Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Pan Maluśkiewicz 09:25, 10 lut 2017

Do góry
od rana chodzą mi po głowie...kwitnące sady...u mojej Babci

Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 09:16, 10 lut 2017

Do góry
Już dzisiaj Święty Walenty
przyniósł Krasnalkom prezenty.
Wielkie było zaskoczenie
lecz ucieszyło szalenie.
Babcia HANIA nasza miła
swoje niebo nam uchyliła.
Chociaż małe serca mamy
Babciu bardzo Cię Kofamy :-*
Natalka i Angelika
Ogród - moje marzenie 09:12, 10 lut 2017

Do góry
makadamia napisał(a)
A może wcale ta rabata nie musi być taka wielka?

Ta wersja chyba najłatwiejsza do ogarnięcia by była.

Bardzo dziękuję za pomysły są swietne. Tak na szybko to chyba ostatnia wersja podoba mi się najbardziej, wieczorem przyglądnę się im bardziej i pokaże jeszcze zdjęcia tyłu działki od tarasu. Teraz muszę zmykać do pracy - dzisiaj ciężki dzień wyjazdowy.
Wszystkiego po trochu 09:03, 10 lut 2017

Do góry
U mnie nadal zima w pełni oto dowód

Na poprawę humoru kupiłam wczoraj oprócz kłączy jeszcze dwa pierwiosnki i krokusiki. Kolor pierwiosnków zafałszowany. Są ciemno burgundowe

zakwtł też kolejny uratowany storczyk

a Vanda już tuż tuż

Gunnera - parzeplin 08:58, 10 lut 2017

Do góry
W tym roku wkopię ją na stałe. A to zdjęcia mojej gunnery co zimuje w domku -

Pan Maluśkiewicz 08:50, 10 lut 2017

Do góry
Mirellko, mówisz? Dziś moje dzieci mają bale przebierańców, Wiktoria "w tym roku chcę być Elzą,a w zeszłym będę marchewką'

Moja Elza, jedna z wielu, wielu, wielu Proszę nie cytować

Ogród - moje marzenie 08:31, 10 lut 2017

Do góry
A może wcale ta rabata nie musi być taka wielka?

Ta wersja chyba najłatwiejsza do ogarnięcia by była.
Ogród - moje marzenie 08:30, 10 lut 2017

Do góry
Aniu, wiem, że już byś chciała myśleć, co posadzić na tej łezce, ale jeszcze Cię pomęczę. Najpierw muszę mieć w głowie ogólny plan, dopiero potem mogę myśleć nad poszczególnymi rabatami. Tak mam i nie umiem inaczej

Z tymi brabantami jest problem, bo rosną na samym środku, jak pryszcz na czubku nosa a za duże już są, żeby je przenosić.
Trzeba je w takim razie jakoś oswoić.

Można tak:

Tam na rogu, między brabantami jest taka dziura - jakby ją poszerzyć i zrobić pergolę z powojnikami albo różami?
i puścić tam ścieżkę (to szare) między nasadzeniami? Mogłaby iść aż przez łezkę i pod drzewem można by było zrobić coś takiego.

Ale tych rabat jest strasznie dużo. Chyba za dużo, więc może coś takiego:

Tylko sam róg trzeba byłoby uciąć, bo za bardzo wystaje. Może dwie narożne tuje dalibyście radę przenieść?

Jak będziemy wiedzieć, jak linia rabaty ma iść, to będziemy mogli planować na niej nasadzenia

Czy któraś z tych wersji Ci pasuje?
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 07:39, 10 lut 2017

Do góry
vita napisał(a)
Obuwiki są kapryśne, C formosanum dwa lata temu zakwitł, a w tym roku w ogóle się nie pokazał. Myślałam, że zmarzł, albo coś go zeżarło.

Nie wytrzymałam i zajrzałam. Podobno tak mają, niestety nie lubią też aby przy nich grzebać. Tak, że tego storczyka mogę już nie mieć, albo długo na niego czekać.

Dzięki za miłe słowa i rady na temat powojników

Korzenie ma dość mięsiste, ciekawe czy opuchlaki ich nie żrą ?
Szkoda go bo piękny, i liście ma ciekawe.
Ukojenie 07:08, 10 lut 2017

Do góry
Z wysiewow:
Wzeszlo jeszcze kilka pelargonii. Ostatnie wysiane milcza, ale w ogole nie wiem czy cos z nich bedzie bo temperatura spada w dzien ponizej 13 stopni

Zostawiam troche nieba i zachodzacego slonca

...uDany ogród 05:28, 10 lut 2017

Do góry
pestka56 napisał(a)

Dana, przy najbliższej bytności w W-wie przespaceruję się i zapytam fachmana czy w ogóle obejrzy Pentaxa. Jakbyś mogła opisać w miarę dokładnie co mu jest, to odpowiedź będzie pewniejsza. Jeśli powie, że warto obejrzeć i uda się coś z nim zrobić pozytywnego, zapytam ile weźmie za samą ocenę i pi razy oko za naprawę, choć tego pewnie nie określi dokładnie. Potem zobaczymy czy zdecydujesz się wysłać do mnie, a ja już dalej popilotuję.
Dam znać co się dowiem.

Mojego pewnie też dałoby się naprawić, ale ja młoda i głupia byłam. Poza tym miałam tam być jeszcze pół roku. Znajomy fotograf wymienił się ze mną na swojego, którego nie używał, bo miał uszkodzony spust czasowy i coś tam jeszcze, nie pamiętam. Tata mnie strasznie wtedy skrzyczał, jak przyjechał w odwiedziny ale już było po ptakach, fotograf wyjechał i nic nie dało się odkręcić.

Mój tata był wspaniałym człowiekiem, miałby teraz 88 lat i 6 miesięcy. Okropnie za nim tęsknię każdego dnia, chociaż parę lat już minęło. Wątła pociecha, że byłam z nim, mogłam się nim opiekować w domu i gdy wrócił ze szpitala, a na koniec trzymałam jego rękę, gdy odchodził. Nie mogłam nic zmienić, ale mogłam z nim być.
Myślę, że dla Twojego taty to, że przy nim czuwasz jest lepsze od wszelkich leków. Ludzie, których kochamy powinni być z nami na zawsze, ale skoro to niemożliwe, to róbmy wszystko by odchodzili bez lęku otoczeni naszą miłością.
Smutno mi bardzo, że przeżywasz takie trudne chwile. Ściskam mocno Niech Twój tata znajdzie siły, by być z Tobą jeszcze bardzo długo.

Kasiu dziękuję za dobre chęci
Aparat zamókł, wysuszyłam go dokładnie i wtedy zaczął robić zdjęcia w odcieniach różu i jaskrawej zieleni, ale tylko na świetle dziennym.
W świetle sztucznym zdjęcia są normalne.
Syn próbował mu wgrać jakieś nowe oprogramowanie, ale nic takiego nie znalazł w necie.
Szkoda mi go, bo napstrykał się biedak.
Na pewno trzeba wyczyścić szkła, bo przez tyle pewnie się zakurzyły w środku.
Jakbyś mogła zapytać będę wdzięczna.
U siebie też spróbuję, ale już widzę że niewiele to da.

Tata nie jest świadomy swojego stanu zdrowia, ma zaburzenia pamięci.
Czasami wie wszystko, innym razem nic.
Wie ,że mamy budować dom i nawet deklaruje swój udział w pracach nie zdając sobie sprawy ze swojej choroby.
Mam nadzieję, że wszystko wróci do normy i zostanie z nami na długo.
Przykro mi z powodu Twojego Taty, ale czasami tak właśnie się życie układa
Pozdrawiam i dziękuję

Mnie ciągnie ku wiośnie i takim jej oznakom

...uDany ogród 05:17, 10 lut 2017

Do góry
ewa004 napisał(a)
Danusiu szukam czegos w moje puste ramy ...oj ale bym tu wybierała z tych fotek ...cudeńka niesamowite
Pozdrawiam i zdrówka tacie zyczę

Ewuniu bardzo mi miło, że w ogóle tak pomyślałaś. Cieszę się, że podobają Ci się moje zdjęcia

Niech się już rozwijają pąki Chce mi się koloru

...uDany ogród 05:15, 10 lut 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
ja dzis w rognozie widzialam 10 na przyszly tydzien niech sie spelni choc na jeden dzien

Izuniu u nas, aż tak optymistycznie nie jest ale zadowoli mnie zapowiadane +5

Oby się spełniło, stopi się ten stary paskudny śnieg i może wystawią łebki do słonka jakieś cebulowe

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 02:19, 10 lut 2017

Do góry
Obuwiki są kapryśne, C formosanum dwa lata temu zakwitł, a w tym roku w ogóle się nie pokazał. Myślałam, że zmarzł, albo coś go zeżarło.

Nie wytrzymałam i zajrzałam. Podobno tak mają, niestety nie lubią też aby przy nich grzebać. Tak, że tego storczyka mogę już nie mieć, albo długo na niego czekać.

Dzięki za miłe słowa i rady na temat powojników

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 02:09, 10 lut 2017

Do góry
mirkaka napisał(a)
Witaj Wiktorio,
przeczytałam cały wątek, masz wspaniały ogród
Będę śledzić Twoje poczynania z makówkami, rabatą angielską.
Szałwię caradonnę mam od zeszłego lata. Na stanowisku słonecznym pięknie rośnie i sztywno stoi, bardzo dużo też mam jej siewek w tym miejscu, na stanowisku bardziej zacienionym wychyla się do słonka i musiałam ją podpierać aby rosła prosto.
Chcę wykorzystać te siewki do zrobienia z niej większej plamy.
Masz storczyka Obuwika Napisz jak go zdobyłaś? Są dość drogie. Myślę o nim ale boję się że wydam pieniądze i mi się nie przyjmie. Czy pod swojego przygotowywałaś jakoś specjalnie stanowisko? Mogłabyś napisać coś więcej jak u Ciebie sobie radzi?
Jak długo go masz? Czy szybko się rozrasta?

Obuwiki to moja ostatnia przygoda O ich zdobywaniu mogłabym napisać całe opowiadanie. Dwa otrzymałam, reszta z zakupów, w sumie siedem.
Cena zależy od ilości pędów, im więcej, tym drożej. Tanie nie są, dlatego poprzestanę już na tym co mam.
Stanowisko oczywiście przygotowałam, w cieniu pod brzozą, na wzniesieniu, ziemia bukowa zmieszana z kompostem. Mam je od trzech lat. Na razie przyrastają i kwitną ze zmiennym szczęściem.

Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 00:57, 10 lut 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Może być i tak: wtedy obeliski grają pierwszą rolę.

Idealne dla wyeksponowania kolekcji powojników. Znowu rytmy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies