Asia, jeśli te siewki przerodzą się w coś konkretnego, to możesz się wpraszać Natomiast z moich obserwacji wynika, że jeśli kocimiętka rośnie w słonecznym miejscu to jest zwarta i wyprostowana. Natomiast w cieniu się pokłada.
Gosia, również pozdrawiam Czytałam o Twoim patencie do przesiewania kompostu, sprawdzę na pewno. A klimat u mnie... wiesz, jak wieje to wieje, ale jak słoneczko dogrzeje do południowego stoku to rośliny w oczach idą. A w szczególności chwaściory!!
W skrzyni tej pokazanej ostatnio na foto mam rzodkiewkę, cebulkę, szpinak i sałatę. W innej mam czosnek sadzony jesienią. Rośnie teraz dosłownie w oczach W trzeciej marchewkę, pietruszkę, koperek i buraczki Jeszcze została jedna wolna, i trochę miejsca koło czosnku
Iwcia, kurczę!! Noż wreszcie jesteś Martwiłam się jak zamknęłaś wątek!
Co do jeżówek na pewno będę mieć w nadmiarze, ale czy różowe czy żółte czy białe tego nikt nie wie One się same mieszają i zapytają. Tak więc ruletka, albo chybił-trafił jak wolisz Chcesz??
Myślę, że one w tym roku nie zakwitną, ale czas pokaże jak będzie. Ja natomiast taka byłam dziś wściekła na siebie za piwonie!! Normalnie kopniak w cztery litery mi się należał!! Plewiłam sobie chwasty, no i widzę takie coś stare, zeschnięte wystające z ziemi. Chciałam usunąć, ciągnę,, ciągnę.. nic! No to wzięłam taki nóż do chwastów i pojechałam z rozpędem! Ciachnęłam w pół jedną z najpiękniejszych moich piwonii. Taką wielką, pełną, bladoróżową No myślałam, że się zapłaczę Na pewno coś z niej zostanie, ale część zniszczyłam