Jeszcze pytanie jakiego masz penstemona, bo mój jedyny jaki dobrze zimuje to Penstemon Husker Red.
Siedzę i słucham tego padającego deszczu .... kraina deszczowców... piękny długi weekend.. z prognozą na 10 dni z deszczem... koszmar.. ryby mi już uciekają na trawnik z oczka
To czysta magia u mnie też w tym roku dużo żółtych i choć nie za bardzo mi po drodze z tym kolorem, przez te zimne dni patrząc na nie cieplutko się robi na duszy
A na rabatach róże i obwódka z bukszpanu, jutro jadę po sadzonki
Skoro powojniki z B się sprawdziły, to kupiłam kolejne
Jackmani ma nawet pąk
jeszcze taką zjawiskową horcię przytuliłam. Kolor ma piękny, na zdjęciach tak dobrze nie widać,
Jestem gadżeciarą lubię wszelakie dodatki. Ale nie wszystko jeszcze znalazło swoje miejsce, bo rozgrzebane w ogrodzie z każdej strony.
Jest jeszcze czas to zdążysz wziąć i tak jest zimno.
Byłam na ryneczku dzisiaj, okropnie zmarzłam w tym deszczu.
W tle za kulą bukszpanową jest kalina zobacz jaka jeszcze rzadziutka i nie rozwinięta przez tę pogodę.
Dziś dziecko znów okazało się być super i pozwoliło mi popracować trochę na podjeździe.
Klonisko jednak zostało posadzone i wcale nie jest tak wielkie. Znów zastosowałam obciążanie cegłą do obniżenia gałązek, tym razem cegły są ukryte w ziemi Brawo ja!