Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja bajka 13:58, 06 mar 2017
Do góry
Katkak napisał(a)
Rróżyczki ruszyły. Najbardziej bujnęła ta kruszynka kupiona w zeszłym roku w Lidlu

taki stan ..to juz nie ma co czekac ...bym rozkopczykowywała i cieła....u ciebie musi byc zacisznie i pewnie cieplej ze tak róże poszalały w oczach
Moja bajka 13:56, 06 mar 2017

Do góry
Ta kupiona jesienią w markecie chyba umarła na śmierć

za to ta żyje i ma się nieźle

Angielka w donicy przeżyła zimę . Lipstick niestety nie.

widzicie ten prościutki patyczek za rzybkiem? To mahonia taki fajny odrościk wyprodukowała . Posadziłam pod murkiem. Może w jakąś fajną kuleczkę pozwoli się uformować? Przydało by się tam więcej zimozielonego .
Moja bajka 13:52, 06 mar 2017

Do góry
Rróżyczki ruszyły. Najbardziej bujnęła ta kruszynka kupiona w zeszłym roku w Lidlu

The Fairy

Pomponella
Ogród Anety 13:49, 06 mar 2017

Do góry
Droga do spełnienia 13:43, 06 mar 2017

Do góry
pytanie mam odnośnie liści bergenii
niektóre brzydkie - czy można obciąć wyjdą nowe? chyba wyjdą co ?

Droga do spełnienia 13:37, 06 mar 2017

Do góry
Agatko, Jolu, Kasiu, Gosiu Lola

wiosna była przez weekend ale sobota z tym halnym to już przesada

zmasakrował mnie ten wiatr okropnie, głowa dzisiaj cierpi chociaż czapka na głowie była

posprzątałam bylinówki, przycięłam cisy, uwolniłam z agro ambrowca - który ma piękne pąki liściowe, uwolniłam różę na pniu z agro - też żyje

kilka żurawek pięknych inne beznadziejne - nie wiem czy będą u mnie rosnąć
jeżeli się nie zbiorą w tym roku to się z nimi pożegnam
hortki pomału się zbierają

tulipany i krokusy troszkę wyszły z ziemi, rozchodniki też, zawilce od Joli tez się pojawiły

ciachnęłam kłosownicę, część ID poskubałam część zostawiłam zobaczymy co będzie

hotki ogrodowe też żyją

no i jeszcze zrobiłam oprysk RT - ale nie wiem czy coś z tego będzie bo później nad ranem padał deszcz

sory za jakość zdjeć jakoś za nic nie mogłam się z tym wczoraj ogarnać

Beskidzkie marzenie 13:20, 06 mar 2017
Do góry
Moniq napisał(a)

Justynko tak wyglada z bliska; moge ja już teraz dzielić? Wykopać i przeciąć np. Na polowe?

rekami zapewne przerwiesz i zrobisz z nich wiecej niz dwie

ale jeszcze z tym czekaj ze 2-3 tygodnie

PS. jak planujesz ja dzielic to nie obcinaj jej na jeża ja swoje carexy i wszystkie trawy ciacham na jeza juz zaczełam ....ale dzielenia nie przewiduję
Mój przyszły ogród 13:09, 06 mar 2017

Do góry
To mój sobotni nabytek. Jeszcze pusty a już cieszy. Aż wiosnę poczułam.
Maco też poczuł zew natury
Ogród Mirelli 13:08, 06 mar 2017

Do góry
Wiosennie

Ogród leniwej o. 13:02, 06 mar 2017

Do góry
rewq napisał(a)
Zainspirowana powyższym stworzyłam:
szare-koszone
zielone-niekoszone
niebieskie-woda

Macie jakiś pomysł gdzie usypać górkę z wykopanej ziemi dla dzieci (sanki itp.)?

Cieszę się , że się przydałam
Bardzo mi się podoba, rozumiem , że preriow o- łąkowo. Weź pod uwagę, że łąki trzeba choć raz w sezonie skosić ,a trawy ozdobne ściąć....kwestia kosy, grabienia, i utylizacji takiej ilości pokosów i resztek. mówię z doświadczenia bo łąkę kwietną posiadam...kosimy raz w roku po wylęgu ptaków...okolice września.....grabimy wysuszone znosimy i po troszkę spalamy....miesiąc przeszło w tym roku co dziennie spalałam. W sezonie mało z tym roboty , ale potem trzeba wszystkie siły zmobilizować. Popiół idzie na kompost i pod rośliny
Gardenia 2017 12:56, 06 mar 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)

Aniu to chyba to
Ogród Anety 12:55, 06 mar 2017

Do góry
Gardenia 2017...
Ogródek Mirelli 12:53, 06 mar 2017

Do góry

Ogródek Mirelli 12:49, 06 mar 2017

Do góry

Kiedyś będzie tu ogród 12:42, 06 mar 2017

Do góry
anbu napisał(a)
Aniu[/b] pokaż klona strzepistokorego ... plisss. On naprawdę tak wolno rośnie jak piszą w necie? :/

Aniu tu go masz w liściastej odsłonie https://www.ogrodowisko.pl/watek/4734-kiedys-bedzie-tu-ogrod?page=86#post_1

Tu fotka z obecnej zimy, widać przyrosty... w ostatnim roku ok 1m. Pierwsze dwa lata stal jak zaklęty.

Ranczo Edy 12:34, 06 mar 2017

Do góry
a to dziś Hanusia Kasia łan już zaczął !!!
od strony kuchni nowa rabatka wiosną i do jesieni tworzona
zaraz odpiszę kochani

Tu ma być ogród :) 12:32, 06 mar 2017
Do góry
lindsay80 napisał(a)

jaka to odmiana ?

melduje ze zasiewów nie zrobiłam M postanowił rozwalić kompostownik w którym głownie były odpady kuchenne ( część nie przekompostowana) i wrzucił to wszystko jak leci do skrzyń ( pod ziemie).

i ku naszemu zaskoczeniu poniżej połowy rydla ziemia w skrzyniach była zamarznięta jeszcze....ale tym sposobem skrzynie wszystkie gotowe niech no tylko pogoda zechce współpracować....bo dzis nijak wyjść.

PS. ciemiernik pełny zeszłoroczny pączkuje alez mnie to cieszy

Ogród w mieście-ogrodzie 12:21, 06 mar 2017

Do góry
Pazdzierzowy napisał(a)
Przedwiośnie w ogrodzie Rodziców:

Cudo
Ogród przetrwania 12:20, 06 mar 2017

Do góry
Dzień dobry!
Powracam. Jestem gorsza niż nocny koszmar, bo wracam za dnia.

Dodaję zdjęcia:
Pierwsze z planem działki.
Część wykropkowana, to powierzchnia wybrukowana.
Kółka - drzewa - od dołu - jabłoń, duże iglaste, ogromna tuja, wiśnia i jabłoń.
Czerwona kropka - wejscie do domu.
Żółty prostopadłościan - tu planuję część nasiadówkową, a dzisiejszy artykuł na stronie głównej Ogrodowiska - ten o altanach - to chyba myślami ściągnęłam.
Czerwona kratka - to część owocowa - tutaj rośnie porzeczka, kiwi, aronia, jakaś czarna malina.
Niebieska kratka - tutaj myślę, żeby coś posadzić, żeby ciekawscy spacerowicze nie zaglądali nam do ogródka. Myślałam o trawach ozdobnych. Pięknie wyglądają na wietrze.
Przed ogródkiem planuję trawnik. Z czasem może pojawią się rośliny, ale najpierw musimy uporządkować to, co mamy.

Drugie zdjęcie.
Stan ten spędza mi sen z powiek. Rząd cisów poprzeplatanych jabłonią, dużym iglastym i zakończone ogromną tują. Trawa kiepsko rośnie, dwa cisy wytniemy, bo wyglądają kiepsko, ale co z resztą? Jak to najlepiej zagospodarować?

Ostatnie zdjęcie - widok od strony sąsiada. Nie udało mi się dobrze uchwycić roślin, które planujemy wyciąć.

Teraz moja wizja:
altana prosta, najchętniej z profili metalowych, zamysłem zbliżona do tej - >>Linka<<
I to tyle... Chociaż Pinterest mój jest kolorowy i kwiatowy, muszę mierzyć siły na zamiary.
Tu ma być ogród :) 12:19, 06 mar 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Nie mam pojęcia czy powinnam przyciąć swoje świdośliwy, czytałam, że starsze egzemplarze tego nie wymagają, a te pewnie mają trochę latek.

Co sądzicie?

Trzecia

Może usunęłabym tą wygiętą gałązkę pośrodku ale pewna nie jestem ... może zdjęcie z innej perspektywy?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies