Albostriata już nie,bo Finka nie miała.Znalazłam na all.. aukcje szkółki z Koziegłów.Nigdy o nich CH wcześniej nie słyszałam.Trochę ryzyko,ale mieli dużo pozytywów.
Akurat Albostriatę udało się dziś zasadzić.Na razie nie wygląda to mięsiście.
Kamilko, mam Suzan,3x3m, to siostra Nigry, każde drzewo rośnie inaczej, ja swojej Suzan, nie cięłam, rośnie
mi jak kopka siana stożkowo, ale w tym roku tak fascynująo nie wygląda
Nigra kwitnie czerwcowo, rośnie kolumnowo...1,5m szerokości powinna mieć
i w górę z 5 m, ale moja wypowiedzź to taka czysto teretyczna podpowiedź
U mnie sezon nie zaczął się dobrze w tym roku, bo już przy pierwszym ścinaniu traw złapał mnie straszny ból w krzyżu i niestety położył prace ogrodowe na łopatki. Niby przeszło, ale przy chodzeniu po schodach i przy zginaniu się wciąż czuję opór, więc bardzo uważam, a to oznacza, ze wszystko w ogrodzie w tyle. Dlatego na tą chwilę zdjęcia z bliska Później wkleję dalsze plany.
Agnieszka,to miłe co piszesz, wiosna wcale nie ma ochoty mnie zachwycić swoim pięknem,
sasanki potrzebują słońca a u mnie tylko deszcz i zimno,czekam tak jak Ty na lato i róże, Twoja zakwitnie bądź spokojna
Jeszcze są ..
Gosiu podejrzenia miałam do Hameln na rabatach, dziś zajrzałam i w każdej widać bo dwa zielone kłaki zatem jest nadzieja, że coś z nich będzie
Zaznaczone strzałkami już wywaliłam, zgniły. Nawet nie wiem co to było bo wszystkie kupowane jako Moudry a były pomylone... nigdy nie kwitły więc wcale nie jest mi ich żal
Czy Hameln się tak ładnie przewiesi na donicy czy szukać czegoś innego ?