Jak zakwitną z pewnością to tu ogłoszę
Świetnie rozrosły mi się rozchodniki, które kupiłam na piotrkowskich targach w ubiegłym roku.
Może w tym też pojadę. Ty Aniu wybierasz się?
Mój sadziec nie jest zbyt okazały. Pierwsza przyczyna jak mi się wydaje: ma za mało wody (ponoć lubi dużo). Staram się podlewać, ale nie zawsze mi wychodzi. Druga możliwa przyczyna: niższa odmiana (też ponoć takie są). I jeszcze jedna możliwa przyczyna: mało żyzna ziemia. Nie kopię takich dołów jak ty przy sadzeniu roślin bo własnego kompostu dorobiłam się dopiero w ubiegłym sezonie. Znalazłam zdjęcia na którym nieco go widać, to te trzy badyle o ciemnych łodygach za żółtym iglakiem. Na drugim zdjęciu kwitnący. Nie osiągnęłam większych rozmiarów (wysokość) niż ok. 1 metr. Chciałam go przesadzić / podzielić w inne miejsce, ale w ubiegłym roku mi nie wyszło.
Dziękuję Biedronki mają u mnie raj, bo nie stosuję żadnej chemii na mszyce i inne. Nie grabię liści na rabatach dokładnie, nie usuwam jesienią zaschniętych bylin, to mają gdzie mieszkać. Jest już ich naprawdę dużo.
az jestem ciekawa ile razy użyjesz )
mam boscha ...słabo mi idzie jego uzywanie ....ale dobrze że pokazalas to przynajmniej naładuje go jutro bo jak juz mam to pasuje poużywać chwilę ale nie jest to dla mnie sprzed konieczny i potrzebny ...raczej fanaberia wole reczne nozyce takie mi spasowowały idealnie http://www.ceneo.pl/5755986
wszystko nimi ścinam nawet róże ...akuat ten model jest udany...bo reczny mały sekatorek od nich do niczego sie nie nadawał
Też jestem ciekawa- większość to prezenty kupione w Londynie przez moje dziecko, także cała rodzina kibicuje tym cebulkom
Coraz więcej rozchodnika okazałego mam.
Zaczynałam od jednej gałązki kilka lat temu.
Ech - znów przegrana walka z własnymi słabościami
Ale takie ładne i w takiej cenie to żal nie brać
Rodki poszły do nowego lasku (Nowa Zembla i Elegants)- w dołku będzie drugi kiścień
W wierzba sąsiaduje z pawiem - zdjęcia kiepskie bo wieczór mnie zastał jak skonczyłam
Basiu raczej będzie kolorowo, cukierkowo.
Łącznie to tulipanów nowych będzie ze 100 sztuk i znaczna ilość tych Negrita Double i City of Vancouver ale jako przedszkole. Całe szczęście mnie nawet 1 sztuka cieszy
Zakwitnie mi pierwszy raz runianka.