Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Mała Eleczka 14:52, 31 sty 2017

Do góry
Stipa dzisiaj

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 14:46, 31 sty 2017

Do góry

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 14:42, 31 sty 2017

Do góry
Witam Pani Danusiu. Ponawiam prośbę o poradę.
Przy powstawaniu mojego ogrodu, teren wyrównaliśmy, została nawieziona czarna ziemia, trawa zasiana. Sadziliśmy drzewka tak aby zapełnić pustą przestrzeń, więc rozmieszczaliśmy je luźno po całości. Nie tworzyliśmy grupowych nasadzeń. Teraz już wiem, że to błąd. Na dodatek mój M zaplanował dwa wjazdy, jeden główny do garażu, a drugi wjazd roboczy (dojazd do szamba i z opałem). A żeby nikt nie wjeżdżał na trawnik M zaplanował tuje przy obu wjazdach całe rzędy i tak powstało 5 rzędów. W tamtym roku jeden rząd zaczęłam przerzedzać co drugą wykopywałam (widać to na ostatnich zdjęciach po prawej).
A teraz jak chcę zrobić zmiany, rozważam likwidację tej drogi, od strony płotu słońce świeci od rana do południa i po południu tak świeci jak patrzymy na pierwszych zdjeciach. teraz mam prawie wszędzie słońce cały dzień, ale płot i żywopłot jak urośnie dadzą trochę cienia.
Od drogi nie mam ogrodzenia, chcę się trochę zastawić roślinami. Mam kupioną wąską pergolę, do której planuję zamontować deski żeby powstała ławeczka. Te drzewka, które tam widać to drzewka owocowe i kasztanowiec na środku trawnika bliżej domu.
Od płotu do płotu jest 28,5m.
I tu mam pytanie co dać od drogi, jaką rabatę, jak szeroko i jakie rośliny? Jak zrobić od płotu, na pierwszym zdjęciu to jest po prawej stronie. Od rowu do świerkajest 22metry
Podobają mi się hortensje, trawy, azalie,różaneczniki, żurawki.

Jakie Pani widzi rozwiązanie.

Niektóre zdjęcia są z poprzednich sezonów.

Powyżej spojrzenie z drugiej strony- od drogi.
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 14:41, 31 sty 2017

Do góry
tak wyglada szyba w moim aucie

a tak nasze poddworko

litoosz raczej dzis nie przyjedzie
W kamiennym kręgu od początku 14:34, 31 sty 2017

Do góry
Tak sie prezentują listki.

tutaj dla porównania nowy przyrost z normalnego bukszpanu

tutaj listeczki

Tutaj z dwuzłotówką

Zmykam do zajęć
Ogród z pergolą 14:34, 31 sty 2017
Do góry
anna_t napisał(a)

u mnie jest tak

O Matuchno,z samolotu fota czy z drona?
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 14:33, 31 sty 2017

Do góry
tak tak Edytko tak wlasni wyglada moj trawnik w miejscu gdzie wczesniej slonko stopilo snieg w innych miejscah wyglada tak

a tu inne fotki z krainy lodu

W kamiennym kręgu od początku 14:31, 31 sty 2017

Do góry
Zdjęcia dla Alicji
to moja zabawa formą
Tak na poważnie to taka przegroda fantazyjna, oddzielająca część (gdzie stoją maszyny rolnicze) od ogrodu. Kiedyś powstanie w tym ekranie piękne okno, ale bukszpan wolno rośnie.

Mój ogród moja pasja. Kobieta szczęśliwa 14:30, 31 sty 2017

Do góry
sylwik69 napisał(a)

Tutaj zdjęcie tego o czym piszę

cześć Sylwia, przegladam Twoj watek od poczatku i mam pytanie. mozliwe ze juz nie aktualne to zignoruj
chcesz stworzyć piękna bramę z buków purpurowych w obwódce z bukszpanu z widokiem za ta bramą na drzwi i rynne? może przesunąc w prawo ?zaczarować troche to przejście z tarasu?
i drugie co mi się nasuwa..chcesz zywopłotem przed warzywnikiem zasłonić boisko ktore widzisz za ogrodzeniem. to czemu za warzywnikiem nie zrobisz zywoplotu? wydaje mi się ze zmniejszasz sobie ogrod i tracisz perspektywę a warzywnik zrobiłaś bardzo ladny
czytam dalej
p.s. ja bym na twojej oczyszczalni widziala 2 świdosliwy i trzecią przed gospodarczym aby go ladnie zaslonił. a w nich te sosny, lawenda i trawy.
sama mam śś na szambie
Ja i mój ogródek, a może ogród 14:27, 31 sty 2017
Do góry
Dominika11 napisał(a)
a to nasz nowy członek rodziny

BRUNO

znaczy to chciałam wkleić
Mój pierwszy ogródek 14:21, 31 sty 2017

Do góry
to jest opis co jest posadzone na ogrodzie , różę mam zamiar przesadzić na inna część ogrodu, do tyłu.
Ta część ogródka jest od północy.
Jałowce są dwa i albo je usunę całe, ale myślałam też o przycięciu tz. porobienie takich kulek.
Ranczo Edy 14:17, 31 sty 2017

Do góry
w nocy padał deszcz a rano za oknem to ...

po szkole jak już najeździłam się łopatą musowe lepienie
no i w końcu Bałwanek 2017 jeee z lepiaczem w roli drugoplanowej ja to w ogóle poza kadrem ...

Ogród na piasku i z wielkim murem 14:06, 31 sty 2017

Do góry
To zdjęcie robione w październiku, robię z niego tapiora. Z przyciętych gałązek ukorzeniłam sobie już kilkanaście, na ekranik

Nie mam zbliżenia listków

Dobra, robię to dla Ciebie....idę obfocić, ale zimno jak diabli
Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 13:35, 31 sty 2017

Do góry
Emus dojechal do przystanku i nawet mu sie udalo za trzecim razem zaparkowac auto ale bus nie przyjechal wiec dzis ma wolne dzis juz lepiej nie bedzie, bo ocieplilo sie do +0,5 ale pewnie zaraz zacznie sie ochladzac, wiec lodowisko zostaje na dluzej.

Jak zgadniecie co to jest wstawie wiecej fotek z lodowej krainy. Udalo mi sie pochodzic z aparatem po ogrodzie

Ogród w remoncie 13:31, 31 sty 2017

Do góry

Ja też mam!
Anna i Ogród 13:19, 31 sty 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)
Zimowy wianek w końcu powieszony.

Najważniejsze, że zdążyłaś
Bardzo ładny
Ja i mój ogródek, a może ogród 13:14, 31 sty 2017

Do góry
Dominika11 napisał(a)
NELA i proszę sie tylko nie śmiać z tej baby ... ujawniam się, bom chyba jeszcze nie znana

Miło cię widzieć
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 13:07, 31 sty 2017

Do góry
A co do poszukiwanej na innych wątkach wiosny, to taka sytuacja u mnie:

Zima pełna piersią
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies