Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy. 22:42, 21 mar 2017

Do góry
Magda70 - łokieć bolał i boli /choć już nie tak, jak w najgorszym stadium/. To kontuzja, która mimo rehabilitacji wraca jak bumerang, bo każda praca / nie tylko w ogrodzie/ nadwyręża to, co z mozołem organizm odbudował. Trzymam kciuki za Twoją walkę. Oby udało Ci się wyjść z tego całkowicie.

Basiu Kosimkowa - mam u siebie Hammeln i LadyU - obie radzą sobie bez problemów.

Wiuniu - na forum zaglądam, choć rzadko i... cicho. Ot... taki czas. Wiosna w ogrodzie powolutku się budzi, ale znacznie mniej nie to emocjonuje niż w poprzednich latach. I przyznam, że taki spokój bardziej mi odpowiada. Robię to, co muszę i wtedy, kiedy mogę. Nie planuję, nie rewolucjonizuję - po prostu żyję sobie w tym moim ogrodzie

Alex - cześć, Wariatko! Coś tam z ziemi wychodzi - ale powoli.

Mary - wiosna podobno przyszła dzisiaj Wolno się rozkręca, ale bardzo mi to odpowiada. Pozdrawiam!

Moje ukochane miejsce na ziemi 22:42, 21 mar 2017

Do góry
Zobaczcie co dzisiaj kupiłam za śmieszne pieniądze u siebie w pracy.

Już wypróbowałam.
Są fantastyczne!!!

Ranczo Szmaragdowa Dolina 22:42, 21 mar 2017

Do góry
posadzona na miejscu cedru kaukaska

eM cierpiał wykopując cedr....niejedno wiadro wody przez te trzy lata mu wynieśliśmy na górę Ale jodła cieszy
Moje ukochane miejsce na ziemi 22:40, 21 mar 2017

Do góry
Dzisiaj udało mi się przez godzinę popracować w ogrodzie.
Przycięłam dość dużą wierzbę, wycięłam ostatnie dwie rozplenice. Wysokie trawy już wszystkie ścięte.

Wyczesałam 12 traw brązowych. Nie znam nazwy.

No i trochę pograbałam jeszcze.
Jestem mega zadowolona

Miałam raptem 2 ciemierniki kupione w Lidlu w ubiegłym roku. Został tylko jeden.
Znacznie się rozrósł.

Pszczelarnia 22:31, 21 mar 2017

Do góry
Mirka napisał(a)
Rudbekia Scherry Brandy bo chyba o niej mówicie? Ja nasion nie mroziłam siałam 12 luty a 19 już kielkowała. Ewo fotkę usunę jak zobaczycie.
(Na karteczkę nie patrzymy pomyłka )

Nasiona ode mnie były przemrożone.
Nie usuwaj. Fajne.
Ogródek Iwony II 22:29, 21 mar 2017

Do góry
Ja dziś piszczałam z radości po powrocie z pracy. Wczoraj pąki, dziś część zakwitła. Prosto przy wejściu
Moje pierwsze iryski

Prawdą jest, ze nie potrzebują słońca. Nawet w pochmurny dzień są otwarte. Nie tak, jak krokusy
Ogród nowoczesny w pradolinie Warty 22:25, 21 mar 2017

Do góry
Brunnera przezimowała, pierwsze listki już są:

Ogród Małej Mi 2017 22:23, 21 mar 2017

Do góry
Reszcie macham i uciekam.. mam trochę innych pilnych rzeczy do zrobienia.. ..

Irysy te co rosną od lat kwitną, a te co posadziłam na nowo ledwo kiełki tu i tam wypuszczają..
Ogród Małej Mi 2017 22:21, 21 mar 2017

Do góry
agata19762 napisał(a)
Ania ta sama amba buszowała w moim ogrodzie
Krokusów nie ma...

Moja sąsiadka zamknęła psa w piwnicy na 3 dni. Myślała, że pies w terenie...bo wiosna.
Dopiero jak się ziemniaki skończyły to.zagadkę rozwiązała.

Dziś rozglądałam z się za tobą w pracy, ale nie widziałam Ciebie, specjalnie zajechałam.. ale wpadłam jak po ogień... spieszyłam się..
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:19, 21 mar 2017

Do góry
Upiekszacze zapomnianych miejsc

Dereń
Ogród Małej Mi 2017 22:19, 21 mar 2017

Do góry
Richie napisał(a)
U mnie krokusy mają się dobrze i ich przybywa, natomiast tulipany w drugim roku po posadzeniu idą zdecydowanie w liście niż w kwiaty. Dawniej przez kilka lat po posadzeniu cieszyły oczy a teraz są chyba jednoroczne bo przeważa biznes.

To tak jak u mnie... z wyjątkiem tegorocznej amby, ale ona tylko jak wyjątek potwierdza regułę Karme rybią-nawę poszukamy, ale nie dziś..

Mam dwa rodzaje traw kępiastych w oczku... teraz widać, że mają rożne liście.. muszę zrobić lepsze foto w celu ustalenia nazwy..

Ogród, mydło i powidło. 22:18, 21 mar 2017

Do góry
Monia81 napisał(a)
Ależ żółciutko i ładniutko, wiosenne kolorki, bo w końcu wiosna

Jest , wreszcie dotarła - tak dziś fajnie już i ciepło było

Marga napisał(a)
Śliczne krokusiki KAsiu U mnie też miał być mix, a mam niebieskie, jeden żółty i zero białych

Ja jak mix kupowałam to tak sobie myślałam, żeby dużo niebieskich i fioletowych było a żółtych jak najmniej a tu na złość , muszę na jesień dokupić innych.

Kawa napisał(a)
śliczne

Dzięki!

Betka napisał(a)
Kasiu żółty to kolor słoneczny ! Moze uda sie i przyciągnie troche prawdziwej ciepłej wiosny!?
Krokusy śliczne i pomyśleć ze nie mam ani jednego

Chyba już przyciągnęły , tylko one dziwny ten kolor mają w środku intensywny a z zewnątrz to kremowy bardziej niż zółty a początkowo jak się rozwijały to myślałam że są białe . Beatko krokusiki musisz sobie koniecznie posadzić, to maleńkie cebulki to błyskawicznie się sadzi

anabuko1 napisał(a)
Już mi się znudziły te zimowe widoczki.Mam nadzieję; że Już takowych na żywo nie będziemy oglądać.
Krokusikowe słoneczka piękne. U mnie skulone od zimna .

Aniu u mnie dzisiaj pierwszy dzień, mam nadzieję że słoneczko będzie i jeszcze się tymi widokami nacieszę .

patrycja napisał(a)
Ale łączka krokusowa, piękne

Dzięki!

Oczyściłam róże które sadziłam wiosną od strony sąsiadów , świetnie przetrwały zimę, Vilchenblau miało kilka pędów zmarzniętych a Flammentanz praktycznie bez uszkodzeń.

Mam nadzieję że dadzą popis, napracowałam się w zeszłym roku żeby je podwiązywać i trzymać z jednej strony siatki
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:16, 21 mar 2017

Do góry
Przetacznik szaleje

Śmiałek

Naparstnice
Stylowe Nordowisko 22:15, 21 mar 2017

Do góry
W tym sezonie donice już obsadzone...
Ogród Małej Mi 2017 22:15, 21 mar 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Wszystko strajkuje .....ale krokusy ?

Anka zdrowia reszte sie dokupi ))))

Jak będzie za co..... ale bez krokusów daje się żyć, a bez zdrowia nie...

Ogród Małej Mi 2017 22:13, 21 mar 2017

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Szkoda, że te łany krokusowe zanikły ja posadziłam łączkę jesienią i czekam teraz na kolorek, ale skoro tak znikają to będę co roku dosadzać
Szkoda drzew. Tez uważałam, że jak sadzę to wyciąć powinnam móc, ale jednak ludzie to się rzucili jak bydło na ta wycinkę co kto ma to tnie
Katalpa mówisz przycięta. A mnie zaczynają wschodzić z nasionek zebranych w zimie na spacerze. do tej co mi rośnie (owinięta)jeszcze nie zaglądałam bo zając dopiero co obgryzł śliwo wiśnię i to nad siatką, skurczybyk musiał się wspinać na tylnych łapach
jak się trawa zazieleni to poodkrywam.

Głodny zając to zjadł... może gryzł jak był śnieg, wtedy mógł przegryzać na leżąco..

U mnie z nasion ileś katalp wyrosło bez problemu... pierwsze oddałam, a teraz to pielę by nie wyrosły..
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 22:13, 21 mar 2017

Do góry
Kiepscizna bo z telefonu z siatką w rekach
Trochę wiosny
Trialerki

Zawilec jesienny
Ogrodowy song 22:12, 21 mar 2017

Do góry
frezja napisał(a)
Grujecznik i orliki.

Jak można mieć takie duże orliki? moje ledwo z ziemi wyszły ...
Ogród Małej Mi 2017 22:08, 21 mar 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
Ja już myślałam, że się wszystko przewróciło...i zaczęłaś te skróty u siebie stosować (to tak, jak bym ja zaczęła...), ale doczytałam i jednak świat ma jeszcze fundamenty

Najpierw słyszałam o Twoich krokusach przez telefon i wierzyć mi się nie chciało...nie mam pytań

Kindzia szyfrem gadasz....
Mirkowy ogród (początki) 22:06, 21 mar 2017

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Mirka jesteś królową siewów Moudry ładnie wzeszła, ciekawe czy u nas w tym roku zakwitnie ?
E tam zaraz królowa ☺Przemku nie wiem czy zakwitnie. Siałam w zeszłym roku Rozplenicę Black urosła w ładne kępy ale nie zakwitła.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies