Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Ani :) 13:59, 30 mar 2017

Do góry
anbu napisał(a)
Dziołszki KC lubię Inne to nie moja bajka
Ale mniejsza z tym, udało mi się zwiać ..... dość wcześnie
Dorwałam się do łopaty jak szczerbaty do suchara

Przesadziłam trzy trzmieliny spod rabaty studniowej...zmiana koncepcji
Podzieliłam ID, ale wpierw tą rabatę całą przeryłam z kompostem
Ledwo żyję

Efekt

Uprasza się o włączenie wyobraźni
ale ci zazdroszczę harowy my jednak nie jesteśmy normalni..
Z Pszenicznej ... 13:47, 30 mar 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
Agata kawał roboty zrobione
Forsycje koło ciebie kwitną?

no koło mnie i w ogrodzie

Mój zakątek - początki 13:34, 30 mar 2017

Do góry

Jeszcze łyso czekam na cebulowe
Nowocześnie z różAnką :D 13:28, 30 mar 2017

Do góry
Jak rozmnożyć cisy 13:27, 30 mar 2017

Do góry
MariuszG napisał(a)
Witam się w tym wątku, pisząc pierwszy post na Ogrodowisku .

Kolejny raz spróbowałem pod koniec marca tego roku. Pobrałem dosyć duże sadzonki (dł. ok 15 cm, bez piętki) i umieściłem je w zwykłej ziemi z worka. Doniczki z sadzonkami trzymałem w tunelu foliowym razem z pomidorami. Niczym ich nie nakrywałem, starałem się tylko dbać o to, by nie przesychały. Na początku lipca ponad połowa roślin miała na tyle duże korzenie, że należało je rozsadzić. Sadzonki, które nie wytworzyły korzeni posiadały kalus. Te na powrót umieściłem w doniczkach ze świeżą ziemią. We wrześniu także i te rośliny miały już ładne korzenie.

W opisany przez mnie sposób cisy ukorzeniały się równie skutecznie jak bukszpany. Sadząc np 40 "szczepek" do jednej doniczki, korzeni nie wypuszczało ok 5 sztuk. Mam nadzieję, że moje obserwacje przydadzą się komuś z Was

Tak sadzonki wyglądały w maju

A tak we wrześniu

Pozdrawiam
Mariusz

dzięki wielkie, idę sadzonkować
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:26, 30 mar 2017

Do góry
magnolia napisał(a)
nie Abiko- niebiesko- tak:

piękne! w mieście u nas rosną całe łany i kocham ten widok

Doświadczalnia bylinowo-różana 13:09, 30 mar 2017

Do góry
Anda napisał(a)

Szklarenka praktyczna i duzo miejsca nie zajmuje

Jude w tym roku przycielam na prawie 60 cm (najdluzszy ped)

Mam nadzieje, ze cos widzisz. Fotki robione troche pod swiatlo, przed chwila prawie ze

Uwielbiam Cię !

Widzę, że Twoja Jude też ma takie delikatne jeszcze pędy. Wszystko widzę, nie przeszkadza, że pod światło
Buźka wielka!
Ptasi gaj 13:08, 30 mar 2017

Do góry
Ja nie napisalam, ze roze nie ladne. Bardzo ladne krzaki tylko sposob zapakowania byl nie taki jak powinien. Jezeli z doniczek wysypala sie ziemia to przyczyna zlego zabezpieczenia. Wysylane doniczki powinny byc w workach zawjniete. Paczka byla taka, ze jeszcze 6 donic by sie zmiescilo wiec byl luz i niebezpieczone doniczki przewracaly sie w tej paczce.

Dwa razy zamawialam u nich roze ale byly z odkrytym korzeniem zawiniete w folie i dla takich krzakow jest ganc pomada czy maja luz.

Ponizej zdjecja takie pakowanie. Czy ziemia powinna byc w kartonach.
Trzy doniczki w jedbej reklamowce. I dwie w drugiej. Karton 60x30 cm wysoki 40 cm.
Moze to zwykle niedopatrzenie.

Doświadczalnia bylinowo-różana 12:47, 30 mar 2017

Do góry
Anda napisał(a)

Mirko, fajnie ze zagladasz Z Bawarka chyba sie scigamy, ktora bardziej zaawansowana

Tulipanow nie wykopuje. Rosna tu od 5 lub 6 lat. Niestety nie pamietam, jaka to odmiana.

Abraham Darby jest w donicy chyba od 4 lat, a reszta od zeszlego roku. Przez rok (lacznie z zimowaniem) mialam w donicach tez Mme. Boll, Jacques Cartier i St. Cecilie, ale poszly na rabaty.
Abrahamowi pare tygodni temu przycielam korzenie i wymienilam ziemie. Fotki robilam, to pokaze niedlugo Reszta mloda, wiec tylko ziemie z kopczykow zimowych im rozgarnelam i to wszystko.

Donice maja ok. 50cm wysokosci i chyba ok. 30-40 po przekatnej szerokosci.

Dziękuję Ewa, kusi mnie trochę żeby w tym roku przetrzymać w donicach dwie kupione teraz róże, przede wszystkim żeby zobaczyć ich kolory na żywo i wiedzieć gdzie posadzić.
A na drugim zdjęciu ta wielka róża w tle to ...
Osiedlowy ogródek 12:42, 30 mar 2017

Do góry
anbu napisał(a)
Balkonowe tulipany cudne

Dzięki ale zobacz jakie były piękne w zeszłym roku, muszę podziałać z jakimś nawozem na cebulowe.

Połowa działki - czyli mam powoli dość 12:34, 30 mar 2017

Do góry
zawitka napisał(a)

Wylizane na medal
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 12:25, 30 mar 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
Edys

a w ogrodzie
Bratki

narcyzy te wieksze juz otwieraja paki

Ranniki rozsiewaja nasionka

a magnolka otworzyla luske, teraz czekamy na biale

Prawdziwie wiosennie te bratki cudne
Dziś ranniki oglądałam, spora kępa, teraz uważać na nasionka trzeba, może kapturki założę
Na huśtawce miło płynie czas... 12:21, 30 mar 2017

Do góry
To mnie wczoraj ucieszyło - lilak będzie miał kwiaty. W zeszłym roku nie kwitł. Inne też już rozchylają listki i pokazują kolorki.

Widzę już siewki groszka pachnącego i pączki powojnika. A Pashmina już prawie cała w listkach.
Co i jak? Nowicjuszka 12:13, 30 mar 2017

Do góry
Tosia dziękuję
Mirkowy ogród (początki) 12:12, 30 mar 2017

Do góry
Mirka napisał(a)
Dziękuję Irenko roślinki rosną jak na drożdżach.Jedna stipa mi padła.

Stoją na baczność, jedna to nie taka strata.
U mnie na rabatach pełno siewek stipy, jedne zdeptam, inne nie
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:10, 30 mar 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Witam pytalam o cene kalin. Ja to przedobrzylam cenowo, ale wszedzie w internecie takie ceny po 25 zl tez ladne ale metra nie maja.

Dzisiaj dostalam wlasnie paczke z kalinami i czarnym bzem. Dzisiaj tez przyszly roze bardzo ladne krzaczki w doniczkach ale firma nie zapakowala dobrze i ziemia z doniczek wysypana, juz do nich napisala.

Jutro mam sadzenia i przesadzania bardzo duzo.

Powiem ci Elu, że w necie juz nic nie będę kupować, poza jakimiś rarytasami, mam na miejscu świetną ofertę, piękne okazy, ceny rewelacyjne i widzę, co biorę.
Ta firma od róż, pomyliła mi róże, rok temu tak beznadziejne wysłali, że szok, z lenistwa nie reklamowałam, kiedyś urosną Moje wyhodowane z patyka, biją ich róże, które dostałam
U mnie sadzenie tylko w weekend, 28 sztuk do sadzenia, do przesadzania mniej, ale bardziej kłopotliwe

rok temu nie zdążyłam tu buksy ściąć, więc w tym zacznę od nich, no i cisy już tez muszę...

Miłkowo - sezon 2016-2022 12:05, 30 mar 2017

Do góry
AniMa napisał(a)
Irenko w kwiatonie w Trzebnicy???
Ostatnio pan mi zadzwonił, że runiankę przywieźli.. Chyba podjadę

Nie, u mnie, mam blisko
O, jak u was runianka, to i u nas, koleżanka chciała, zapytam czy jest
U siebie rozmnażam ją stale, więc nie kupuje już.

Wyjątkowy orlik od Justyny, liście marmurkowe, limonkowe, kwiat bardzo ciemny fiolet, fajnie że mam dużo siewek...rozjaśni każdy kąt, będę lokować na tle ciemnej zieleni.

Gożdzikowa - wiejski ogród 12:02, 30 mar 2017

Do góry
Mirka napisał(a)
Basiu mam pytanie czy teraz mogę wysiac żyto czy dopiero na jesieni i kiedy go przekopać?Czy ono u mnie na piasku będzie rosło?Doradź co teraz posiać na zielony nawóz

pewnie .. żyto siejemy na słabych glebach...tylko to jest ozimina i siejemy jesienią a przykopujemy wiosną ...napisałam więcej u Ciebie

u siebie sialam bardzo póżno bo na poczatku listopada teraz wyglada tak

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies