Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Moja działka na Dębowym Lesie 00:11, 08 lip 2018

Do góry
Adela napisał(a)
Lilie cudowne Juz w ubiegłym roku zastanawiałam się nad nimi.
Teraz swój ogródek ozdobię jeszcze clematisami (właśnie przed chwilą złożyłam zamówienie) i jeszcze czekam na jeżówki. Jak paczka dotrze, to pokażę - no chyba, że będą nędzne sadzonki
Myślė, że na ten sezon będzie dość nowości.
Emerytura nie z gumy, a jeszcze na wakacje trzeba gdzieś pojechać.

Ja lilii mam dużo w rożnych miejscach.Po oprpstu dosadzam je gdzie tylko jest miejsce
O powojnki zamówiłaś.Fajnie, ciekawa jestem na jakie się zdecydowałaś.
jeżówki nowe.Dzisiaj jeszcze kupiłam też nową.Jeżówka Green Jewel

Chętnie je zobaczę, jak otrzymasz.
To prawda, rośliny , roślinami.Nowe bardzo cieszą, ogrody się zagęszczają.
Ale i odpoczynek musi być.

Moja działka na Dębowym Lesie 23:52, 07 lip 2018

Do góry
Lilie cudowne Juz w ubiegłym roku zastanawiałam się nad nimi.
Teraz swój ogródek ozdobię jeszcze clematisami (właśnie przed chwilą złożyłam zamówienie) i jeszcze czekam na jeżówki. Jak paczka dotrze, to pokażę - no chyba, że będą nędzne sadzonki
Myślė, że na ten sezon będzie dość nowości.
Emerytura nie z gumy, a jeszcze na wakacje trzeba gdzieś pojechać.

W moim małym ogródeczku - Dorota 23:09, 07 lip 2018

Do góry
Dorotko, odwiedziłam Twój ogród już nie pierwszy raz. Ale nie wiem czy się wpisywałam. Nadrobię to szybciutko.
U Ciebie jest pięknie, kolorowo, kwitnąco i jak czytałam pachnąco. Przecudne lilie, powojniki, różne byliny ( nie znam nazw), trawy i w ogóle wszystko. Dekoracje b. ładne, miłe dla oka, niektóre pocieszne.
Obejrzałam też Twoją wizytówkę. No na początku to był niezły bałaganik, gdy robili kanalizację. Ale potem wyłonił się piękny ogród. Na pewno dużo pracy było. Coś wiem o tym bo małą rewolucję przechodził wiosną mój mały ogródek. Już żałowałam, że podjęłam się tego sama z mężem. A co dopiero po takich pracach ziemnych doprowadzać ogród do porządku.
Dorotko w wizytówce widziałam pnącą różę z powojnikiem. czy te dwie rośliny się wzajemnie uzupełniają czy jedna nie głuszy drugą, czy polecasz takie sąsiedztwo? Mam na ogrodzeniu ciemne powojniki Viticella i myślę, żeby rozjaśnić je białymi powojnikami też Viticella albo białoróżowymi różami. Czy róże bardziej wymagają opieki ( podwiązywania, oprysków, usuwania przekwitłych kwiatów) niż powojniki? Jeśli można prosić Cię o radę to będę wdzięczna. Pozdrawiam serdecznie.
Moja działka na Dębowym Lesie 23:00, 07 lip 2018

Do góry
gogo napisał(a)
Oj, to masz kawałek, ale jak się ma samochód, to rzut beretem. Pewnie ciężko wyjeżdżać do cywilizacji po pobycie wśród pięknych roślin. Moja przeprowadzka na wieś to była najlepsza rzecz, którą zrobiłam. Polecam wszystkim nerwusom, takim jak ja, jeśli mogą, niech to zrobią.

No kawałek, 15 minut lub 20 zależy od pory dnia i ruchu drogowego i juz
Jeszcze trochę i tutaj więcej i częściej będę mieszkać.
O tak zawsze rano ciężko stąd wyjeżdżać,ale czóż jeszcze musowo.
To miejsce jest jak balsam na duszę :0
Także doskonale ciebie rozumiem

Lilie

Liliowiec ED Muray

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:55, 07 lip 2018

Do góry
Dorotko, kwiatowo w Twoim ogrodzie Wszystko pięknie rośnie. Podziwiamu Ciebie lilie, bo u mnie jeszcze w pąkach.

Uwielbiam zwiedzać zamki. Bardzo mnie zaciekawiłaś swoimi wyprawami i zdjęciami. Muszę zaplanować wyjazd w Twoje strony
Ukojenie 19:48, 07 lip 2018

Do góry
Troche fotek po krotkiej burzy:

Lilie smolinosy od Tesciowej

Jezowka nn

Liliowiec

Jezowki orange skiper
Przedziwny Ogród 16:02, 07 lip 2018

Do góry
gogo napisał(a)
Witaj, a ja właśnie myślę o tej gipsówce między liliami, kosmosy wsadziłam przed lilie no i są jednoroczne. Wiem, że się wysiewają, ale gwarancji nie ma, a gipsówka to bylina. No i to połączenie, chcę mieć na grządce bukiety.

Już sobie wyobrażam, jak będzie pięknie

Ogród na piasku i z wielkim murem 13:33, 07 lip 2018

Do góry
Ładne cholercia są te lilie

Aluw ubiegłym roku narzekałaś to teraz się odwdzięczyły.

Mnie przez trzy lata było ciągle za mało kwitło w/g sadzenia, w tym roku wyszły.
Gożdzikowa - wiejski ogród 12:47, 07 lip 2018

Do góry
Basilikum napisał(a)
ogladnelam piekny kacik wypoczynkowy pod orzechem i cudne rabatki

alez masz piekne te lilie
moje pomidory jeszcze zielone

dziękuję Izabelo

Ogród na piasku i z wielkim murem 11:36, 07 lip 2018

Do góry
Lilie masz dorodne. Samo zdrowie z nich tryska.
Ogródek Ewy 23:49, 06 lip 2018

Do góry
Nallar napisał(a)
Wracam do swojego ogródka.

Świetne to zestawienie. Cudnie wyglądają lilie z anabelkami
Ogród pod akacjami 22:20, 06 lip 2018

Do góry
Coś z innej bajki.

Czy ktoś z Was krzyżuje lilie? To moja krzyżówka.

Pozdrawiam

Maria J.
Gożdzikowa - wiejski ogród 16:05, 06 lip 2018

Do góry
ogladnelam piekny kacik wypoczynkowy pod orzechem i cudne rabatki

alez masz piekne te lilie
moje pomidory jeszcze zielone
W moim małym ogródeczku - Dorota 14:44, 06 lip 2018

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Dorotko u Ciebie zawsze się coś dzieje Te kolory dodają zawsze energiiBardzo lubimy z Emem Twoje tereny. Pozdrawiam.
Staram się, żeby co roku było coś nowego, żeby z rabat nie wiało nudą.
Mam nadzieję, że mi się to udaje i widzę, że jest to zauważalne.Mam taki kawałek rabaty, który obecnie jest tylko zielony. Dla mnie trochę za monotonny, ale za kilka dni zakwitną tam kolejne lilie i wtedy będzie tam najładniej.
Świętokrzyskie obfituje w dużą ilość zabytków, tak jak i Śląskie rejony.
Pozdrawiam

W moim małym ogródeczku - Dorota 14:31, 06 lip 2018

Do góry
Anabell napisał(a)
Haniu co masz na uwadze z tym bobaskiem?
Lilie zamówiłam w tym samym miejscu, promocja nadal jest.
Właśnie się głowię gdzie wcisnąć, a sucho okropnie. W ubiegłym roku nie zdążyły zakwitnąć i bałam się, że cebule zmarnieją. Na szczęście przetrwały i nawet zakwitły.

W moim małym ogródeczku - Dorota 14:24, 06 lip 2018

Do góry
Ivvvona napisał(a)
U Ciebie zawsze jest na co popatrzeć, mnóstwo kolorów i piękne zestawienia roślin. Nie wiem co najpierw chwalić, ale chyba róże i lilie zasługują na wyróżnienie. Szkoda, że jeżówki nie powtórzyły kolorów, ale ich ilość jest imponująca.
Iwonko te jeżówki wysiewałam 3 lata temu miały być czerwone, z Twoich nasionek dopiero rosną, może w przyszłym roku zakwitną. Róże cieszyły mnie swoimi kwiatami, teraz odpoczywają. Za miłe słowa dziękuję.

W moim małym ogródeczku - Dorota 14:18, 06 lip 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Dorotko, ale pięknie i kolorowo,
To lubię i to bardzo.
Powojniki piękne. Na powojnik Purpurea Plena Elegans mam jeszcze chęć.długo on kwitnie ??
Jeżówki cieszą i nas i wszelakie owady. Świetne to widoki.
Maczki też masz ładne.
No i lilie, cudniaste.
Powojnik Purpurea Plena Elegans pierwsze kwiaty pokazał około 10 VI i ciągle ładnie kwitnie, długo na niego polowałam i teraz bardzo się cieszę, że dobrze przetrwał zimę i ładnie kwitnie. Jego kwiaty są małe. Jeżówek kwitnących mam sporo, a jeszcze mam też tegoroczne siewki, które mam nadzieję, że w przyszłym roku też zakwitną. Bardzo mnie to cieszy jak komuś podoba się to co mam w ogródku.

W moim małym ogródeczku - Dorota 14:07, 06 lip 2018

Do góry
Urszulla napisał(a)
Czytam że kupujesz cebulki, jakie w tym roku?
Też lilie, jak zdążą zakwitnąć zobaczysz jesienią.

W moim małym ogródeczku - Dorota 14:03, 06 lip 2018

Do góry
asiak napisał(a)
Dorotko, imponujące lilie
W tym roku mam trochę więcej niż w zeszłym, ale jeszcze chyba dosadzę
Dziękuję, bardzo lubię ich zapach, a i sam kwiat mają piękny. W ubiegym roku kupiłam w cenie promocyjnej o tej porze roku. Nie zażyły zakwitnąć, a w tym roku kwitną ku mojemu zdziwieniu.

Z ogródka na wsi 13:58, 06 lip 2018

Do góry
Monia81 napisał(a)
Radziu lilie cudnej urody masza ta pysznogłówka to może w przyszłym roku będzie wyższa, czy wiesz, że na pewno jest z niskich? moje w tym roku niskie wyrosły bo byłe jesienią dzielone i przesadzane, no i dodatkowo susza, więc wielkość tych roślinek w tym roku jest znacznie mniejsza niż w tamtym roku.... pozdrawiam Radziu, kolorowo jest i to jest to

Lilie dziękują Miałem taką piękną lilię Big Brother i po zimie gdzieś zginęła...szkoda ale cóż...

Pysznogłówka kupowana była na targu...pani, która sprzedawała mówiła że ta jest miniaturowa, a kiedy spytałem czy nie ma wysokich, odpowiedziała że nie...tak więc myślę, że ta wysokość zostanie...I tutaj znowu szkoda, bo chciałem tą wysoką odmianę dać na tył rabaty...ale jest pomysł że zapełnię ją tam miskantami, ostróżkami itd.

Pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies