kupiłam nasiona kobei, kiedy powinno się ją wysiać?