Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Tu ma być ogród :) 14:29, 15 lut 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Muszę przetestować skubanie, wycinanie i co tam jeszcze się da i wdrożyć potem to co będzie najwygodniejsze.

U mnie też jeszcze są takie miejsca w ogrodzie, gdzie roślin spod śniegu nie widać, tu np. rabata od północy z ciemiernikami

No to mogę Cię przebić 2 a nawet 3 razy
Tu ma być ogród :) 14:18, 15 lut 2017

Do góry
ren133 napisał(a)

No to czekam co wymyślisz ... bo moja ciągle śniegiem przysypana

Muszę przetestować skubanie, wycinanie i co tam jeszcze się da i wdrożyć potem to co będzie najwygodniejsze.

U mnie też jeszcze są takie miejsca w ogrodzie, gdzie roślin spod śniegu nie widać, tu np. rabata od północy z ciemiernikami

Tu ma być ogród :) 14:05, 15 lut 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Wczoraj był fantastyczny dzień, nie tylko z powodu miłego święta i kilku pozytywnych zdarzeń, ale też dlatego, że to był chyba ostatni zimowy dzień u nas. Dziś słonecznie, cieplutko i w końcu można powiedzieć, że wiosnę czuć w powietrzu!
Ale nie tylko czuć - już ją widać!

I kwitnąca sesleria Sadleriana

Będziesz "skubać" seslerię?
Gożdzikowa - wiejski ogród 14:01, 15 lut 2017

Do góry
ryska napisał(a)
Basiu jestem, kolorowo u Ciebie. Przypomniałaś wyjątkową lilię. Ciekawe czy jej dzieci, które poszły w świat powtórzą cechy matki Gdyby się nie obraziła za podbieranie i nadal rodziła dzieci to ja chętnie się jedną taką zaopiekuję
Trawka wygląda jak Hameln. Ale rzeczywiście mała.
Nasionka warzyw czekają w napięciu? U mnie tak

Reniu będę pamiętała

warzywka czekaja na swoją kolej i przebierają nóżkami a ja razem z nimi

u mnie jeszcze zima ...dzisiejsze fotki

Sezon 2017 u Hanusi 14:00, 15 lut 2017

Do góry
Basiu, to tak jak u mnie, aktualnie w cieniu na balkonie + 10 C.
Żyjemy! Ziemia do wysiewów kupiona, szykuję pojemniki na wysiew, Najpierw papryka i niektóre jednoroczne kwiatki, Zobaczę które, chyba lewkionia, petunia i kleome.
Ciekawe co u mnie w ogrodzie? Takich widoków jeszcze się nie spodziewam.

Ogród u stóp klasztoru cz. II 13:57, 15 lut 2017

Do góry
I u mnie podobnie .Własnie trochę gaz skręciłam i kominek wieczorami odpalam.

Pospacerowałam z aparatem ,wiosny szukałam i własnie coś się zaczyna dziać ,to pierwsze zieloności jakie znalazłam to własnie pączki bzów i piwonii krzewiastej.Na listki to jeszcze poczekam,ale pączki ładnie już nabrzmiałe.
Nadal jednak kolorowe iglaki spełniają swoją rolę i kolorowe gałązki dereni.

Wszystkiego po trochu 13:47, 15 lut 2017

Do góry
No i zdjęcie Vandy, wreszcie zakwitła dwa ostatnie pąki zasychają, nie wiem dlaczego ? może za rzadko ją nawadniam?

Wszystkiego po trochu 13:43, 15 lut 2017

Do góry
katel napisał(a)
Mirko jak tylko Ci zaczną siewki z ziemi wyłazić rób fotki i wstawiaj - na pocieszenie dla nas

Nie wiem o jakich siewkach piszesz ale właśnie wczoraj wysiałam stipę i szałwię

Tu ma być ogród :) 13:34, 15 lut 2017

Do góry
Ups dubelek,

to jeszcze walentynkowy bukiecik

Tu ma być ogród :) 13:34, 15 lut 2017

Do góry
Wczoraj był fantastyczny dzień, nie tylko z powodu miłego święta i kilku pozytywnych zdarzeń, ale też dlatego, że to był chyba ostatni zimowy dzień u nas. Dziś słonecznie, cieplutko i w końcu można powiedzieć, że wiosnę czuć w powietrzu!
Ale nie tylko czuć - już ją widać!

Krokusy

Czosnki główkowate

I kwitnąca sesleria Sadleriana

Tu ma być ogród :) 13:23, 15 lut 2017

Do góry
malkul napisał(a)
tez za zółtym nei przeadam ale masz rację teraz zółć to nawet przyjemna dla oka a te twoej to wyjątkowo sliczne. w ogóle lubię bardzo Kalanchoe bo ma sliczne te kwiatuuchy

Szczególnie ta odmiana kwitnąca pełnymi kwiatami jest fajna, żółtego mi jeszcze przybyło

Typografia ogrodu 13:14, 15 lut 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Sesleria kwitnie.idzie wiosna

No nie wierzę!!! ja też już chcę wiosnę
RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 13:06, 15 lut 2017

Do góry
Rench napisał(a)
Białe lilie zakwitły

szczeka mi opadła! no szok... bajeczna ta rabata. napisz mi co na niej rośnie? wiem że chopin
ja na jesień robilam nowa bialą rózankę z artemisami ale patrzac na Twoja juz wiem że chcę ją powiekszyć. czy moglabyś mi opisać jakies 2-3 białe róże które sa Twoimi ulubionymi? powtarzająca i jak najmniej chorowite
Typografia ogrodu 12:55, 15 lut 2017

Do góry
Dziś znów pobiegłam z sekatorem ognisko znów było. W polarze za ciepło na słońcu.i odkryłam że krokusy w wielu miejscach wychodzą nie tylko na jednej rabacie.na fotkach różne miejsca nawet o dziwo od frontu czyli na północy gdzie słońce jeszcze nie dociera.
I kopce Krecie powoli odmarzaja i od południowej ich strony można je trochę rozgraniczenia.a będę miała z tym trochę pracy
Wiosna dla Was

Ogród z pergolą 12:22, 15 lut 2017

Do góry
u mnie jeszcze biało ale na szczęscie bardzo słonecznie to liczę ze w weekend krajobraz się zmieni fotki zza okna ;D

Asia, Ewa tnx tfu tfu!
Ewelina czaaad ja tez uwielbiam takie klimaty..cegła, czarne oświetlenie mniam!
Ogród u stóp klasztoru cz. II 11:50, 15 lut 2017

Do góry
Agnieszka mam nie dużo tego popiołu ,bo w kominku palę od przypadku i raczej od razu na lawendę.Na wiosnę przemieszam pazurkami i koniec.

Nie pomyśl jednak że to sypię na tę żwirową rabatę pod oknami , tam niestety nic nie daję i tam rośnie najlepiej. Popiół wysypuję tam na rabatę trawiastą , tam mam trochę lawendy i z racji że rabata usypana z kompostu to tam lawenda rośnie kiepsko.
Popatrz...taki paradoks że ona nie lubi dobrej gleby .

Pod oknem rośnie nawet na macie w żwirze ,pod murem w szczelinach ...gdzie się da.Tam się tez najlepiej się wysiewa.

Jurajski Ogród 11:29, 15 lut 2017

Do góry
Kasiu, tamtego dnia rzeczywiście była bajka, ale to zasługa przyrody i jej praw.

Alinko, masz rację, smogu u nas na szczęście nie za wiele, powiedziałabym, że jest pod tym względem zupełnie nieźle (w mieście ja też już nie wyobrażam sobie życia...). Dzisiaj zapachniało wiosną, przyszedł w konkury do naszej Lili sąsiedzki kocur i nie da jej żyć. Na sprzątanie jeszcze troszkę za wcześnie, ziemia nie rozmarzła, przynajmniej u nas.

jeszcze kilka fotek z wczoraj

Słoneczny Ogród 11:27, 15 lut 2017

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Ja też bardzo lubię o dzwońce do Ciebie przylatują - super ja jakoś zwabić ich nie mogę

Dzwońce uwielbiają słonecznik. Kupiłam dwa karmniki, ustawiłam blisko okna i je obserwuję. Jak właśnie jakiś ładny ptak przyleci to robię panikę, żeby nikt się nie ruszał, bo wypłoszą. Jak pierwszy raz dzwońce przylatywały to mówiłam "jak się ktoś ruszy to zabiję" A teraz już przylatują często, one nie są płoche, tak jak sikorki, spokojnie najedzą się i odlatują

Holandia w jesiennych kwiatach i trawach 11:15, 15 lut 2017

Do góry
Leida napisał(a)

Co to za żółte kłosy ?
Czy bywa u nas?
Zimuje?
Ogród Mirelli 10:45, 15 lut 2017

Do góry
Pospacerowałam rano po ogrodzie szukając oznak zbliżającej się wiosny i znalazłam Jako pierwsze wychodzą krokusy, ale tylko tam gdzie są ukryte pod stipą

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies