Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród wśród pól i wiatrów

Ogród wśród pól i wiatrów

paulina_ns 20:09, 04 kwi 2017

jolka napisał(a)
Właśnie a;propos wiosny Moja fascynacja ostatniego czasu - ptaki

Mogłabym patrzeć na nie bez końca

O kurcze! To Ty to masz ptaki u mnie takie malenkie latają i póki co nic, a nic

Piwonia się nie przejmuj, to wytrwałe rośliny, moja jedna od babci wylądowała na kompostowniku i wypuściła kiełki wsadziłam pod blaszaka i dzisiaj ja szukałam i nie znalazłam, znając życie mąż myślał,że to chwast i wyrzucił
iwka 20:20, 04 kwi 2017

jolka napisał(a)

Iwcia, kurczę!! Noż wreszcie jesteś Martwiłam się jak zamknęłaś wątek!
Co do jeżówek na pewno będę mieć w nadmiarze, ale czy różowe czy żółte czy białe tego nikt nie wie One się same mieszają i zapytają. Tak więc ruletka, albo chybił-trafił jak wolisz Chcesz??

nawrocilam się bardzo tesknilam za tym miejscem, zaglądałam czasami ale to nie to samo

Jak to nie problem to chętnie wezmę, zobaczymy co wyrośnie te co dostałam w ubiegłym roku wszystkie białe i ładnie kwitły A chcesz coś w zamian ? Nie wiem co mogę Ci zaproponować
jolka 20:22, 04 kwi 2017

paulina_ns napisał(a)

O kurcze! To Ty to masz ptaki u mnie takie malenkie latają i póki co nic, a nic
Piwonia się nie przejmuj, to wytrwałe rośliny, moja jedna od babci wylądowała na kompostowniku i wypuściła kiełki wsadziłam pod blaszaka i dzisiaj ja szukałam i nie znalazłam, znając życie mąż myślał,że to chwast i wyrzucił

Hehe, no to mówiłam że mam ptaki, i że kosy Dodatkowo mam też dudka, ale słaba fotka

Piwonia - trudno, muszę odżałować Macham magnolią

Jaka szkoda, że wszystko co piękne, tak szybko mija...
jolka 20:59, 04 kwi 2017

iwka napisał(a)
nawrocilam się bardzo tesknilam za tym miejscem, zaglądałam czasami ale to nie to samo Jak to nie problem to chętnie wezmę, zobaczymy co wyrośnie te co dostałam w ubiegłym roku wszystkie białe i ładnie kwitły A chcesz coś w zamian ? Nie wiem co mogę Ci zaproponować

Dobrze, że już jesteś Nie ma problemu, dostaniesz co chcesz Niech no tylko się trochę zbiorą w sobie
m_gocha 21:54, 04 kwi 2017

Jola! Toż to ptasi apartament pięciogwiazdkowy Super! Tylko nie mów, że sam Twój eM ją zbudował, bo już pęknę całkiem z zazdrości
O ile dobrze widzę na fotce to w budce masz rodzinkę szpaków. U mnie już od wielu lat mieszkają dwie rodzinki szpacze w budkach na orzechu (głównie dla nich trzymam tego orzecha). Uwielbiam też je podglądać zwłaszcza teraz jak jeszcze nie ma liści na orzechu. A ich śpiewy wprost ubóstwiam. Natomiast moment, gdy początkiem marca nagle pierwszy raz słychać ich charakterystyczne gwizdanie jest dla mnie magiczny

Jolka pokaż dudka!

jolka 09:43, 05 kwi 2017

m_gocha napisał(a)
Jola! Toż to ptasi apartament pięciogwiazdkowy Super! Tylko nie mów, że sam Twój eM ją zbudował, bo już pęknę całkiem z zazdrości O ile dobrze widzę na fotce to w budce masz rodzinkę szpaków. U mnie już od wielu lat mieszkają dwie rodzinki szpacze w budkach na orzechu (głównie dla nich trzymam tego orzecha). Uwielbiam też je podglądać zwłaszcza teraz jak jeszcze nie ma liści na orzechu. A ich śpiewy wprost ubóstwiam. Natomiast moment, gdy początkiem marca nagle pierwszy raz słychać ich charakterystyczne gwizdanie jest dla mnie magiczny Jolka pokaż dudka!

Gosia, budkę zakupiłam u Pana na Krakowskiej, Paulinka mi dała namiary. Zobacz do niej jaki ma super "apartamentowiec" w tonacji niebieskiej Ja to też jestem zakręcona, eM. ciągle mówi kosy, kosy... a jakoś tak się nie przyjrzałam pod tym kątem No pewnie, że to szpaki A dudka w wersji "jako-takiej" wrzucę
paulina_ns 10:27, 05 kwi 2017

Haha my mamy te apartamenty w tonacji dosyć widocznej z daleka ale mi się podobają widziałam,że ten Pan już cenę domku podniósł korci mnie,żeby jeszxze jeden dokupić, ale gdzie zawiesze? Jolu na jakiej Ty masz wysokości powieszony?
Kawa 10:33, 05 kwi 2017

śliczny domek
szkoda że nie mam gdzie powiesić
Kawa 10:39, 05 kwi 2017

Jola piwonia przeżyje ale nie wiem czy zakwitnie
ja moją w zeszłym roku tak zciachałam
zawiązała pączki ale obeschły
przyjęłam teorię że naprawia się karpa i licze że w tym roku zakwitnie
jolka 14:45, 05 kwi 2017

paulina_ns napisał(a)
Haha my mamy te apartamenty w tonacji dosyć widocznej z daleka ale mi się podobają widziałam,że ten Pan już cenę domku podniósł korci mnie,żeby jeszcze jeden dokupić, ale gdzie zawiesze? Jolu na jakiej Ty masz wysokości powieszony?

Paula, ja w ogóle nie mam w ogrodzie takich drzew, które by te "apartamenty" utrzymały. Tak więc budki mam umocowane na słupkach ogrodzeniowych. Wiem, że nie jest to zgodnie ze sztuką, ale innej opcji w tej chwili nie mam. Są umocowane, ja wiem.... jakieś 3-4 metry nad ziemią.