Kasiu u mnie wszystko póxniej niż u Ciebie
Ale dziś były u mnie kaczki))
Rewelacyjny widok Płochliwe takie, że ledwo fotkę cyknęłam a zaraz jak podeszłam bliżej to odleciały
Dzisiaj sadzilam roze Charming apricot jedna z nich co byla calkiem wysypana jak na zdj wyzyj miala dosyc ladny korzen.
Druga do polowy wysypana miala taki korzen bez zadnych korzeni przybyszowych. Jakies paczki zielone ma, ale nie wiem dalsm obornika ziemi kompostowej moze ruszy z przybyszami.
Te doniczki to pic zirmia korzenia sie nie trzyma.
Jutro sadze "newe dawn" tez przyszly w doniczkach pewnie bedzie to samo.
Z "rosarium" przyszly doskonale opakowane "tammolise" w doniczkach kazda zapakowana elegancja francja i te niebieski niepsmietam nazwy.
Bosko to wygląda! W tym roku też robimy pergolę. Jeden segment też planuję wypełnić listewkami, bo mi każdy z drogi zagląda do kubka jak siedzę na tarasie. Jesteś moją muzą
Jakie grube są te słupy pionowe?
Witajcie, w zeszłym roku w lato musieliśmy przesadzić tuję rosnącą do tej pory w żywopłocie. Była to ostatnia tuja w rzędzie, wysoka na ponad 2 m. Udało się ją przesadzić, nie umarła mimo, że pora na przesadzanie była beznadziejna. Ale jako że rosła w żywopłocie, jest bardzo mocno przerzedzona. Zastanawiam się czy jest szansa, że się zagęści, zarosną jej te łyse gałęzie? Czy mogę jakoś jej pomóc czy spisać ją na straty? Może jakiś nawóz dolistny?
Witajcie. Radziu zdjęcia łubinu pokażę w sobotę. Aurelia ja ten goździk też sobie rozmnożyłam. Ania rośliny czekają na Ciebie. Ola pokaż mi tego Twojego goździka.
Pozdrawiam wszystkich, do soboty.
Dorota123 ' donia76 ' sylwia_slomczewska dziękuję za odwiedziny...
Co do moich "patyków" to niczego nie tracę... mogę jedynie zyskać dość pokaźną kolekcję nowych ulubionych hortek. Od nastawienia w wodzie minęły już dwa tygodnie. Wglądają na razie na zdrowe, dobrze rozwijające się sadzonki...
Puściły listki...
...Czekam dalej... i trzymam kciuki... przecież do obsadzenia mam dość dużo ogrodowych zakątków...
Zaczynają Kasiu, na razie pojedyncze ale cos już jest
Kwitną też runianki
Pękły pierwsze pąki na gwieździstej
I konewka od szefowej (tzn ona nie kwitnie )
Ja tez Kasiątko i to bardzo
Buszowałam po szkółce - jutro coś dla Ciebie będę wybierać - chcesz zimozielone kolorowe?
Ja nabyłam dzis kaliny koralowe nana - żaden rarytas, nawet nie kwitną, ale ich ozdoba sa koralowe pędy zimą - moim zdaniem obłędne
No zebralismy 1 l - wiec pijemy po kielichu Na kolejny rok tez tak zrobimy
Dziś byłam w szkółce i parę bratków dorwałam i omiega
Bardzo lubię żółty wiosną, a u Przekmak widziałam kapitalne połączenie z pomarańczą