Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Moja glebo terapia 12:10, 03 lip 2018

Do góry
Ja mam z 5 odmian borówek wszystkie dobrze owocuje.
Jezowki piękne. Dla mnie wszystkie kolory i odmiany są śliczne.
Ja mam jedną brązowa trawkę. Nawet sobie podzieliłam i mam już dwie.
Lilie też piękne. Czy to żółte czy różowe Czy też inne.piękne.
Brzoskwinie Ci obrodzily suuper.U mnie w tym roku tylko kilka ich jest.
Moja glebo terapia 11:07, 03 lip 2018

Do góry
Oj masz kolorków masz Floksy śliczne, jeżówki i jakie fajne jaskrawo-żółte lilie a borówek ile - mniam mniam
Droga do spełnienia 10:17, 03 lip 2018

Do góry
m_gocha napisał(a)
Kami! Widzę, że wyautowane przez Ciebie roślinki pokazały na co je stać . Czy teraz ponownie otworzysz im furtkę do ogrodu?
Lilie masz cudne, choć chyba nie umiałabym ich wkomponować w mój ogródek

Ciekawa jestem jak Ci się spisuje przetacznik, jak długo kwitnie i czy po tych deszczach się nie rozłazi? Pytam bo na ryneczku miałam już zakupić ale na razie wstrzymałam się

Pozdrawiam

Gosia roślinkom za płotem dobrze więc niech tam zostaną zobacz jak róży tam dobrze, aż wpycha się z powrotem

przetacznik jest super nie rozłazi się i nie pokłada
będę mnożyć
Moja działka na Dębowym Lesie 07:32, 03 lip 2018

Do góry
Malgosik napisał(a)
Muszę u Ciebie zgapiać co to teraz kwitnie, żeby się dokwiecać.
Na razie udało mi się posadzić z letnich kwiatów liliowce, jeżówki, lawendę, hortensje, werbenę patagońską. Czyli w zasadzie niedużo. Kilka siewek szałwii jeszcze mam.
Mam ochotę na jakieś swiecznice lub coś innego strzelistego.
Miałam łubin, ale jest niełatwy w uprawie, trzeba go odnawiać. Pod ambrowcem w zasadzie nie rośnie.

Małgosiu, to zgapiaj...U mnie teraz dużooo roślin kwitnie, bo jeszcze niektóre powojniki kwitną, lilie, liliowce, róże w mniejszości ale są.
Jeżówki i dalie zaczynają.Hortensje tez.
I cała sztauera innych
lawendę, hortensje, werbenę patagońską i szałwię mam. Świecznicy nie.Ale podoba mi się bardzo.Łubiny nie mam.Raz go wysiewałam ale nic nie wyszło.Raz siewki miałam i też przepadły.

Floksy też zaczęły.Nie wszystkie.ale ten juz jakiś czas kwitnie

Moja działka na Dębowym Lesie 07:26, 03 lip 2018

Do góry
Adela napisał(a)

Aniu, oby mi sił wystarczyło na wypielęgnowanie tego, co mam i......tego co jeszcze kupię. Bo kusi mnie, jak każdą z nas.
Lilie też cudne, ale jeszcze nie teraz
Jeżówki kupiłam w odcieniach różu, pełne. Mam nadzieje, że będą komponować ładnie z bielą orszeliny, odętki, złocieni i fioletem lawendy i szałwii.
Jeszcze ich nie mam. Spodziewam się jutro już pojutrze.
Nazwę sklepu podam na priv żeby nikt mnie nie posądzil o kryptoreklamę. Jeszcze nawet nie wiem, czy ich można polecić, bo pierwszy raz ich sprawdzam.

O tak piszesz, mydlisz już jak i ja.
Tak sobie tego narobiłam.A więcej czasu mam na weekendy.I tylko.
To oby mi też tych sił starczyło na obrobienie tego co mam.
Ja też jestem wciąż kuszona czymś.
Lilie kocham, co roku ileś dokupuję i tak dosadzam gdzie się da.
A cebule to się wszędzie zmieszczą
E to fajne roślinki zamówiłaś i fajnie zamierzasz je skomponował.
Ja jeszcze mam ochotę na 2, 3 róże stale kwitnące i szałwię niebieską.Bo ja mam fioletowa.
No i na jakiś powojnik jeszcze.A tych już mam sporo.Ale jeszcze upchnę :
W BR, już kupowałam,Wszystko było ok.
Wymarzony sielankowy ogród..... 22:43, 02 lip 2018

Do góry
abiko napisał(a)
Masz zgrupowane te lilie w jednym miejscu? to musisz mieć zapach.. masz tam krzesło lub ławkę?

Aguś są w jednym miejscu, chociaż, już troszku porozsadzałam, ale są rewelacyjne, uwielbiam te żywe energetyczne kolory te lilie, które ci się spodobały, mam już dla Ciebie odłożone buziaki
Wymarzony sielankowy ogród..... 22:41, 02 lip 2018

Do góry
Iwonka napisał(a)
Moniczko, jeszcze raz ściskam Ciebie i Męża za wczoraj, było super, zimno, ale w takim towarzystwie cieplutko od pozytywnej energii i emocji Jak będę po remoncie znów u siebie robić spotkanie to już dziś Was zapraszam Lilie masz PIĘKNE! Kwiaty cię kochają! Może i mnie w końcu polubią Buziole wielkie

Iwonko buziaki wielkie my też mocno cię ściskamy, dziękujemy z góry za zaproszenie, na pewno skorzystamy polubią, polubią cię kwiatuchy, no powiedz mi jak można cię nie lubieć jesteś cudna wiesz buziaki
Wymarzony sielankowy ogród..... 22:21, 02 lip 2018

Do góry
Masz zgrupowane te lilie w jednym miejscu? to musisz mieć zapach.. masz tam krzesło lub ławkę?
Ogród z wilkiem zamkn. 22:10, 02 lip 2018

Do góry
Iwonka napisał(a)
Madziu macham i dziękuję za wczoraj!!! O której wróciłaś? Troche tych ogródków było, prawda Mimo chłodu daliśmy radę No i jakie towarzystwo miałaś w samochodzie Z takim zapachem to i na koniec świata można jechać Bo to chyba tobie Monia te piękne lilie przywiozła?

Iwonko dziękuję bardzo ja też
wróciłam po 21 ,ale z nadmiaru wrażeń nie mogłam zasnąć
a zapach po drodze miałam niesamowity te lilie i wszystkie inne dary w środę sadzę ,bo po powrocie tylko do donic powkładałam ,żeby nie padły

ten dzień był niesamowity ......zapadnie mi w pamięci na całe życie

ciesze się ,że taką fajną grupę mamy i już niedługo sie spotkamy ponownie
Ogród z wilkiem zamkn. 22:04, 02 lip 2018

Do góry
Magleska napisał(a)

szkoda ......ale mam nadzieję ,że nadrobimy
do mnie macie bliżej więc zapraszam mocno jak znajdziecie chwilkę
jeszcze raz dziękuję za przepiękne lilie -w środe działam

ps. powiedz jak przygotowywałaś ziemię -bo ta z liliami cudowna .....dawałaś jakieś dobroci ? czy taką masz w ogrodzie ?

Madzia taką mam ziemię w ogrodzie, dorzuciłam im tylko jak zawsze na rabatę kompostu, nic więcej I dla Ciebie na pamiątkę

Moja działka na Dębowym Lesie 21:57, 02 lip 2018

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Nie mamy wielu zabytków ocalałych.I małe ale spokojne miasto.
Beż żadnej gonitwy i z małymi korkami.
ale jakby było ci blisko,,to daj znać
Jeżówkami sama się zaraziłam.Jeszcze sporo ich nie kwitło.ale będzie coraz więcej
a ty gdzie zamówiłaś ?? I jakie odmiany ??
I nigdy nie mów nigdy.
Ja tez juz ileś razy mówię sobie,że nic juz wiecej nie kupuje...a ciągle jeszcze coś dokupuję. tylko już mniej

Aniu, oby mi sił wystarczyło na wypielęgnowanie tego, co mam i......tego co jeszcze kupię. Bo kusi mnie, jak każdą z nas.
Lilie też cudne, ale jeszcze nie teraz
Jeżówki kupiłam w odcieniach różu, pełne. Mam nadzieje, że będą komponować ładnie z bielą orszeliny, odętki, złocieni i fioletem lawendy i szałwii.
Jeszcze ich nie mam. Spodziewam się jutro już pojutrze.
Nazwę sklepu podam na priv żeby nikt mnie nie posądzil o kryptoreklamę. Jeszcze nawet nie wiem, czy ich można polecić, bo pierwszy raz ich sprawdzam.
Ogród z wilkiem zamkn. 21:56, 02 lip 2018

Do góry
Monia81 napisał(a)
Madzia buziaki wielkie, fajnie było się spotkać i znowu nie mogę się doczekać kolejnego spotkania, szkoda, że przyszły tydzień mi nie pasuje, ale nadrobimy następnym razem buźka

szkoda ......ale mam nadzieję ,że nadrobimy
do mnie macie bliżej więc zapraszam mocno jak znajdziecie chwilkę
jeszcze raz dziękuję za przepiękne lilie -w środe działam

ps. powiedz jak przygotowywałaś ziemię -bo ta z liliami cudowna .....dawałaś jakieś dobroci ? czy taką masz w ogrodzie ?
W ogródku Iwony 21:30, 02 lip 2018

Do góry
marba napisał(a)
Iwonko, jeszcze raz wielkie dzięki za wczorajsze spotkanie.
Lilie masz przecudnej urody. Takiej nakrapianej nigdy wcześniej nie widziałam. Bardzo oryginalna.

Basiu, było super, jak zawsze na spotkaniach Ogrodowiska. Lilia i mnie zadziwiła.
W ogródku Iwony 21:11, 02 lip 2018

Do góry
Iwonko, jeszcze raz wielkie dzięki za wczorajsze spotkanie.
Lilie masz przecudnej urody. Takiej nakrapianej nigdy wcześniej nie widziałam. Bardzo oryginalna.
W ogródku Iwony 21:03, 02 lip 2018

Do góry

Lilie

Ogródek Iwony II 20:43, 02 lip 2018

Do góry
Malgosik napisał(a)

to u mnie jeżówki już dawno w pełni kwitnienia
mam sporo dwuletnich samosiejek, różowych, podobają mi się
jesienią posadzę je w jakimś porządku

Gosia, ja się sama dziwię. U sąsiadów lilie kwitną, u mnie jeszcze w pąkach. Jeżówki zaczynają. I mam ich mniej, niż rok temu - tych purpurowych, chyba przy wiosennym pieleniu coś musiałam wykopać .
Te różowe się wysiewają. Mam roczne siewki, rozsypywałam nasionka specjlnie. Ale w innym miejscu. Nie przy tarasie. Tutaj upiornie jakieś płożące zielsko się zadomowiło i na dodatek podagrycznik, którego tzreba porządnie wykopywać. pewnie wtedy wykopałam jeżówki niechcący...
Białe jeżówki dziś:

Floksy i liatra też dopiero startują u mnie

Moja działka na Dębowym Lesie 20:28, 02 lip 2018

Do góry
MirellaB napisał(a)
Aniu co się robi jak lilie przekwitną - obciąć, ściąć do zera?

Oglądałam dzisiaj pysznogłówki, takie poczochrane - śmieszne
Jeszcze się do nich nie przekonałam

Jak przekwitaj, to od razu obrywam te pojedyncze te pokwiatowe zawiązki.
Jak już cała przekwitnie, to ścinam je na wysokość 10-15 cm nad ziemia.Aby puste łodygi nie szpeciły.I zauważyłam,że tak nie wysilają się i szybciej dają dzieci przybyszowe, małe.Ale na kolejne lata coraz ich więcej .
Tak, pysznogłówki sa trochę inne.Ale ciekawe i ładnie z innymi roślinami wyglądają
Ja je lubię i mam 3 odmiany.3 kolory

Lilia z kwitnąca teraz magnolią .
Ogród Małej Mi 2017 18:21, 02 lip 2018

Do góry
Te ostatnie lilie to chyba pachną ?
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 18:15, 02 lip 2018

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Ha ha ja też myślałam że z wirusem i pozwoliłam im zaginać w akcji..

Oj dziewczyny... a takie ładne unikatowe lilie

Ogród z wilkiem zamkn. 17:45, 02 lip 2018

Do góry
Madziu macham i dziękuję za wczoraj!!! O której wróciłaś? Troche tych ogródków było, prawda Mimo chłodu daliśmy radę No i jakie towarzystwo miałaś w samochodzie Z takim zapachem to i na koniec świata można jechać Bo to chyba tobie Monia te piękne lilie przywiozła?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies