Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe przygody

Ogrodowe przygody

iwonadm 21:18, 28 kwi 2017

elka_ napisał(a)

Ciekawe co na nich wyrośnie

Masz prawdziwy festiwal tulipanów! U mnie tulipany lubią zmieniać kolory- sadzę różowe a zakwitają żółte...? hmmm

Pozdrawiam cieplutko

To czysta magia u mnie też w tym roku dużo żółtych i choć nie za bardzo mi po drodze z tym kolorem, przez te zimne dni patrząc na nie cieplutko się robi na duszy
A na rabatach róże i obwódka z bukszpanu, jutro jadę po sadzonki
iwonadm 21:23, 28 kwi 2017

Napia 00:04, 29 kwi 2017

Przyszłam zobaczyć, jakie angielki kupiłaś i teraz spać nie będę mogła Gdy zakwitną, będzie cudnie.
A tulipany zachwycające
tulucy 10:12, 29 kwi 2017

Mam chrapkę na nr 4 i 5 Teasing Georgia u mnie po zimie rewelacyjnie wygląda, ciekawe, jak zakwitnie. Crocus też zresztą.

Ja poszłam we Francuzki ostatnim zamówieniem bardziej. Małych potrzebowałam. I czekają zadołowane teraz, aż mi szkieletu ból przejdzie: Amelie Nothomb, Genevieve Orsi, Bicentenaire de Guillot, Amber Queen, Cream Abundance i Dolce Vita.

Tulipany Twoje piękne jak co roku
iwonadm 16:55, 29 kwi 2017

Napia napisał(a)
Przyszłam zobaczyć, jakie angielki kupiłaś i teraz spać nie będę mogła Gdy zakwitną, będzie cudnie.
A tulipany zachwycające

Aga od tych zielonych patyczków do krzaczków z różami jeszcze długa droga na razie wyglądają ok w przeciwieństwie do wsadzonych zdołowanych tych niemek z jesieni wiatr nimi targa i słabo wyglądają
Posadziłam dziś kupione bukszpany są wysokie, ale chude. Najważniejsze by się przyjęły
iwonadm 18:32, 29 kwi 2017

tulucy napisał(a)
Mam chrapkę na nr 4 i 5 Teasing Georgia u mnie po zimie rewelacyjnie wygląda, ciekawe, jak zakwitnie. Crocus też zresztą.

Ja poszłam we Francuzki ostatnim zamówieniem bardziej. Małych potrzebowałam. I czekają zadołowane teraz, aż mi szkieletu ból przejdzie: Amelie Nothomb, Genevieve Orsi, Bicentenaire de Guillot, Amber Queen, Cream Abundance i Dolce Vita.

Tulipany Twoje piękne jak co roku

o ja francuski nie mam żadnej masz może zdjęcia teasing georgia. Życzę zdrowia sama wiem, jak to ważne. Niestety też dopiero wsadził am zadołowane róże i słabo wyglądają może u Ciebie będzie lepiej
dzisiaj pochodził am po ogrodzie mróz uszkodził małe listki ciekawe co będzie z nkm dalej.
tulucy 19:48, 29 kwi 2017

Na pewno masz francuzki nie masz Leosia ? Albo red leosia? Kurfurstin Sophie? To Meillanda. A jeszcze w F. mają róże Guillot Delbard.
Tak wyglądała TG ze 3 tygodnie temu. Już przycięta o 1/3. Tylko dla rozsądku, bo nic nie zmarzła. Z ubiegłego roku nic nie mam na telefonie, a do kompa nie usiądę na razie...
iwonadm 20:15, 29 kwi 2017

tulucy napisał(a)
Na pewno masz francuzki nie masz Leosia ? Albo red leosia? Kurfurstin Sophie? To Meillanda. A jeszcze w F. mają róże Guillot Delbard.
Tak wyglądała TG ze 3 tygodnie temu. Już przycięta o 1/3. Tylko dla rozsądku, bo nic nie zmarzła. Z ubiegłego roku nic nie mam na telefonie, a do kompa nie usiądę na razie...

Okazuje się, że mam parę Meillanda Leonardo Edenkę i Marie Curie Jubilé du Prince de Monaco
TG super zbudowała krzaczek u Ciebie, może i u mnie będzie jej dobrze.

tulucy 21:18, 29 kwi 2017

Moja TG bardzo szybko puściła nowe pędy z ziemi jeszcze. Nie dziczki, bo aż sprawdziłam. Krzaczek solidny, ale moźe dlatego, że nie miała 2 kwitnienia w ubiegłym roku. Po wysadzeniu na rabatę zakwitła chyba ze 3 kwiatami i tyle...

Co to za bita śmietana z truskawkowym sosem?
Radziu2013 21:21, 29 kwi 2017

Jaaa magnolia ma kwiaty jakby były ze skóry zrobione