Ojej, ta ilość robi wrażenie
Ja powoli od żurawek uciekam, dużo z nimi pracy, po 4-5 latach się starzeją i trzeba wymieniać.
Połączenie fajnie wymyśliłaś
jakos lawenda do bukszpanów mi nie pasuje, ale kto wie, może to fajnie wyjdzie
Ula, te akurat maja już 5 lat i tak je trzeba ciąć; w sezonie dorastają do 2,5-3m, kwiaty są olbrzymie i stoją wszystkie na baczność
Inne, młodsze i te co sama wyhodowałam, tnę bardzo nisko, zwłaszcza anabelki.
Niedźwiedzie futro było, piękne, ale je wyleżały, wyskubały i nie ma
jałowce brązowieją coś znowu posadzę i będę gonić, a za rok pewnie znowu sadzenie
A to wykopywać będziesz czy jak?
Ja na jesień sadziłam do donic i zadołowałam je w ziemi Zastanawiam się czy nie wziąć ich do domu aby ruszyły szybciej i na Wielkanoc na front wystawie...
Ela Witam cię u siebie... Fajnie, że zajrzałaś... tak wojny o drogę to straszna nerwówka.... Sylwia będziemy się zgadywać co do "kwitków"...
A tym czasem oglądam i oglądam wasze ogrody, wszędzie już wiosna w pełni... krokusy, przylaszczki, pierwiosnki, irysy, żonkile... A u mnie ? Strasznie to powolutku wszystko się budzi...
Basiu bardzo mu brakuje całej architektury. Podejrzewam, że zmieni sięnie do poznana. Oby na plus.
Właśnie dzwonił Pan od cegły będzie w przyszły poniedziałek
Bardzo się cieszę , że Ci się u mnie podoba , dziękuję!
Tata jest w takim letargu, mało kontaktuje
Boję się o niego coraz bardziej ...
Już po, 3 dni było, ale jeszcze powtórka będzie u mnie, w plenerze
Rozmnożyły mnie się rowerki
a tu w donicy nawciskane patyki ładnych róż, ściętej laurowiśni, ciekawe czy się rozmnożą czy padną...kamienie, to ochrona przed Misią, bo już tam kopała
Witam wszystkich bardzo serdecznie. Może od razu opiszę o co chodzi. A więc jakieś 4 albo 5 lat temu posadziłem cyprysiki lawsona w formie żywopłotu (chciałem się troche osłonić przed sąsiadami) żywopłot długości ok 20 m w połowie ale na sąsiada działce stoi słup no i na tym słupie jakieś trzy lata temu zamieszkały boćki . Wszystko pięknie ładnie ale jakiś pięcio metrowy odcinek żywopłotu umiera. Wiem że jest to spowodowane odchodami bocianów za dużo pewnie azotu lub czegoś. I mam takie pytanie co moge tam posadzić bo nie chce mieć dziury w żywopłocie czy są jakieś krzewy na żywopłot najlepiej iglaki ale nie koniecznie które zniosą takie warunki. Bardzo będe wdzięczny za każdą rade z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam.