Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Tu ma być ogród :) 12:51, 07 lut 2017

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Trudno mi uwierzyć, ze w przeciągu dwóch tygodni jest szansą na nasze pierwsze krokusy... a ja tak czekam na nie w tym roku ☺. Ciekawe kiedy ta premiera u mnie nastąpi i czy cebule mi nie przemarzly w donicy.

Nie ma szans raczej, ale luty szybko zleci.

Przypomniałam sobie, że miałam mojego wątpliwego serba pokazać jesienią, teraz to już wiadomo, że mam jednego trupa i trzeba kupić na podmianę.

Ogród w cieniu brzozy 12:50, 07 lut 2017

Do góry
Dzięki za radę w sprawie róży.

Też się chętnie dowiem jaka to roślina. Pierwsze skojarzenie to nachyłek okółkowy, w odmianie, ale raczej to nie on, budowa kwiatów inna. Nie mam pomysłu.

laurowisnia napisał(a)
Może wiesz co to za roślinka?
Ogród wśród dębów. 12:46, 07 lut 2017

Do góry
Zacznę od rabaty frontowej, jak widac jest teraz hola i wesoła, trzeba tam jeszcze uzupelnic ziemi. Mysle zeby tam dac trzy stożki bukszpanowe z poczekalni, kilka kulek bukszpanowych tylko nie wiem jak je rozłożyć, a w tle miskanty Ml, cztery sztuki.
Ogród w cieniu brzozy 12:46, 07 lut 2017

Do góry
Gabriela napisał(a)
Próbowałam wysiewać nasiona bodziszków i nic z tego. Może to zależy od odmiany. Przetaczniki natomiast udały się z siewu. Trzeba próbować.

A jeszcze Ci powiem, że z przetaczników wybrałam cztery najsilniejsze, a pozostałe wyrzuciłam, brak miejsca mi wtedy dokuczał.
Napisz jakie wysiewałaś bodziszki? Ja ostatnio zachwyciłam się tym niepozornym fiolecikiem.

Miłkowo - sezon 2016-2022 12:39, 07 lut 2017

Do góry
Agania napisał(a)
U mnie starczyło miejsca na 10 magnolii, zrobiłaś rekord magnoliowy na ogrodowisku....mamy podobną powierzchnię ogrodową, też lubię sadzić dużo i nie wiem jak się ograniczyć, nie jestem praktyczna, zawsze za dużo pracy mam ze wszystkim za długa ta zima, a tu plany ogrodowe chciałoby się realizować...czytam, że maki Cię denerwują, a ja dopiero je mam od zeszłego sezonu..jestem w nich zakochana, myślę, że na moim nieładzie warzywnym będzie im dobrze

Pozdrawiam i słoneczka Ci życzę

No nie wiem czy rekord, może ktos ma więcej, ale nie policzył
Mam ładne odmiany, liczę na spektakularny pokaz za lat 3, w tym będą kwitnąć, dużo pąków, ale aby były widoczne, muszą być większe, kupowałam różnej wielkości, jedne dorodne inne badylki.
Z tą praca mamy identycznie, sezon za krótki, w tym problem
A ja już Aganiu sensownie wybieram, w końcu wiem, co chcę
Maki za krótko kwitną, nadal jest ich sporo, myślę ze na suchej glebie wśród traw byłoby fajnie, ale nie mam takiego miejsca, poza tym wykopać maki wschodnie, to nie lada cud, ich korzeń taki palowy, głęboko siedzi i stale odrasta. W warzywniku będą wyglądac uroczo
Życzę i tobie ciepełka i słoneczka, u nas pochmurno, buro, mgły.

niedziela, mgły nagle zaczęły nachodzić i zimno

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 12:37, 07 lut 2017

Do góry
Lubię na nie patrzeć, choć kwitną tak krótko...wymagają większego kwietnego towarzystwa...w tym sezonie
muszę się bardziej postarać

Ogród w cieniu brzozy 12:37, 07 lut 2017

Do góry
Milka napisał(a)
Ogniki są piekne przez cały rok i doskonale znoszą formowanie, do tego nie mają wymagań, wcale nie taka zła zamian

Może nie zamiana, tylko z jednej strony muru róża, z drugiej ognik. Ale kolce tego drugiego są nieznośne, a róży wydają się takie naturalne.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 12:33, 07 lut 2017

Do góry
Rosną na nie urządzonym jeszcze warzywniku, będąc jego absolutną ozdobą
planuję i planuję jak przerobić i kim to całe poletko...na tą łąkę kwietną

Miłkowo - sezon 2016-2022 12:29, 07 lut 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
jak prezent to musi dotrzymac slowa, no musi

No musi tylko te jego nogi... ja już niemal wszystkich fachowców załatwiam, aby go oszczędzać. Dziś rano byli do drzwi, postanowiłam wymienić drzwi wejściowe do domu

terminatorzy w małych donicach

pączusie obiecujące na Alfredzie
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 12:29, 07 lut 2017

Do góry
Niczym papierowe panienki

Miłkowo - sezon 2016-2022 12:28, 07 lut 2017

Do góry
Milka napisał(a)

(...)
choc niektóre widoczki nawet, nawet

Nawet, nawet! Świetne.

Ja już cięłam. Liściaste nieowocowe. Podkrzesywałam, pierwszy raz w życiu porządnie.
Ogródek Iwony II 12:27, 07 lut 2017

Do góry

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 12:25, 07 lut 2017

Do góry
A u mnie dzisiaj maki

Miłkowo - sezon 2016-2022 12:25, 07 lut 2017

Do góry
mira napisał(a)
Obłęd 21 magnolii ? - masz ponad 2 x większą działkę niż ja to ja choć mogłabym mieć ze 3 a nie mam ani jednej. Teraz już nie ma gdzie - kurcze a może - nie wiem musi pasować taka magnolia do miejsca

która jest najmniejsza docelowo
bardzo lubię podziwiać w parkach stare magnolie i teraz już są fajne z tymi pąkami w kiciusiu

pozdrawiam

No jakoś tak zaszaleliśmy rok temu i chyba nie koniec na tym miałam dużo pięknych magnolii, niestety mroźna zima załatwiła je, prawie płakałam.
Odtwarzam na nowo stan posiadania. Szkoda, że co najmniej 3 lata mus czekać, aby pokazały swoja urodę.
Wolno rośnie Sunrise, gwiaździsta, na nie miejsce znajdziesz, jak inne się spodobają, będziesz kontrolowac wzrost. Black Tulip rośnie kolumnowo, to dużo miejsca nie zajmie też, jest trochę takich kolumnowych magnolii
Stale sprawdzam pąki na moich, na razie wszystko okchyba najgorzej, jak mróz w kwietniu lub uchowaj w maju
pozdrawiam
i kolejną zimę super przetrwały bluszcze nie ogrodowe

od Gabrieli, ładnie się rozrósł, choć obawiała się czy przetrwa

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:24, 07 lut 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Moja sąsiadka oprotestowała drzewa przy jej domu (między moim a jej) i musiałam wyciąć, więc nie radzę ryzykować.
Liczy się na jaką szerokość będziesz prowadziła korony, czy będą to drzewa wielopniowe oraz jak wygląda usytuowanie tego wszystkiego o czym piszesz. Odpowiedzi w centymetrach nie ma.

Dziękuję Danusiu za odpowiedź. Sąsiadka jest ugodowa i raczej drzewa nie będą jej przeszkadzać, będą jednopienne i chciałabym jednak kontrolować ich wzrost i korona byłaby przycinana. Uparłam się na brzozy, a może jednak jakieś inne drzewo ? Poniżej miejsce o którym mowa. Po powrocie do domu zmierzę szerokość tego miejsca.

Ogród Ani :) 12:24, 07 lut 2017

Do góry
Macham Dziewczyny

A mi się dziś śniło, że byłam w szkółce i kupowałam Klona Jawor
O rany! Brak słońca zaczyna mi się udzielać
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:22, 07 lut 2017

Do góry
Milka napisał(a)

Małgoś, też zimno u nas, mróz trzyma, w nocy ma byc jeszcze zimniej. Śniegu ciut nasypało, a wcześniej spłynął za dzień.
Niestety, na sanki u nas nie ma szans, ale może wcześniej szalały wnusie? bo śnieg był.
Współczuję tego sniegu, jedyny plus, że rosliny ochronione, a jak sie stopi- podlane

szukałam wiosny w niedzielę u siebie i
hortensje pod murem, tam ciepło, puściły listki i widac paki

mahonie w pogotowiu

jakieś byliny już wschodzą, złocień i drugie nie wiem co??

Oj kurcze rzeczywiscie...wiosna
Prawdziwa...nie do wiary - u nas jeszcze ani ani...

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:21, 07 lut 2017
Do góry
Danusiu rozumiem, placyk z huśtawką, który mi pomagałaś jest na przeciwko, poza tym na razie nic innego nie zaplanowane z tej strony

Zmieniłam tylko lekko kształt tlinii
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:17, 07 lut 2017

Do góry
MonikA napisał(a)

Tu z góry plan

Mi jest trudno tak z kontekstu, gdy się nie projektuje całego ogrodu, od ręki wymyslić coś co ma ręce i nogi. Bo ogród to spójna całość, kolory które jakoś powinny ze sobą grać, a to już trochę wykracza ponad moje siły. Mam minutę i w minutę wymyśl co posadzić. A co jest gdzie indziej?

Projekt robię 2 tygodnie- miesiąc a tu mam 3 minuty. I tak jestem dobra i szybka, ale wybacz, nie wiem. Wiem co masz po lewej bo doradzałam, ale nie mam aż tyle czasu żeby cały ogród przeanalizować, a odwalić po prostu nie chcę
Miłkowo - sezon 2016-2022 12:16, 07 lut 2017

Do góry
Milka napisał(a)

Gosiu witaj
Kupiłam nasiona, w marcu od razu siałam do gruntu, wzeszły ładne i wielkie sadzonki, późnym latem eksmitowałam w docelowe miejsca, bo wyrosły giganty i musiałam je dzielić. Zakwitły w drugim roku
w kwietniu juz sa takie kolby i śliczne liście.

hej Irenko, czy to znaczy, ze jak wysieję łubin na ogrodzie w marcu to w tym roku nie zakwitnie ??
prawdopodobnie wysieje łubin na całej działce jako poplon.

Słyszę, ze za zimą nie przepasdasz. A nie masz urlopu, żeby tę zimę jakoś przetrwać ???
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies