Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

Wendy79 16:56, 06 kwi 2017

To lubię Na zdjęciach widać chyba też powstające ogrodzenie warzywnego?
AgataP 17:01, 06 kwi 2017

Wendy79 napisał(a)
To lubię Na zdjęciach widać chyba też powstające ogrodzenie warzywnego?

Aga to leżąca pergola na róże - mam jeszcze jedną, a i tak będziemy sztukować, bo tam około 10 metrów jest na same róże I masz rację to część ogrodzenia całości warzywnika.
Zastanawiam się wciąż nad wypełnieniem tej pergoli - na kratki mnie bowiem nie stać. Jedna to koszt około 100 zł a ja mam miejsce na co najmniej 6 szt.
Koncepcję wstępną mam tylko muszę podzwonić lub jechać osobiście, ale na razie uziemiona jestem Zośką
W sobotę może uda nam się zamontować pierwsze przęsła płotka... oby bo w kolejce czekają inne rzeczy do roboty
Anda 17:05, 06 kwi 2017

Bylinówka super się zapowiada I o jakim opóźnieniu Ty piszesz? Piwonie wielkie, ostróżki też. Będzie szał
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Wendy79 17:08, 06 kwi 2017

AgataP napisał(a)

Aga to leżąca pergola na róże - mam jeszcze jedną, a i tak będziemy sztukować, bo tam około 10 metrów jest na same róże I masz rację to część ogrodzenia całości warzywnika.

Boziu, 10 metrów na same róże?!?! Bosko będzie W piwoniach masz posadzone przywrotniki i orliki czy źle widzę?
AgataP 17:18, 06 kwi 2017

Wendy79 napisał(a)

Boziu, 10 metrów na same róże?!?! Bosko będzie W piwoniach masz posadzone przywrotniki i orliki czy źle widzę?

Aga no tak wyszło Rosną już 3 szt Louis Odier, powojnik niebieski -odmiany nie znam, Edenka i dosadzę jeszcze new dawn bo od dawna w donicy siedzi, być może skuszę się na jeszcze jakąś - zobaczę.

W piwoniach mam: bodziszka wspaniałego, orliki, przywrotnik, jest bodziszek korzeniasty jako zadarniacz.

AgataP 17:21, 06 kwi 2017

Dosadziłam jeszcze teraz powojnika a jesienią molinię w odmianie transparent, całkiem z przodu - widzę że odbija, jestem ciekawa efektu

Zdjęcia z września

AgataP 17:28, 06 kwi 2017

Kwiecień ubiegły rok

kombinuję czy nie zmienię tutaj obwódki - zamierzam na dniach wysiać nasionka
Alchemilla epipsila od Ewci Jak przywrotnik się uda to tutaj dostanie swoje miejsce, reszta pójdzie na różankę jako zadarniacz

W plecach piwonii mam byliny wysokie: sadziec, miskanty, jeżówki, trzcinnk, monarda, liatra, zawilce, malwa chyba też... floksy

Czekam na rozrośnięcie się rdestu podobnego do parzydła i przetacznikowców wirginijskich no i może w tym roku zakwitnie również peonia w kolorze bordowym I żeleżniak i czyściec hummelo ... kurcze nazbierało się tego
AgataP 17:30, 06 kwi 2017

Anda napisał(a)
Bylinówka super się zapowiada I o jakim opóźnieniu Ty piszesz? Piwonie wielkie, ostróżki też. Będzie szał

Ewa chyba masz rację, powoli koniec prac na bylinówce - wycięte wszystko, nawiezione obornikiem i ściółką z liści, przesadzone to co miało być przesadzone. W kolejce tylko czekają floksy laura do posadzenia i białe jeżówki white swan. Potem już tylko czekać czy wszystko ze sobą gra
Wendy79 17:51, 06 kwi 2017

Bodziszek wspaniały, rzeczywiście taki jest Też jestem ciekawa połączenia z molinią. U mnie na razie z piwoniami irysy i lilie, myślałam nad łubinami, makami, orlikami, przywrotnikiem i bodziszkami, ale te co mam zdecydowanie niskie są. Może którąś szałwię do tego?
Aga2017 17:58, 06 kwi 2017

Agata, opóźnienie zapraszam do mnie kilkanaście posesji dalej a piwonie dopiero co z ziemi zaczynają wyglądać, jak patrzę na Twoje zdjęcia to u mnie jest zima a nie wiosna, ślicznie jest u Ciebie zadbane rabaty, czy dobrze zauważyłam że nowy rząd bukszpanów posadziłaś? Ja się dopiero uczę roślin i podczas pielenia myśląc, że to chwast opieliłam floksy i szałwię , pomysł na ścieżkę pomiędzy skrzynkami idealny do ściągnięcia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies