Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 16:08, 03 lut 2024

Do góry

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 16:04, 03 lut 2024

Do góry
Jakbym miała małą koparkę to nawet te 4latki mogłabym zabrać?

Dereń rozłogowy flaviramea

Po mrozach 22 stopnie z jarmużu niewiele zostało

Kalettes

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 16:01, 03 lut 2024

Do góry
Dereniowe patyki w produkcji

Czosnek słoniowy

Więcej czosnku

Naparstnice do wykopania z warzywnika I przeniesienia na nową działkę

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 15:59, 03 lut 2024

Do góry
Ciemierniki czują wiosnę?

Zieleń, drewno i antracyt 15:58, 03 lut 2024

Do góry
antracyt napisał(a)

Tess, czerwono na białym jest budowa

Na przyszły rok zaplanowane jest oświetlenie chodnika na tym odcinku

No toż to szok! Naprawdę napisali że zrealizowali budowę!

antracyt napisał(a)
przycięłam częściowo, 1/3 wysokości zostawiłam na później. Te ścięte elementy i tak w większości rozłaziły się już po ogrodzie. Nie pamiętam czy wstawiałam to zdjęcie, ale naprawdę to był ostatni moment.

O, to sprytne rozwiązanie. Też tak zrobię. Super, dziękuję
Zieleń, drewno i antracyt 14:58, 03 lut 2024

Do góry
Tess napisał(a)

Może w "pochwalnej książeczce" napisano o wykonaniu projektu chodnika, a nie wybudowaniu chodnika? Bo choć ideę "książeczki pochwalnej" rozumiem (toż wybory samorządowe tuż, tuż, to trzeba się dobrze "sprzedać"), to nie chce mi się wierzyć, żeby popełnili takiego babola.

Zobaczyłam, że już tniesz trawy i aż poszłam na początek wątku, żeby sprawdzić gdzie leży Twój ogród. Mnie też już nosi, wczoraj hakonechloa wycięłam, ale na miskanty chyba za wcześnie....

Tess, czerwono na białym jest budowa

Na przyszły rok zaplanowane jest oświetlenie chodnika na tym odcinku

Miskanty przycięłam częściowo, 1/3 wysokości zostawiłam na później. Te ścięte elementy i tak w większości rozłaziły się już po ogrodzie. Nie pamiętam czy wstawiałam to zdjęcie, ale naprawdę to był ostatni moment.

Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 13:21, 03 lut 2024

Do góry
1. Czy możecie mi polecić berberysa o bordowym kolorze rosnącego mniej więcej jak na poniższym foto, czyli tak trochę strzeliście do góry osiągającego tak 1,5-1,8 m? W necie sugeruje mi Google odmianę Choccolate Summer.
2. Proszę też o polecenie rozplenicy, nie gigantycznej, chyba średniej lub mniejszej, o ciemnym wybarwieniu kwiatostanów pasującej do berberysa?

Kraina spełnionych marzeń 13:15, 03 lut 2024

Do góry
MagdaLenka napisał(a)
Rabata hortensjowa: hortensje Polar Bear, trzcinnik krótkowłosy, (tymczasowo brunnery na tyłach), żurawki i turzyce Ice Dance.

Żurawki ledwie przeżyły spotkanie z nornicą. Aktualnie są w donicach, ale nadal nie doszły do siebie.

Planuje kolejną rabatę - tym razem z hortensjami Polar Bear. Dzięki wyszukiwarce trafiłam na Twoją i Lidki. Ona dała w nogi seslerie, u Ciebie jest turzyca Ice Dance. Ja jeszcze się nie zdecydowałam. Czemu u Ciebie padł wybór na turzyce akurat? Może odpowiedź na to pytanie rozwiąże mój dylemat. Żurawki w jakiej odmianie masz? Jakie warunki świetlne są na tej rabacie?
Anna i Ogród 2 12:53, 03 lut 2024

Do góry
Makao napisał(a)

Kupie sobie i tą z różowymi kwiatami i z białymi. Będę mogła porównać.

Tak, mam 'Royal Burgundy'. W ubiegłym sezonie kupione ale nie są szczepione. Wstawiałam ich zdjęcie ale trzeba trochę się naszukać bo mają 1m wysokości i jeszcze nie robią takiego szału.
Zaraz poszukam innego zdjęcia.

Proszę

Hej. Widzę, że masz Royal Burgundy. Rozważam je u siebie. Czytałam na wątku, że zdecydowałaś się na nieszczepione. Czy jak są szczepione to wtedy bardziej rosną w kształt lizaka? Tego akurat bym chciała uniknąć. Kupowałaś lokalnie czy online? Pamiętasz mniej więcej po ile?
Ogród Muszelki 12:45, 03 lut 2024

Do góry
Wczoraj kupiłam cebulki dymki (będą w lutym przy kominku się "dymić") oraz nasiona cynii daliowej.

W tym sezonie będą służyć w warzywniku za łapacze bzyków. No i zdobić. W starych ogrodach zawsze miałam cynie. W obecnym nigdy. Zatęskniło mi się
Ogród hortensjowo różanecznikowy 12:16, 03 lut 2024

Do góry
Nigery z Dina posadzone do gruntu i mają się dobrze...
Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały 12:04, 03 lut 2024

Do góry
Dziś mąż zaczął przygotowania w foliaku na przyszły sezon. Z podmurówek jakie nam zostały po budowie płotu (pomylili się o całą paletę, nie chcą odebrać, może transport im się nie opłaca?) są ograniczniki przy ścieżce. Tam gdzie mają być m.in.pomidory na kartony pójdzie kompost. Ścieżka wydaje mi się strasznie szeroka, ale mąż się napracował i po fakcie szkoda mu psuć humor, więc najwyżej w połowie foliaka postawię kilka donic np. na paprykę ostrą.

Ogród hortensjowo różanecznikowy 12:04, 03 lut 2024

Do góry
Luty w ogrodzie...
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 11:51, 03 lut 2024

Do góry
A tu duża działka 7000m2

Kawałek pola
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 11:50, 03 lut 2024

Do góry
Ula zobaczymy, drzew pewnie kilkaset kupię docelowo strach się bać

Pooglądam sobie choiny kanadyjskie, nie widziałam na żywo żadnej dorosłej...

Tu ten pasek pod ewentualny żywopłot.

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 11:48, 03 lut 2024

Do góry
Dzięki Asia

Zmierzyliśmy ile nam potrzeba jeszcze paneli, paneli jest zbyt dużo za to zbyt mało słupków... I to o dużo za mało I za dużo I nie wiem jak to się stało?

Pan Mirek z koparką będzie w poniedziałek. Trochę równania ziemi...

Takie dziury do zaślepienia...

Zacisze Alicji 11:42, 03 lut 2024

Do góry
Alija napisał(a)
O matko wygląda tak jakby przeszła trąba powietrzna...
Ogród Muszelki 11:33, 03 lut 2024

Do góry
Po przebudzeniu poszłam zobaczyć, jakie zmiany nastąpiły w warzywnym inkubatorze. Od wczoraj jest postęp.

Selerki z "małych owsikòw" przemieniły się w "owsiki pijane".  Zrosiłam je wodą, zrobiłam sesję zdjęciową i przeniosłam z komody przykominkowej na południowy parapet.

Podobny postęp zaobserwowałam w skrzyneczce z porem. Wysiałam dwie różne odmiany i widać, że jedna z nich jest hej do przodu, druga natomiast dopiero statecznie wynurza się z ziemi. Skrzyneczka z porem również powędrowała na parapet.

Niechaj zdrowo rosną i zielenieją!

Następny wysiew za miesiąc - pomidory.
Ptasi gaj 11:25, 03 lut 2024

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Basiu dziękuję.
Spokój by się przydał, ale tak długo nie będzie. Może w przyszłym roku po wyborach.

Wczoraj oglądałam program na TVN24 o Orkiestrze ♥️ o jej początkach. W Roku 1993 w styczniu pierwszy raz za 3 m-ce urodziłam syna.

Zrobiłam zdjęcia z tv trochę nie wyraźne, ale zbierano i liczono pieniądze recznie w milionach.

Pieniądze w woreczkach

Parę lat temu moje córki zbierały pieniądze do puszek na wielką orkiestrę będąc wolontariuszkami i nie jednokrotnie spotkały się z obelgami na Owsiaka wyzywając od oszustów i złodzieji, a co gorsze mówili że prędzej dali by pieniądze dla Rydzyka niż Owsiakowi. Nigdy nie zrozumię takich ludzi...
Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;) 11:05, 03 lut 2024

Do góry
Ostatnio w książce „Ogród biodynamiczny” natknęłam się na plan takiego żywopłotu

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies