Duzym zakoczeniem sa dla mnie moje wisnie: kiku, amanogawa i ta najnowsza, persica Taoflora... Ich nie pryskalam. Troche tu i owdzie widac lizniecia mrozu, ale sa to lizniecia minimalne.
kiku
amanogawa
Taoflora
Najladniejsze kwiaty po tej nocy ma wisnia Taoflora, jest praktycznie bez uszczerbku.
Aguś, to chyba musiałabym napisać ci listę ponad 80 odmian host jakie już mam
No i lilie większe też mi niestety podmarzły
Ale dobrze,ze tylko kilka a jeszcze ich sporo mam
Kwiaty u jedej kwitnącej śliwy juz po przymrozkach zbrązowiały,Czyli śliwek z niej nie będzie.
Inna tez kwitnie, a przymrozki dalej w nocy maja być .Trochę się boję.Ale cóż natura...
Ja dzisiał wykosilam trawę w miejskim ogrodzie.Na Dębowym posadziłam dalie, mieczyki,Posialm aksamitki i inne kwiatuszkowe.I teraz myślę czy dobrze zrobiłam, bo noce zimne .
Mąz walczył z kolejnym etapem grilo-wędzarki
Dziękuje ,że jesteś i mi doradzasz to jest zdjęcie z tamtego roku słaba jakość ale tylko tyle mam.7-to ta ławeczka,a 10 -to ta część z uschniętym żółtym cisem
a między 1 a 5 jest ten pas małych kwadratowych tuj.
Zawsze tyle miłych słów od Ciebie dostaję. Dziękuję.
Cierpliwa to ja jestem i lubię to. Nie zawsze mi wychodziło. Do siania trzeba mieć jeszcze dyscyplinę i systematyczność .
Teraz klon mój jest w towarzystwie składu materiałów budowlanych i nic nie wskazuje że szybko zmieni się ta sceneria więc nawet fotek mi się nie chce tam robić.
rok temu robiłam już miodek mniszkowy ? szok teraz przyjdzie poczekać do maja = prognozę widzę nadal zimnica
Oj,ale mi pięknie piszezsz,ummm twoje słowa to lek na moje zmęczenie dzisiejsze , pracy w ogrodach.
Dziękuję kochana.
Szfirki jeszcze kwitną
A te to też szafirki ?? coś kupiłam, posadziłam jesienią i nie pamietam co ,.le już ciekawie wyglądają
Te hosty te,które mają rozwinięte listki, niestety pójdę na straty,przymrozek ich zniszczył.Szkoda
A te co sa jeszcze w kłach , lepiej się mają .
Muszę zapytać no cóż każdy ma jakieś hobby najważniejsze żeby wzajemnie umieć to akceptować w końcu żywność produkuję !
wysiewy się dziś powiększyły - wysiałam dynie, cukinie, i jakieś kwiatki - nie chcę tematu pogody podejmować ale jak tu siać na zewnątrz już nie mówię o hartowaniu roślin bo część już mogła by wędrować do ogrodu
dużo mnie ta wiosna nauczyła - już wiem że rzodkiewkę trzeba w marcu siać ale zaraz pod agro bo tak to czekam i czekam a slinka mi cieknie
oglądam fotki z ub roku hmmm już kwitły pierwiosnki - u mnie na razie w pąkach i nie wiem czy zakwitną a było tylko -2
To smutne,że nasze, zdjęcia sobie inni kradną, czerpią zyski z tego.Darmowa reklama.Ale cóż Dziwny ten świat a ludzie jeszcze bardziej.
Dziękuję,że podajesz mi do kogo się mam zwrócić, jak oznaczy ć swoje zdjęcia.Ale dziś padam , praca na dwóch ogrodach dała mi w kość.Chociaż w miejskim tylko trawę wykosiłam.A na Dębowym już więcej podziałałam.
Trzmielinowe przyrosty wiosenne, nawet ładnie wyglądają