Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi 2017

Ogród Małej Mi 2017

abiko 12:27, 11 maj 2017

Kurcze Ania ale straty
U mnie po ostatnim przymrozku doszła nowa azalia i nowe przyrosty na rododendronie, grujecznik

Tyle, że u mnie nie ma niezapominajek.. ciężko będzie patrzeć na ogród w tym roku
Mala_Mi 12:30, 11 maj 2017

bdan napisał(a)
Aniu współczuję bardzo. Wiem ile taki ogród wymaga pracy i masz prawo być mega wkurzona. U mnie tez straty po zimie, bukszpany bardzo nieciekawe, przesadzany klon w połowie chyba martwy, wiosenne przymrozki załatwiły grujecznika i marikeny, róże po zimie też do ścinania parę centymetrów na ziemią.

Ile tego mrozu było u was, że aż takie straty?

Dopisuję do listy co chwila.. o różach zapomniałam i o bukszpanach kulach.. jeszcze dużo sobie przypomnę.. chociaż lepiej zapomnieć.

Nie wiem ile było stopni bo nie patrzyłam, rano wstałam było biało od szronu...ale się spieszyłam do pracy i nie popatrzyłam.. Poprzednio było chyba -5, tak mówili ci co patrzyli na termometr.. teraz myślę, że było podobnie. Piotrek co mieszka niedaleko mnie, mówił że o 23 było już -3.

Mój grujecznik.. cały czarny, poprzednio zmroziło tylko część, a teraz wszytko..

Mala_Mi 12:34, 11 maj 2017

abiko napisał(a)
Kurcze Ania ale straty
U mnie po ostatnim przymrozku doszła nowa azalia i nowe przyrosty na rododendronie, grujecznik

Tyle, że u mnie nie ma niezapominajek.. ciężko będzie patrzeć na ogród w tym roku

Mi się nawet nie chce wychodzić do ogrodu.. czekam na piwonie i kaliny...

Kaliny na razie są piękne.. tyle , że 2 tygodnie lub lepiej opóźnione. Ale mi się nei spieszy... niech tylko zakwitną ..

Przyrosty na azaliach wielkokwiatowych też umroziło.. liście czarne, nawet niektóre listki piwonii wzięło.

A niezapominajki ci dam

I coś pozytywnego.. kaliny... tfu tfu nie zapeszyć.. będą piękne Na osłodę .. zwiewam do pracy..

margaretka3 12:36, 11 maj 2017

Kurczę, ale straty duże. Ale przecież odbiją, nie? Nawet jak nie zakwitną to niech chociaż odbiją.
U mnie też było biało od szronu, ale chyba tylko żywopłot bukowy dostał, bo właśnie te cudne listeczki wypuścił, i jedna hortensja ogrodowa, chociaż w szpalerze są, ciekawe, że tylko jedna.
Mala_Mi 12:36, 11 maj 2017

I tak nie zrezygnuję z host, lilii .. i innych

BY nie narzekać tylko...

Floksikowa opóźniona ale daje radę Po zimie jakiś grzyb ją męczył, nawet miałam je wyrzucić i posadzić nowe.. pozbierała się sama bez mojej pomocy.

Mala_Mi 12:41, 11 maj 2017

margaretka3 napisał(a)
Kurczę, ale straty duże. Ale przecież odbiją, nie? Nawet jak nie zakwitną to niech chociaż odbiją.
U mnie też było biało od szronu, ale chyba tylko żywopłot bukowy dostał, bo właśnie te cudne listeczki wypuścił, i jedna hortensja ogrodowa, chociaż w szpalerze są, ciekawe, że tylko jedna.

Ogrodowych mam mało, na szczęście bo wszystkie liście zmarzły..

I zmarznięta hochla Oj jej mi strasznie żal Była taka już żółciutka i wielka

To wszytko jest szklane... do ścięcia I tak w całym ogrodzie... grrrr

margaretka3 12:44, 11 maj 2017

Aniu, będziesz mieć dwa razy w tej najładniejsze fazie hosty. Chociaż hosty. Szukamy pozytywów.
Kasya 12:47, 11 maj 2017

A jak miskanty ? U mnie zmrozone rusza znowu bez problemu ?
sylwia_slomc... 14:05, 11 maj 2017

Aniu to ja już nie marudzę bo aż takich strat nie mam. Strasznie przykro, że tak ogród załatwiło czeka człowiek całą zimę, żeby efekty pracy zobaczyć i kicha, nie dane będzie
Nie mam doświadczenia z hostami, ale chyba powinny odbić
Gosiek33 14:22, 11 maj 2017

Oj, im kto ma większy areał i więcej roślin tym większe straty

Wierzę jednak, że sporo odbije, roślina nie taka głupia by dać się zabić zupełnie majowym przymrozkiem.