Te brązowe doniczki to ew. brzozy Z ich prawej strony - 2 metry byłaby altanka. Od ogrodzenia jest 3 metry odleglości na "tło". Nie wygląda to źle
Widok na platana jest, czyli eM zadowolony, mozna chyba nawet trochę przesunąć w kierunku środka działki.
A tak wygląda widok z miejsca gdzie ma być altanka w kierunku rabaty południowej czyli ciąg dalszy tej z platanem. Po prawej kierunek platan, po lewej dom i taras
Z czym zestawić kosodrzewinę na tle żywopłotu thuji Aureospikaty lub Szmaragdu?
Kosodrzewiny mam 9sztuk ponoć mają być niskie na max 0,5m, pomiędzy nią posadzę czosnki olbrzymie ale one będą tylko chwilę.
Wymieszać z byliną typu złocień/jeżówka co by zbytniej konkurencji o wodę nie było?
Z piwonią pomieszać?
PS. Z ostatniej chwili – budki lęgowe nadal są do wynajęcia.
Słyszałam dzisiaj w tv, że masowo przylatują do Polski ptaki. Mam więc nadzieję, że moje ptasie domki szybko znajdą lokatorów.
Joasiu jak miło Cię wreszcie widzieć! Ciekawa jestem do jakich dojdziesz wniosków na skutek tych prób - czekam na wyniki .
Aniu już zauważyłam swoją pomyłkę, mam nadzieję, że się nie pogniewałaś .
Będę z niecierpliwością czekała na kwitnienie Twoich nowych nabytków .
Dziś znalazłam rozwijające się już pączki w ogrodzie , na Tawlinie jarzębolistnej Sem i na Heptakodium - ale te były za malutkie i nie udało mi się sfocić, cyknęłam za to pąki kwiatowe kasztanka jarzębolistnego
Formuję, jak najbardziej, właściwie to golę mu cały dół bo inaczej miałby tam ze 3m szerokości ale w tym roku już miałam o wiele mniej cięcia, góra ładnie się rozrasta a z dołu wypuszcza coraz mniej . Najwięcej zdjęć wstawiłam tutaj: czarny bez