Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Problemy z tujami 11:19, 30 mar 2017

Do góry
1. na moją wiedzę, podlewany były dobrze
2. kamieni jest ok 2cm
3. tak jest agrowłóknina
4. nawóz był właśnie podsypany koło pnia, i na dodatek dobra garść ok 40gram

Tylko, ze do polowy marca tego roku były ładne, zielone, nawóz był dany w połowie marca i po nawozie momentalnie w ciągu dwóch tygodni, tuje zmieniły diametralnie swój wygląd.

fotka z 15 marca, w powiększeniu może będzie widać wygląd tuji:
Miłkowo - sezon 2016-2022 11:14, 30 mar 2017

Do góry
Milka napisał(a)
Halinko, u Zbyszka prawdę napisałam
Wiosna szaleje, już robi się soczyście, zaraz koszenie trawy i potem wygrabianie...wertykulacji nie robimy.
Psiak dojedzie, jak ciepło będzie, sam się przy mamusi ostał.
U mnie też kapało, szaro buro, ale mimo to przed pracą działałam w ogrodzie, coś podciągnęłam, najwięcej nw weekend planuję, nawet jak będzie lać, będę w kapocie robić

a że w biegu, więc stary aparat był w użyciu, aby coś uchwycić z wiosny
różne programy, to i zdjęcia różne

Stary aparat też cudne fotki robi Wiosna u ciebie śliczna u mnie dopiero się zbiera
Doświadczalnia bylinowo-różana 11:14, 30 mar 2017

Do góry
Dla wszystkich zagladajacych moje "niebieskosci"

Miłkowo - sezon 2016-2022 11:13, 30 mar 2017

Do góry
Kasik napisał(a)
Zdjęcia ostre jak brzytwa no i jest co fotografować. Tyle się dzieje, roślinki już się rozpędzają. Jeszcze chwilka, poczekamy na cieplejsze dni i buchnie wszystko w zawrotny tempie.

Wczoraj deszcz u nas od popołudnia- Grześ rozsypał nawóz i teraz czekam aż się rozpuści.

O ile psy mnie nie szturchają miziają się na maksa
ale dziś w biegu starym fotnęłam
dokończyłam wycinanie przy ziemi żurawek pod Susan i tam skróciłam szafirkom liście, następnie ciut rabatę wyczyściłam i 2 róże skróciłam, ścięte - ładne pędy wetknęłam do ziemi, nie bawię się jednak z ziemniakiem
u mnie już bucha, chodzę, jak po polu minowym
Z nawozem w polu, na razie kwasoluby dostały, potem róże

Doświadczalnia bylinowo-różana 11:12, 30 mar 2017

Do góry
jazzy napisał(a)
Super ta szklarenka! Uwielbiam całą tą Twoją infrastrukturę ogrodową
No i zdjęcia! Cokolwiek fotografujesz, bierze mnie to!
Buziak!

Martek, ciesze sie bardzo To dla Ciebie

Miłkowo - sezon 2016-2022 11:08, 30 mar 2017

Do góry
Aniaaa napisał(a)
Irenko widzę zapracowana jesteś
To przesyłam dobre fluidy byś się ze wszystkim obrobiła A widzę pracy sporo macie.

Uściski zostawiam I lecę do ogródka.
U nas zaczyna słońce przedzierać się przez chmury

Bardzo, teraz tyle tej pracy w ogrodzie, akurat lubię każdą, ale czasu mam mało; codziennie rano będę coś robić, teraz róże tnę, bo szaleją, potem cisy i reszta iglaków do cięcia i lawenda; albo lepiej nie wyliczać, zrobię co się da przed i po pracy
rano kapało, potem ciut lało, mnie to nie przeszkadza, teraz się wypogadza i dobrze, bo dach dalej ciągną.

taki sajgon, mchu z dachu kopa, potem w kontener i wywiozą po całej robocie
nawet gołąb zerka, co to jest

tych małych żonkili już nie kupuję, giną...
fiołki wielkokwiatowe ruszyły

Doświadczalnia bylinowo-różana 11:06, 30 mar 2017

Do góry
Mixtoorka napisał(a)
Jaka wiosna u Ciebie! Szklarenka rewelacja, też o czymś podobnym myślałam. Bardzo mi sie podoba.

Ewuś a możesz pokazać zdjęcie jak masz przyciętą Jude w tym roku? Powinnam przycinać już swoje 3 róże. A właściwie to 2, bo Mme Isaac Pereire nie będę specjalnie przycinała, chcę żeby rosła wysoko. W zeszłym roku pisałaś, że za mocno przycięłaś Jude i późno kwitła.

Szklarenka praktyczna i duzo miejsca nie zajmuje

Jude w tym roku przycielam na prawie 60 cm (najdluzszy ped)

Mam nadzieje, ze cos widzisz. Fotki robione troche pod swiatlo, przed chwila prawie ze

Doświadczalnia bylinowo-różana 11:02, 30 mar 2017

Do góry
anbu napisał(a)
Ewa przyszłam napaść oczęta ślicznymi fotami i się nie zawiodłam

Bardzo mi milo

To dla Ciebie zawilec wiosenny, niestety jednoroczny

Miłkowo - sezon 2016-2022 11:02, 30 mar 2017

Do góry
Halinko, u Zbyszka prawdę napisałam
Wiosna szaleje, już robi się soczyście, zaraz koszenie trawy i potem wygrabianie...wertykulacji nie robimy.
Psiak dojedzie, jak ciepło będzie, sam się przy mamusi ostał.
U mnie też kapało, szaro buro, ale mimo to przed pracą działałam w ogrodzie, coś podciągnęłam, najwięcej nw weekend planuję, nawet jak będzie lać, będę w kapocie robić

a że w biegu, więc stary aparat był w użyciu, aby coś uchwycić z wiosny
różne programy, to i zdjęcia różne

Doświadczalnia bylinowo-różana 11:00, 30 mar 2017

Do góry
mirkaka napisał(a)
Ewa, u Ciebie to chyba najbardziej zaawansowana wiosna wśród ogrodowiczan
Czy te tulipanki wykopujesz jesienią, take piękne wyrosły Róże masz w donicy, możesz pokazać zdjęcie w całości, chciałabym zobaczyć jaka jest duża, ja długo są w tej donicy? Czy wymieniasz im ziemię?

Mirko, fajnie ze zagladasz Z Bawarka chyba sie scigamy, ktora bardziej zaawansowana

Tulipanow nie wykopuje. Rosna tu od 5 lub 6 lat. Niestety nie pamietam, jaka to odmiana.

Abraham Darby jest w donicy chyba od 4 lat, a reszta od zeszlego roku. Przez rok (lacznie z zimowaniem) mialam w donicach tez Mme. Boll, Jacques Cartier i St. Cecilie, ale poszly na rabaty.
Abrahamowi pare tygodni temu przycielam korzenie i wymienilam ziemie. Fotki robilam, to pokaze niedlugo Reszta mloda, wiec tylko ziemie z kopczykow zimowych im rozgarnelam i to wszystko.

Donice maja ok. 50cm wysokosci i chyba ok. 30-40 po przekatnej szerokosci.

Ogród w remoncie 10:46, 30 mar 2017

Do góry
Podzieliłam ID i nie wiem czy nie poszalałam za bardzo. To wszystko przez pazerność. Z jednej kępki wyszło mi tyle

I kwiatuchy wiosenne zostawiam

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:29, 30 mar 2017

Do góry
ren133 napisał(a)
I na specjalne życzenie zdjęcie świdośliwy ok 170cm

Ren dziękuję za zdjęcie . Taka by mi baaaardzo pasowała. A to jest ta jedna z tych co posadzone są u Ciebie przy ściance? Wydawało mi się, ze tamte sa większe niż 170cm i były przywiezione bez donic....
Ogród Cioci cz. 3 10:26, 30 mar 2017

Do góry
Wydaje mi się, że tu zamiast tego kamyka Jak myślisz? Bo u Ciebie przy mostku za dużo by było. Ale nie namawiam.

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:13, 30 mar 2017

Do góry
ren133 napisał(a)
A także zdjęcia rabaty frontowej ze "stożkami cisowymi" dla Angeliki
Uwaga zdjecia czysto techniczne widok od furtki

i od garażu

Między stożkami będzie gracillimus (muszę tylko zdobyć prawdziwego gracka)
Kochani będzie coś z tych stożków? czy podsadzić sadzonkami? Ten niższy podsadziłam 2szt

Dziękuję Ci bardzo - super wyszło, jak trochę nabiorą masy to już całkiem będzie miodzio

ps. ja bym nie podsadzała
Z Pszenicznej ... 10:08, 30 mar 2017

Do góry
A to furtki dwie do nowego ogrodzenia

Ogrodzenie będzie niejednorodne, część sztachetowa, część będzie to pergola z siatką pod róże, a jeszcze inna część - siatka + żywopłot ale to może na jesień.
Jak postawię na miejscu wtedy zadecyduję o jego kolorze - kusi mnie bielone drewno..

Z Pszenicznej ... 10:05, 30 mar 2017

Do góry
A żeby nie było, ja też mam łączkę krokusową,

Patrzę na nią z salonu codziennie.

Iryski w donicach. Sadziłam na jesień piętrowo cebulki i sama jestem ciekawa efektu.

Z Pszenicznej ... 10:02, 30 mar 2017

Do góry
Hortensjowa przycięta, obsypana kompostem, wychodzą czosnki, choć w połowie i tak zapadły się pod ziemię - jak nie nornice to może kret je wpiep....ł cholerka wie...

Od razu mówię mam tam paski włókniny - nie zamierzam jej ściągać, bo chwasty zza siatki zaatakowały by mnie momentalnie.
Pojawia się już molinia, widzę że są straty, bo może za późno ją sadziłam.
Ale w sezonie uzupełnię ją w razie czego. Plany są by powiększyć jej nasadzenia, ale poczekam jak się będzie prezentować w tym roku u mnie.

Trawnik lub teren zielony, bo to trawnik nie jest przejechałam wertykulatorem. Pierwszy raz w życiu Tona siana wyszła. Nie wspominam że mam górki, dołki, garby, doliny wszystko tylko nie teren równy. Podsypałam kompostem i chyba będę uzupełniać jeszcze w trakcie sezonu, bo dzieciarnia i pies musi po czymś biegać. Założenie nowego to plany chyba mocno daaalekosiężne
Jak rozmnożyć cisy 09:59, 30 mar 2017

Do góry
Ale super wątek. U babci na działce z jednego pojedynczego cisa (a raczej pani cisowej) powstał gigantyczny żywopłot. Żeby nie być gołosłowną- po prawej żywopłot
Cis ten ma niesamowicie dużo sadzonek ale przez 40 lat tylko jedna sadzonka była albinosem - obecnie to 2,5 m idealnie stożkowa choinka której nikt nigdy nie dotknął sekatorem (sama z siebie ma idealny kształt)- i tak sobie cały czas myślałam, że marzy mi się jej potomek w ogrodzie, a teraz wiem jak to zrobić - wielkie dzięki!
Z Pszenicznej ... 09:54, 30 mar 2017

Do góry
Skrzynie już prawie napełnione, zostały jeszcze dwie środkowe do uzupełnienia.
Pierwsza już obsiana a w ostatniej będzie cukinia więc nie musi mieć wysoko, dostała za to dużo obornika

Rabarbar, u mnie jest nie do zdarcia - mam takie 3 kępy

Reszta też się pokazuje, tylko maliny jesienne się obciągają. Nie wiem czy to jeszcze nie pora na nie, czy może przemarzły...

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 09:54, 30 mar 2017

Do góry
Zdjęcia w kroplach deszczu...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies