Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Małymi kroczkami do celu... 21:12, 23 kwi 2017

Do góry
Dziewczyny odpowiem zbiorowo, my dalej w szpitalu, malutka miała przeprowadzane badania krwi miała podwyższone crl czy jakoś tak, w każdym razie oznacza to stan zapalny, podano jej antybiotyk dożylnie, dzisiaj już lepiej, gorączka spadła, czekamy jutro na opis zdjęcia rengena klatki piersiowej i jak wszystko będzie dobrze jutro może wyjdziemy.

A tak z innej beczki dzisiaj miałam 2 godzina przerwę w pobycie w szpitalu, wpadłam po pampersy do B. i na szybkiego wpakowałam do koszyka takie rośliny - piwonie i kaline, zobaczymy czy coś z tego wyrośnie

Sprzeczność w ogrodzie 21:12, 23 kwi 2017

Do góry
moje niezapominaji i orliki...czy na trzecim jest borówka?bo tak mi wygląda...zapisalam ją na straty
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 21:10, 23 kwi 2017

Do góry
Krakus napisał(a)
zakupy wypasione pozytywnie zazdraszczam cena mnie powaliła i do tej krzywaczki muszę w końcu dojechać...

a i wiosna u Ciebie kolorowa mimo tej zimnicy...

No niestety rabat dają dopiero od 300zł więc się nie załapałam Może nie mają idealnie prostych tych drzew w sprzedaży, trzeba trochę nad nimi popracować, ale ceny mają zachęcające na tyle, że człowiek nakupuje, a potem się głowi jak do domu się zabrać z tym wszystkim

Ogródkowe perypetie:) 21:10, 23 kwi 2017

Do góry
proszę jakie niespodzianki się posiały..

kosmosy na rabacie i w trwie

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 21:10, 23 kwi 2017

Do góry
i jeszcze kilka fotek z dzisiejszego spaceru po okolicy

a tu chyba kopia dziki hmmm to calkiem blisko mojego domu chyba musze sie zaczac bac
Sprzeczność w ogrodzie 21:08, 23 kwi 2017

Do góry
jeden z prezentów od córki
Sezon 2017 u Hanusi 21:08, 23 kwi 2017

Do góry
Basiu, kołderki szkoda by było, ale deskami, słomą i agrowłókniną, czemu nie! Do tego kopczyki w nogach.

Mam nadzieję, że kwitnąć będzie w maju dopiero, bo te kwiaty tegoroczne, to zbyt wczesne dla niej, musały krzewy stać pod dachem przed sprzedażą.

Mała Eleczka 21:07, 23 kwi 2017

Do góry
polinka napisał(a)
Czesc

Hejka siedze przeziebiona z grzanym winem w ręku, ale na ogrod na chwile wyszlam, gdy swiecilo słońce i zrobilam jedno zdjecie komórka
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 21:07, 23 kwi 2017

Do góry
07_Rene napisał(a)
Gęsiówka pożarła niwaki...

Musiałam zacytować to zdjęcie, bo gęsiówka tak pięknie podkreśla niwaka.
Cudo
Mam jednego i zmienia u mnie stanowisko średnio dwa razy w roku.
Nie mam na niego pomysłu ale gdyby miał takie towarzystwo jak Twój to bym go przeprosiła za te ciągłe wykopki i dała honorowe miejsce
Pozostałe zdjęcia jak zawsze piękne.
Moja bajka 21:07, 23 kwi 2017

Do góry

hosty w tym roku strasznie długo każą na siebie czekać. Tu jest ich baaardzo dużo, a teraz jeszcze łyse pole

Kwiaty we włosach 21:06, 23 kwi 2017

Do góry
Kupiłam takie poduszki

i pasują jak ulał

jeszcze wiosennie

kruszyna

Ogródkowe perypetie:) 21:06, 23 kwi 2017

Do góry
Mam wrażenie, że ostatnio nie wiele mi idzie jak trzeba...

A w ogrodzie - przeszłam po moich areałach i magnolia kwiaty ma, ale podmarznięte, grujecznikowi zmarzły liście.. reszta jakoś w miarę, ale co mogłam okryłam.

Od Margaretki..całkiem ładnie przezimowały

Ciemiernik zachwyca dalej

Serduszka biała wygląda ładnie, ale jest niska..

ubiegłoroczny powojnik
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:06, 23 kwi 2017

Do góry
Wstawię co kupilam na targach w O. dokupiłam jeszcze jednego cytryńca chińskiego bo ten pierwszy przestał mi owocować

rutewkę ale tym razem białą w formie serduszka

kila lilii, bo niektóre mi poszły w glebę głęboko i zginęły i kilka mieczyków no i pierwiosnki, byly drogie więc po 1 sztuce, rozrosną się
i jeszcze takiego bo niektóre już z tych mam

takie drobne bratki rosną w szerokie gęste kępy
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 21:05, 23 kwi 2017

Do góry
Ci karabiniezy tez sie smiali

wszystko posadzone
to bylo z ta tojescia w jednej kepce.

za chwile toto bedzie kwitlo

Myslalam, ze to sama tojesc jest dopiero jak kepke w lape wzielam by ja posadzic odkrylam, ze to dwie rozne roslinki. Ta roslinka ma jakies 15 cm. Na tej kepce polozylam jedna pojedyncza, ktora wygrzebalam z tojesci, zeby bylo widac jakie ma korzonki.
Buszując w zbożu i kukurydzy:) 21:04, 23 kwi 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Ale fajowe zakupy w Twich fotach za każdym razem zakochuję się od nowa
W tym sezonie już Ci nie odpuszczę, musisz przyjechać bo też kcem takie mieć z mojego ogrodu

No ja myślę... czekam na lato i zaproszenie

A tak się ostróżki opamiętały... Stoją jak żołnierze...

Sprzeczność w ogrodzie 21:02, 23 kwi 2017

Do góry
Milka napisał(a)

Zetnij ją i odbije cudnie, jak moja
załączam foto
tak po cięciu
potem usune fotki

tak odrosła
nie usuwaj proszę będę mieć zdjęcia poglądowe, cudnie odrosła
Ogród z uśmiechem 21:00, 23 kwi 2017

Do góry
iwonadm napisał(a)
piękna wiosna choć szkoda, że zimna. Pozdrawiam

Iwonko, pewnie, że szkoda ale trzeba się cieszyć i z takiej, innej mieć w tym roku nie będziemy

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 20:59, 23 kwi 2017

Do góry
eee_taam napisał(a)

ale masz jej duzo ....w dużej masie świetnie wyglada ...ja posdziłam pod Rh i tez zakwitła plamakami ...i mi sie nie podoba ...nic tylko czekac az wiecej placu zarośnie ...choc ona jakoś mocno nie szaleje

tulipanów ile by nie było to zawsze za mało

Dziwne, bo u mnie właśnie szaleje. Z jednej kępki porozsadzałam co kawałek i po roku muszę ograniczać chyba, bo mi świerka zagłuszy Może kwaśnej ziemi nie lubi? Albo za mało słońca ma? Bo u mnie na patelni...

Mam jeszcze odmianę variegata, ale ona nie przyrasta tak szybko...
Moja bajka 20:57, 23 kwi 2017

Do góry

klonik za chwilę zrobi się zielony
patrzcie jak się strasznie mszyce na moją biedną kalinę uparły. Pryskałam Target Natural i nic, następnie jakimś gotowym środkiem w sprayu i kupiłam 3 - może ten je załatwi. Zawsze ją atakują i to tak okropnie niestety. Choć może środek zadziałał, bo wyglądają jakby zwiać chciały .

Buszując w zbożu i kukurydzy:) 20:56, 23 kwi 2017

Do góry
babka napisał(a)
Niwaki jak we mgle, zjawiskowo to wygląda
Plan na piwniczkę już się skonkretyzował ??
A tulipanki masz sliczne, zreszta wszystkie tulipany sa śliczne, szkoda że pogoda nie daje im się rozkręcić. Ale jest plus tego chłodu, nic szybko nie przekwita
tak jak Twoje narcyzy - urocze

Jeśli chodzi o nasadzenia mam wybrane rośliny, ale ciągle myślę nad ich ustawieniem. Na razie trzeba podrzucić ziemię do góry i pewnie dorzucić trochę nowej, bo jet za mało. Ale że mamy trawnik do okiełznania, ogrodzenie w palnie, to pewnie dopiero jesienią się za to weźmiemy... o ile nic nowego nie wyskoczy.

Lubię wiosnę za te soczyste kolory...

Piwonia twardzielka... Nie straszny jej mróz i śnieg

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies