Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moja bajka 16:54, 18 lut 2017

Do góry
pawel_snopek napisał(a)
Co to jest za wilczomlecz??

Paweł nazwy nie pamiętam, ale to ten na zdjęciu. MAm go od Agani, musiałbyś Jej zapytać. Strasznie go lubię

Moja bajka 16:50, 18 lut 2017

Do góry
przy tej szarzyźnie wokół wrzosowisko kipi kolorami
pień orzecha jest śliczny. Teraz jeszcze go widać, ale wkrótce schowa się pod glicynią

gęba sama mi się do tego derenia cieszy
Ogrodowe kreacje 16:50, 18 lut 2017

Do góry
To dzisiaj troszkę zimy z Polesia Wolna ogromna przestrzeń Cisza tylko ptaszki ćwierkają

Moja bajka 16:49, 18 lut 2017

Do góry
Katkak napisał(a)
takie skrzyneczki na warzywa mam, tylko jeszcze włókninę dostaną do środka. Kupiłam nasiona rukoli, szpianku, cebulę, szczypiorek, rzodkiewkę, karłową fasolkę z myślą o moich dużych puszkach i słonecznik - bo Filip koniecznie chciał .
azalie nawet teraz ładne

prymulki się budzą
Kasiu fajny pomysł ze skrzyneczkami☺Dziś byłam na zakupach i właśnie jedną upolowałam ciut większą. Mam zamiar wysiać do niej rzodkiewkę ☺
Rododendronowy ogród II. 16:48, 18 lut 2017

Do góry
Rench napisał(a)
Nowe okularki,naprawiony komputer,to nam teraz wrzuć coś dla pocieszenia oka
Pozdrawiam

Reniu na razie nic na pocieszenie oka nie mam, starych zdjec juz nie chce wstawiac a nowych brak bo u mnie ogród tak wyglada (zdjecie sprzed chwili).

Mogę Ci np kosice wstawic .

albo sójkę

Moja bajka 16:47, 18 lut 2017

Do góry
nie ma wątpliwości, że wiosna puka do drzwi . Budzi się wilczomlecz od Agani

i mój klon dzikusek

oczarku, rozkwitnij wreszcie
Moja bajka 16:42, 18 lut 2017

Do góry
takie skrzyneczki na warzywa mam, tylko jeszcze włókninę dostaną do środka. Kupiłam nasiona rukoli, szpianku, cebulę, szczypiorek, rzodkiewkę, karłową fasolkę z myślą o moich dużych puszkach i słonecznik - bo Filip koniecznie chciał .
azalie nawet teraz ładne

prymulki się budzą
Księżycowy... 16:41, 18 lut 2017

Do góry
Ku pamięci:
1.Posadziłam zakupione trawy, przy okazji dzieląc je.
2.Posiałam werbenę patagońską i nasiona z traw Kamili z Ofisowego ogrodu.

Ostnica i jej koleżanki nowo wysiane: trawa I - molinia, trawa II -trzcinnik.

Moja bajka 16:38, 18 lut 2017

Do góry
Milka napisał(a)
Niech ta choroba już ucieka!!
U mnie jakoś w tym roku ciemierniki zielone, ale tez mi brązowiały liście, chyba bardziej sucho teraz i może to zdecydowało? pąki widac na ziemi, kiedy w górę poszybują

Irenko moje też zapączkowane
Szmaragdowy Zakątek 16:38, 18 lut 2017

Do góry
Jeszcze tak na szybciutko - doniesienia meteo.

U nas temperatura + 1 utrzymuje się od dwóch dni, śnieg topnieje w ilościach zastraszających, wszędzie ooooogromne kałuże. Od dwóch dni pada też deszcz odsłaniając zamarznięty lód, przemieszczanie się po chodnikach to teraz taniec na lodzie. Podejrzewam, że na pogotowiu gęsty tłum ludzi a wielu mieszkańców naszego miasta wzbogaciło się o gipsowe buciki.
Na jutro zapowiadają 3 stopnie na plusie i malutkie słoneczko…czyżby już wiosna?

Do tej kalendarzowej jeszcze niestety….

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 16:36, 18 lut 2017

Do góry

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 16:34, 18 lut 2017

Do góry

Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 16:32, 18 lut 2017

Do góry
Od kilku dni mamy odwilż i zdecydowanie już czuć wiosnę w powietrzu, ale jeszcze dosłownie chwilę temu, w Walentynki, mglistym porankiem ogród przywitał mnie kryształkową biżuterią szadzi:

Verbena bonariensis - werbena patagońska 16:31, 18 lut 2017

Do góry
MartaR napisał(a)
Witam. Czy kupione przez internet nasiona tez trzeba poddać stratyfikacji?0
Ja nie stratyfikuje nasion werbeny ,zbierałam nasionka jesienią .Wysiałam 12 luty i dziś już zaczyna
kiełkować.
Ogród u stóp klasztoru cz. II 16:31, 18 lut 2017

Do góry
alinak napisał(a)
Musze jeszcze poszukać z zeszycie co to za pany bo nic nie pamiętam.
Jeszcze takie z tamtego roku mam.

Pierwsza to Festiva Maxima a druga to któras z serii Coral , najprawdopodobniej Coral Charm. Pisałas u mnie że chcesz kupic Rubrę Plenę ale ze zdjec na poprzedniej stronie widac że ją masz- to 6 zdjecie a moze i 5 bo może było ostre słońce.
Zielony zielonym pogania :) 16:28, 18 lut 2017

Do góry
Toszka napisał(a)
Witaj
A rady standardowe na początek to wysprzątać dokładnie resztki pobudowlane, ożywić i odżywić glebę i plan ciągów komunikacyjnych i rabat

Witaj Toszka

Resztki pobudowlane już sprzątnięte
Podzieliłam też mniej więcej działkę na strefy (zgodnie z radami p. Danusi . Zaznaczyłam też gdzie chciałabym zrobić rabaty. Mam nadzieję, że da się coś z tego odczytać

Działka położona jest prawie na szczycie wzniesienia. Wieją niestety mocniejsze wiatry. Z tego co zauważyłam to gleba jest bardziej kwaśna (ładnie rośnie mój jedyny Rh, świerki i tuje, trochę gorzej klon i niektóre warzywa na działce, za to zamiast selera rośnie skrzyp )

Mam problem z planem ciągów komunikacyjnych a szczególnie jeśli chodzi o front domu.

Działka i front domu są od zachodu i są dobrze (nawet za dobrze)nasłonecznione.

Na razie nie damy rady położyć kostki ale zależy mi żeby powolutku zacząć z rabatami. A w pierwszej kolejności chciałabym zacząć coś tworzyć przy altance.

Ogródek Iwony II 16:24, 18 lut 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Wysiałam dziś stipę, rozplenice Moundry i Hameln:
Część stipy od razu w wielodoniczki. To eksperyment. Liczę, ze nie będę musiała pikować. Zostawię w takich kępkach. Zebrane nasionka wyglądają jak kołtuny. Przy nasionkach są niteczki, które trochę utrudniają wysiewanie.

Przykryłam ziemią, zajęło to trochę czasu.

O wiele szybciej wysiewało się w pudełko po lodach, ale te trzeba będzie dzielić
Iwonko dokładnie tak samo zrobiłam i traw nie będę pikować. U mnie już prawie wszystkie trawy wykiełkowały (siałam w niedzielę )☺Że też zapomniałam werbeny wykopać buuu☺
Ogródek Iwony II 16:20, 18 lut 2017

Do góry
Potem przyszła kolej na Moundry

i Hameln

Oznakowane pojemniki wylądowały na południowym parapecie.

Ogród wśród dębów. 16:19, 18 lut 2017

Do góry
Teraz ta rabata frontowa wygląda tak. Są tam tuje Danica, turzyce Evergold i cebulowe- krokusy i czosnki olbrzymie dlatego na razie nie mogę jej zmienić. Wysiana stipa też powędruje na tą rabatę.

Zbliżenie
Ogródek Iwony II 16:18, 18 lut 2017

Do góry
Wysiałam dziś stipę, rozplenice Moundry i Hameln:
Część stipy od razu w wielodoniczki. To eksperyment. Liczę, ze nie będę musiała pikować. Zostawię w takich kępkach. Zebrane nasionka wyglądają jak kołtuny. Przy nasionkach są niteczki, które trochę utrudniają wysiewanie.

Przykryłam ziemią, zajęło to trochę czasu.

O wiele szybciej wysiewało się w pudełko po lodach, ale te trzeba będzie dzielić
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies