Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 12:05, 07 kwi 2017

Do góry
a dzis rano bylam w piekarni po precle i zrobilam jeszcze poranna fotke magnoli, z tej strony ulicy widac jak wysokie jest drzewo
Kiedyś będzie tu ogród 12:02, 07 kwi 2017

Do góry
makadamia napisał(a)

A bo popatrzyłam na te cztery doniczuszki ciągle zadołowane - cóż to jest? Kompletnie niezgodne z dekalogiem Danusi

W kupie siła

to, jak by co, ostroznie doniczusie wykopuj, bo wielce prawdopodobne, że już mają korzenie poniżej. Korzeń jest bardzo delikatny i wrażliwy na uszkodzenia. Czasami trzeba rozciąć doniczkę by korzenia nie uszkodzić.

Mirellko, tak, spokojnie i do sierpnia, a nawet września, ale są cudnie zielone i z tym owocnikiem w kształcie rozgwiazdy.

AniMa no nie mam w szerszej perspektywie, bo u mnie o taką ciężko
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:01, 07 kwi 2017

Do góry
na murze powojniki w pąkach
ale rano obejrzałam na innym murze i łyse od dołu, wzrok coraz wyżej, a to ślimaki całe świeże liście i pąki wcinają, sypnęłam granulki, ale jak będzie szczeniak, będzie pilnowanie

tu muszę za orlikami ekspansywna trawę usunąc i pigwowiec, aby judaszowiec miał luz, nie wiem czy krokosomia wybije, po zimie

teraz dumam, czy po kwitnieniu ściąć mocno śliwowiśnie, mniej liści będzie, może taki parasol zrobić, bo potem z owoców mam też pełno siewek, trudne do usunięcia

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 11:58, 07 kwi 2017

Do góry
Gocha napisał(a)
I ten drugi

o takiego nie mam
i chociaz sie już zaciemiernikowalam w tym roku to kupie takiego jak spotkam
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:56, 07 kwi 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
Nie narzekaj na pogodę u Was, zobacz u mnie jak w Bukowinie teraz jest...
Siewki orlików trzymaj, R mi wszystkie, oprócz jednego(!!!), wyrwał w ramach sprzątania wiosennego salonowej...: "takie suche patyczki były..."

Tyś na wyjeździe, a my wciąż dachu nie możemy zrobić, bo ciągle pada i ,,fachowcy" nie chcą przyjść
Koło domu mam stos do wywiezienia, ale kontener chcemy zamówić, jak już cały bajzel się zbierze i wiesz, jak mnie ten deszcz wkurza, na Wielkanoc będzie brzydko

Orliki, jak znajdę czas, wykopię i pogrupuję, bo jak mi potem wszystko bujnie, ciężko je będzie znaleźć, ale dam ci, nie martw się, Rysiu za porządnie czyści

Justyna, Gosia, Sebek i inni na buksy narzekają, moje tez łyse, zwłaszcza tam gdzie Elata je zasłaniała, ale patrzę, że po przeciwnej stronie też cos nie hallo..
zabieram Elaty stąd

tu muszę po prawej jaśminowiec wyciąć mocno, bo śliwowiśnia cierpi
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 11:54, 07 kwi 2017

Do góry
Makusia napisał(a)

Szukałam tej ziemi u Ciebie, widziałam te zdjęcia ale patrzyłam na to co przed płotem a nie za ...nawet się zastanawiałam o co kamman z tym turkusowym koszem
Dopiero teraz dojrzałam....
Idę po kawę
To tu- to tam- łopatkę mam ! 11:53, 07 kwi 2017

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Makusiu,

Kamilko, nie spodziewałam się aż takich wzruszeń, jakie nachodzą mnie przy wschodach w warzywniku.

Dzisiaj wzruszyły mnie dzwońce. Zdjęcia przez szybkę.

Ja już wiem, że u mnie nie dzwońce lecz trznadle buszują - normalnie jakby się kanarki z klatki urwały, w krokusach żółtych nie do odnalezienia były
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:50, 07 kwi 2017

Do góry
Kindzia
Masakra, oby u nas tak nie było, bo po magnoliach, będą mieć brązowe kwiaty

Patrycja
Może nie wszystko, ale sporo, z patykami super mi idzie i te rośliny, co ja posadzę, lepiej rosną uważam, niż jak mąż posadzi, mam wrażenie, że za głęboko sadzi, ja dość płytko, bo mniej siły na kopanie dołów

tu dalej mam czyszczenie a wsio idzie!
jak po minie, to co wygrabię, dam na dno donicy, do której mus przesadzić cisy, użyźni na dole

foty szybkie i byle jakie, bo pochmurno i lało, ale nawóz różom dałam.
W gazonach ziemi trzeba dosypać, bo mi żurawki na dół zjechały
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:42, 07 kwi 2017

Do góry
lojalna_
Jolu, a u ciebie nic się nie sieje???

pęcherznice Diabolo na pniu nadal do sadzenia w kolejce, ale listki puściły

Bogumiła
Bogusiu, niby kwitnie, niby kolor, ale jakoś tak mizernie idzie, trawy byle jak, perovskie też, bałagan, brak kantów, trawa zaraz po kolana, jakoś w słońcu wszystko lepiej niż teraz

Gobasia
dzięki dlatego jesienią idę w narcyzy, tulipany szczątkowo będę mieć, a jeśli już, to te zwykłe, co rok kwitną
te były bukietowe, na jednej łodydze po 5-7 kwiatów, a teraz są normalne, 1 kwiat

wojtas2101

Jedni narzekają, że za duży ogród, inni za mały, tak to jest
U mnie tez już problem z sadzeniem, ale jednak co sezon coś wypada, coś się starzeje i wpada nowe miejsce

widać startujące hakonki

Kiedyś będzie tu ogród 11:41, 07 kwi 2017

Do góry
siakowa napisał(a)
Przyszłam na klona strzępka a masz może zdjęcia porównawcze tępa wzrostu???
Na zimowej fotce widać zeszłoroczny przyrost. To od żółtego w górę

Miłkowo - sezon 2016-2022 11:40, 07 kwi 2017

Do góry
Milka napisał(a)
Agata

niestety chyba magnolia Lolantha pąki nie otworzy i Genie coś słabo, nie wiem, podmarzły czy co...
No cóż, może za rok będzie lepiej, Genie w sierpniu kwitnienie powtarza, ale wśród liści mniej spektakularne.

dlaczego uwazasz ze nie otworzy ? moje tez w takiej fazie...
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 11:39, 07 kwi 2017

Do góry
Gocha napisał(a)
Beatko a to dla Ciebie ciemierniki- tylko 2 bo nie było innych kolorów

Gosiu bardzo dziękuję że pamiętałaś o mnie. Bardzo ładne
Teraz tylko trzeba sie spotkać jakoś
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:34, 07 kwi 2017

Do góry
Agata
I super, przynajmniej masz gratisowe sadzonki, a urosną, jak te kupne; w tym roku z patyków robiłam tylko Anabelki, Grandiflora i Phantom, ale tak je wymieszałam, że jak zakwitną, dopiero rozpoznam
Niby szaleje, ale zimno, wiatr i leje.

Kasia73
Tak, to te siewki Kasiu dostałaś. Cieszę się, że przedszkole rośnie, moje też

niestety chyba magnolia Lolantha pąki nie otworzy i Genie coś słabo, nie wiem, podmarzły czy co...
No cóż, może za rok będzie lepiej, Genie w sierpniu kwitnienie powtarza, ale wśród liści mniej spektakularne.

Zbyszek
Wiem, że wiosenny deszcz, to korzyść, ale zimno i nic nie można zrobić, a ja mam tyły. Rano poleciałam w deszczu siać jednoroczne i azofoską różom dałam, przy okazji zobaczyłam że jeszcze cięcie muszę poprawić.
Nie wiem czy ten sezon będzie ciepły, pamiętam taką Wielkanoc ileś lat temu i potem nic się nie poprawiło, lało, w czerwcu ludzie znad morza uciekali, tak było zimno.

kulkowana forsycja kończy, ale za to hakonki wyłażą

Viola
Ona bardzo popularna i niezawodna, piękna i pachnie, same plusy
Szafirki powoli wszędzie ruszają, mam ich dużo; narcyzy pełne najlepiej mnie się podobają, przy okazji robót w niebieskim zakątku, z 30 szt zostało ziemią zasypanych, na nowo trzeba sadzić, w sumie teraz najlepiej widać, gdzie wolne miejsce, a nie jesienią.
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 11:28, 07 kwi 2017

Do góry
i dzisiejsze nabytki
czy ktos wie co to za ciemiernik o nazwie Winterbells ?
czy to niger, orientalny czy jakis inny ?

edit: juz wiem:
A new hybrid form (Helleborus niger x Helleborus foetidus) that is famed for its incredibly long flowering period - often from early winter to spring

tu na zdjeciu poniżej sa 3 roslinki
Mój zakątek - początki 11:27, 07 kwi 2017

Do góry

Moje Nigry puszczają listki. Z dnia na dzień pękły.
a tu chyba bukszpan będzie kwitł.
Coś jeszcze, coś więcej... 11:22, 07 kwi 2017

Do góry
Sebek napisał(a)

25 marca widziałem je ostatni raz i wyglądały tak końcówki nawet pozwijane nie były

Jakby zimny nie było A konwalnik piękny. Czemu mi się taki dywanik nie chce zrobić?
Księżycowy... 11:06, 07 kwi 2017

Do góry
Wendy79 napisał(a)

Moje "niewielkie" doświadczenie mówi: wtedy, gdy pojawi się para liści właściwych U mnie są one już trochę większe, ale jeżeli masz już takie listki, to możesz ( podłużny listek poniżej tych właściwych, to pierwsza para liści "siewkowych" - niewłaściwych)

Pomidory przy pikowaniu można wsadzać naprawdę głęboko, z łodyżki wypuszczają wtedy dodatkowe korzonki.

Ok- zrozumiałam, ale pojawiło się pytanie dodatkowe
Czy żeby pojawiły się liście właściwe, muszę te chwiejki-siewki poprzerywać, żeby zrobić im miejsce? Bo rosną w małym pojemniczku -powiedzmy jak rzeżucha gęsto No może rzadziej, ale jednak..
Ogród w remoncie 11:01, 07 kwi 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Kusi mnie żeby wsadzić moje śś tutaj

Jakbym wyciepała te świerki z tyłu to może byłoby dobrze. Miałam tylko jedną śś zostawić ale napatrzyłam się dziś u Reni znowu na nie i nie da rady,muszę mieć trzy i muszę znaleźć na nie miejsce . Świerków może nie być ale śś muszą

Drugi raz chyba już to piszę
A między uszami co będzie? może tam dałoby sie wyeksponować ŚŚ?
Bo to fakt niezaprzeczalny, że ŚŚ powinny być wyeksponowane a nie schowane.
Rozpoznawanie roślin iglastych.... 11:01, 07 kwi 2017

Do góry
Witam serdecznie czy może ktoś wie jak to jest odmiana cyprysika (o jaki krzew mam się pytać w agrocentrum)
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies