Bardzo mnie cieszą te przebisniegi, kwiaty są większe od tych pojedynczych , jedne i drugie lubię ale te pełne trudno dostac , mam tylko dzieki Ani.U Ciebie przekwitły iryski? U mnie własnie zaczynają kwitnąc bo dotychczas były tylko pojedyncze.Proszę zdjęcia pełnych.
Dzisiaj miałam sadzić z em. żywopłot ziemia do dołków kupiona a tu od rana padało i nic z sadzenia nie było.Wzięłam się za pikowanie a em za skracanie pułeczki na pikówki
Popikowane poziomki w multipalecie Strasznie dużo miałam sadzonek i sadziłam po cztery szt.
Wysiam też dziś pomidorki,okre(mam pierwszy raz)sałatę i salatę rzymską
Pogoda nie zapraszała do ogrodu to pojechaliśmy do O. szukać promocji na ziemię ) oczywiście była 20%. Przy okazji kupiłam Ascot, żonkile do ogrodu, kompost. Pozachwycałam się pięknymi stożkami bukszpanowymi, ale nie kupiłam, choć kusiły bardzo.
I to też musiałam mieć piękny skrzydłokwiat w jeszcze piękniejszej donicy.
jak na razie trzeba bardzo patrzeć w dół - przez ostatnie kilka dni nie widziałam ogrodu ale jutro pójdę oglądać postęp wiosny po dzisiejszej burzy i deszczach
w ub roku już iryski kwitły a teraz jeszcze nie ma widoku
Kurcze, pewnie pisałaś z tel. i poprzekręcało a ja nie mogę teraz odczytać
Nie ma co ukrywać, że Silvery po zimie nie wyglądają za ciekawie ale szybko startują po cięciu taką soczystą zielenią. Ogólnie są polecane do miejsc cienistych i na takim stanowisku będą soczyście zielone ale to inna zieleń niż ID-taka mniej wyrazista ponieważ Silver ma więcej białego na żdzble. W tych cienistych miejscach świetnie rozjaśnia rabatę- Toszka mówi, ze świeci
U mnie SS jest również na słońcu i tutaj pod koniec lata jest już troszkę wyblakły ale nie żółty. Na jednym i drugim stanowisku świetnie sobie radzą.
Wiecie co ? Jako, że nie mogłam usiedzieć w domu, zła, że deszcz leje w weekend, wylazłam i porozrzucałam kompost na trawnik Wzmocni go trochę no i deszcz ładnie go wpłucze głębiej
Ciemniejsze plamy z kompostu pokazały mi, że chyba czeka mnie dosiewka, bo po wertykulacji tona mchu została wyczesana
Napisałam do ciebie nie zdążyłam wysłać- prąd mi wyłączyli wieje strasznie na pięć minut jest pół godziny nie ma prądu. Jak się nazywa trawka ta zielona ? Z góry dziękuję
Ja mam jakieś fory z tym słońcem Wracałam dzisiaj z Wrocławia i jechałam w jakiejś dziurze miejscami nawet słonecznej. Podziwiałam nawet piękne tęcze
Moze będzie jedną z nich widać po lewej stronie zdjęcia
to bedziemy sobie przypominac nawzajem
Kasiu jaka masz pogode. Unas prawie caly dzien lalo i wieje. Na chwile mi sie ualo wyjsc i kolejne pol metra odchwascic. Za to w domu duzo zrobilam i
nawet ciacho upieklam
zapraszam na moj wloski jablecznik