Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Moje małe wielkie marzenie 15:35, 18 lut 2017

Do góry
alis napisał(a)
U mnie wciąż dużo śniegu, ale już w powietrzu czuję nadchodząca wiosnę

u mnie podobnie
Testowe dodawanie zdjęć 15:32, 18 lut 2017

Do góry

Jeszcze raz
Przerwa na kawę... 15:27, 18 lut 2017

Do góry
Druga skrzynka - tym razem z Vertigo, które urosło o połowę wyższe niż opisują. Skrzynka w półcieniu.

Tak było w czerwcu. Ach, co za piękna kompozycja mi wyszła. Tak się sama zachwycałam po miesiącu kombinowania coby w tą skrzynkę wsadzić.

A tak 31 sierpnia - kompozycji brak. Jest ogromne trawsko. Nie przeczę ładne ale nie tu w tym miejscu!
Skrzynka ma 45 wysokości. tuje 190 cm do 2,1 m. Żeby było śmieszniej. Ta sama trawa w pełnym słońcu mimo podlewania uschła już w lipcu.
...uDany ogród 15:20, 18 lut 2017

Do góry
Wendy79 napisał(a)
Pesteczko, upadku nie zazdroszczę U nas roztopowy potok przepływa przez działkę, więc bardzo uważałam, jak dzisiaj wychodziłam do domku ogrodnika. Ziemia faktycznie pod spodem jeszcze zmrożona...

Też nie zazdroszczę upadku, trzeba bardzo uważać żeby sobie krzywdy nie zrobić.
Ziemia zmrożona na kość, nie mogłam rozgrabić kretowisk. A mam ich co nie miara

W małym ogrodzie Doni 15:18, 18 lut 2017

Do góry
Żurawki bardzo marne po zimie mam nadzieję że troszkę odbiją

U mnie ogólnie chyba wszystko przetrzymało i nic nie przemarzło.
Mam nadzieję że to juz po zimie i wiosna zbliża się dużymi krokami
Pozdrawiam
...uDany ogród 15:17, 18 lut 2017

Do góry
Monika76 napisał(a)
Piękne magiczne miejsce udało Ci się stworzyć. Śliczny ogród- i ta woda rozległa BOSKO.

Witaj Moniu
Bardzo dziękuję za komplementy.
Cieszę się , że podoba Ci się mój ogród.
Zapraszam!

W małym ogrodzie Doni 15:16, 18 lut 2017

Do góry
Kilka fotek z pozimowego ogrodu

...uDany ogród 15:15, 18 lut 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
Pesteczko dobrze, ze nic sie nie stalo. U mnie tez tak zdradliwie i tez juz kilka razy sie przejechalam ale na szczescie zlapalam rownowage za kazdym razem.
M wlasnie podcial wiono
Fiolki mam tylko biale. Musze je zrostadzic by ich wiecej miec

U mnie całkiem dobrze, po tym jak zrobiliśmy odwodnienie dzisiaj chodziłam suchą nogą po ogródku. U teścia obok mokradła
Nic nie jest oblodzone, a śniegu resztka. Robi się wiosennie!
Fiołki uwielbiam ...i irysy

Ogródek Iwony II 15:06, 18 lut 2017

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Wszędzie rozpoczęły się lutowe wysiewy.
U mnie też ogłaszam sezon za otwarty.
Pobrałam dziś sadzonki werbeny z matecznych werben przyniesionych do domu pod koniec grudnia.

Piękne dorodne sadzonki .
Iwonko, moje ogórki śremskie rosły jako "pienne" w donicach po drzewkach, podwiązywałam je do bambusów złączonych razem na górze. Ot taki eksperyment.
Po 2 nasionka wysiałam w 2 rogach na grządce podwyższonej by deski zasłonić i były zwisające. Niestety nie obfociłam ich.
Przerwa na kawę... 15:04, 18 lut 2017

Do góry
Przeglądając zdjęcia w telefonie wpadło mi w oko takie zdjątko - z cyklu porażki ogrodowe albo ,,to nie tak miało wyglądać".
Zagłuszone pelargonie w skrzynce.

Tak wyglądały na początku maja po posadzeniu. Skrzynka ponad 110 cm szerokości.

Zdjęcie z końca sierpnia. Nie pamiętam w tej chwili jak te drobne kwiatki się nazywają ale zostały tam tylko 2 sztuki. Górne przesadziłam do innej skrzynki gdzie w pełnym słońcu mizerne były z tymi tutaj w półcieniu. Druga sprawa. Wsadzone mam tu pelargonie angielskie. Pięknie kwitną ale mają długą przerwę. W sensie jest wysyp kwiatów a potem przez 3 tygodnie nic. Zostawiłam je sobie do sadzonkowania. Zobaczymy czy się uda. Zamierzam je teraz na słońce wystawić. I tylko żurawki dostaną do towarzystwa bordowe.

Edit: drobne białe kwiaty to euphorbia diamond frost. Wrażliwa na majowe przymrozki - 2 lata temu zmroziło ją ale odbiła ładnie.
Sezon 2017 u Hanusi 14:50, 18 lut 2017

Do góry
Wioletko, ciąża mi nie grozi, a może szkoda? Byłoby 500+, a tak sama muszę organizowac kasiorkę na chciejstwa. Prawda, w ub. roku jakoś tak mi nie pasowało z tym wyjazdem. Myślę, że to się nie powtórzy, a po Twoim powrocie z ferii już będzie co pokazac z nowinek ogrodowych.

Irenko, u mnie zapowiedź jest tygodniowej wilgoci, mniejszej lub większej. I z tego się ciesze , bo i Rh napite będą, i inne byliny tez swoją pircję dostaną.

Ogródek Iwony II 14:46, 18 lut 2017

Do góry
Wszędzie rozpoczęły się lutowe wysiewy.
U mnie też ogłaszam sezon za otwarty.
Pobrałam dziś sadzonki werbeny z matecznych werben przyniesionych do domu pod koniec grudnia.

Oberwałam dolne listki i włożyłam do wody.

Czy ktoś wie, po co dodaje się do wody węgla? Może być węgiel od grilla, czy taki z apteki? Ania Mała Mi dodawała.
Wyjazd do Kaukenhoff 2017 14:39, 18 lut 2017

Do góry
Wyjazd na Festiwal do Holandii zaklepany .Może ma ktoś jeszcze ochotę, im nas więcej tym weselej.

Pan Maluśkiewicz 14:38, 18 lut 2017

Do góry
Mixtoorka napisał(a)
moje zajęcie na wiosnę.

To tutaj chcesz robić nową rabatę?
Pan Maluśkiewicz 14:37, 18 lut 2017

Do góry
Mixtoorka napisał(a)
moje zajęcie na wiosnę.
Przyszłam się przywitać . Ciekawie wyszło
Ogród u stóp klasztoru cz. II 14:33, 18 lut 2017

Do góry
Musze jeszcze poszukać z zeszycie co to za pany bo nic nie pamiętam.
Jeszcze takie z tamtego roku mam.

Pogubiłam się po drodze... 14:20, 18 lut 2017

Do góry
Zapomniałam Wam powiedzieć że garażujemy choinkę ruszyła po świętach
Ogród u stóp klasztoru cz. II 14:18, 18 lut 2017

Do góry
IRENKA-Jedź z nami,im nas więcej tym fajniej.
masz rację z sianiem to tylko chodzi o frajdę i zabicie czasu,ale to co sieję w sadzonkach nie dostępne...no chyba że łubiny to tak.Będę siać te od ciebie co Sebek przywiózł i dostałam jeszcze od koleżanki malinowe ,te mi się szczególnie teraz podobają

MARGARETKA-A może się skusisz na wyjazd.Było by super.

PSZCZÓŁKA Ewka wbijasz do ziemi trzy paliki tuż koło drzewa w trójkącie. Odstęp ok 30cm od pnia. Potem te paliki łączysz cienkimi listewkami które wkręcasz do palików .a dodatkowo usztywniasz jeszcze przykręcając po przekątnej tak żeby pień był między nimi...ło matko ciężko tak bez obrazka.W casto to sznurki elastyczne kupisz.
Donice w przodzie wcześniej ,bo tam od rana do wieczora słońce i między domami jest baaardzo ciepło.
Zaś w tyle na tarasie mam często wiosenne przymrozki . Tam idzie zimny luft z lasu i już nie raz była ewakuacja doniczek do ściany, okrywanie kocami,cuda na kiju. Teraz już wiem że maj optymalnie tam najlepszy termin .

BOŻENKANa tłumy nie ma rady,mnie to jakoś nie przeszkadza.Cieszę się bardzo

RENIA- Spróbuj POLYVERSUM WP.Chwalą go bardzo i całkowicie ekologiczny.
Ten rok był trudny dla piwonii bo polewało często i ciepło było a to idealne warunki dla grzybów .
Moja koleżanka ma taką zasadę ,że po takich dniach kiedy pada i bardzo ciepło to lecie z opryskiem na grzyba cały ogród po kolei.Jest to sposób szkółkarzy.
Ja też tak robię ,zwłaszcza teraz kiedy już ogród się starzeje i grzybów dużo.Lecę wtedy wszystko miedzianem albo topsinem.
O piwoniach to wiedz ,że okropne żarłoki i sam kompost nie wystarczy dla ładnych kwiatów.musisz zastosować i kompost z azotem dla liści ,ale i wieloskładnikowy z potasem , magnezem i miedzią dla bujnego kwitnienia.Ja lubię stary dobry florovit, i do róż i do piwonii.Teraz jednak wszyscy chwalą Yara mila. w tamtym roku przełamałam się i też nim sypałam

Renia dla ciebie i dla wszystkich miłych gości piwonie ,bo temat aktualny na forum i smutna pogoda dzisiaj.

Pan Maluśkiewicz 14:16, 18 lut 2017

Do góry
moje zajęcie na wiosnę.
Ogród za grosze 14:10, 18 lut 2017

Do góry
Milka napisał(a)
U Danusi czytałam o obawach, co do schroniskowych piesków. U mnie były 4 adopcje, Sonia-była przeznaczona do uśpienia, zabrałam ją ze schroniska gdy miała 3-miesiące, obecnie we wrześniu skończy 10 lat, nikt nigdy ze schroniska nie zainteresował się jej losem. Dobrze, że trafiła na nas, bo różnie potem bywa.
Przed Sonia był Pucek, 6-miesięczny piesek, przeżył u nas 10 lat, potem sąsiad struł nam 3 psy i Puck jako jedyny nie przeżył, a mógłby dożyc śmiało i 18 lat. Potem był Miłek, potem Misia, zabrana jako 6-tygodniowe szczenię, wychowana na paluszku w sypialni, dziś ma 2 lata.
Chcę kolejnego pieska, najbardziej lubię rottweilery, te muszą być z dobrej hodowli i od szczeniaka, ale z powodu wnusiów nie zaryzykuję, potem chciałam wilczarza irlandzkiego, ceny zaporowe i chyba za duży byłby, nie wiem czy bym sobie poradziła, choć to jeszcze nie zamknięta sprawa.
A teraz myślę, że może znowu kolejnego ze schroniska przygarnę, jakąś sierotę. dziwi mnie tylko, że nikt nigdy ze schroniska o żadnego psa się nie pyta, po wydaniu.
A patrząc na sunię, którą wybrała córka, to widzę w niej cechy amstafki, będzie świetnym, mądrym psem

Irenko wiem jak dobre masz serduszko dla roślin i zwierząt.
Dziękuję za wsparcie i otuchę.
Dobrze, że wzięłaś młode pieski, córki sunia też jest młoda, ale po przejściach. Do schroniska trafiła wycieńczona, była szczenna. Przeprowadzili aborcję i sterylizację.
Chcemy jej pomóc, tylko, że nie mamy żadnego doświadczenia.
Powoli nabiera śmiałości i podchodzi do nas , daje się pogłaskać i posmarować uszki

dwie moje baby na spacerze

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies