Odpowiem zbiorczo bo wsciekla jestem - eM nie ma nic przeciw bo w kuchni malo urzeduje a gosci tam nie wpuszczamy wiecie jedynie Wy i tesciowie
Owszem wydaje sie tego duzo ale w ogrodku zniknie - ja mam zawsze niedosyt
A teraz powod mojej wscieklosci:
Caly zeszly rok sasiedzi przy/na siatce sezonowali drewno opalowe...
W tujach sa dziury!!! Zaslony nie ma
......myślę nad wsadzeniem 2 drzew koło tego placyku okrągłego otoczonego żwirem,tam gdzie z tyłu jest żywopłot z graba a na rogach po 3 kulki bukszpanowe.
Zywopłot z grabu chcę zamienić na bukowy, żeby odróżniał się kolorystycznie - w lato wszystko jest zielone
takie zdjęcie znalazłam na szybko, drzewa w środek kulek bukszpanowych, które coś tam sobie nie radzą , żyją ale prawie nie przyrastają....tez im tam nie pasuje
Myślałam o magnoliach......ale boję się że nie przetrwają . To tam padły cisy a obok pod płotem dwie wiśnie Kanzan....teraz mam dwa wielkie doły z wodą.....będziemy coś myśleć nad jakimś odwodnieniem, wtedy pod płot dam wierzby. A dumam co przy placyku?. Ty obeznany w dżewach jesteś
Podasz mi jakieś propozycje......coś co szczepią żeby korona była wyżej, może być zielone.........ale żeby na jesieni liście się fajnie przebarwiały.
Jak będziesz miał chwilkę podpowiesz?
z góry dziękuję
To zrobiłaś tak jak ja z majerankiem i łubinem
Jedno na drugie posiałam.
Jak łubin zaczął wychodzić a dobrze bo jest sztywny to pilniczkiem go wyciągałam i przesadzałam,
kilka się urwało.
Ja wczoraj byłam na Gozdowie,ludzi multum.Każdy latał z wózeczkiem i roślinami.
Ja pojechałam po ziemię do pikowania pomidorów.
Ale zabawiałam w szkółce jak zwykle dłużej niż było w planie.
Ale nic nie kupowałam,dzielna byłam
Berberysa mam żółtego 'Aurea'.Polecam Ci go,ładna żarówka na rabacie ale do półcienia,na słońcu go przypala.
U mnie rósł pod jałowcem,który wywaliliśmy.Teraz jest odsłonięty na słońcu i ciut go przypala.
Powoli wiosna wkracza... nieśmiało, ale jednak ogród budzi się do życia . Rabaty częściowo posprzątane, roślinki częściowo przycięte. Może w nadchodzącym tygodniu uda mi się więcej zdziałać. Czekam na ciepełko
Tymczasem migawki z kwadratowego...
Przebieg zimy doskonale oddaje irga - listki przemarznięte, brązowo-czerwone i opadające... było mroźno
Trzcinnik już kłuje w oczy soczystą zielenią... rabatka do odkurzeia
Z kamieniem to trzeba mieć cierpliwość. Panowie już wiedzą co chcemy. Teraz będą szukać dla nas odpowiednich kamieni. Następnie my przyjedziemy obejrzeć te okazy i wybrać, co się nam najbardziej podoba. Potem obróbka i montaż.
W zeszłym roku oglądałam kilka poidełek dla ptaszków w różnych sklepach. Żadne nie przypadło mi do gustu więc postanowiłam zrobić je sama. Przy pomocy internetu, liścia rabarbaru i cementu wykombinowałam takie oto poidełko.
a dzis sie tez troche uwijam ale powolutku
posialam marchewke miedzy truskawki i rzodkiewke miedzy marchewke
Dzis pojechalam do kosciola z sekatorem i ciachnelam pare galazek jasminu nagokwiatowego, juz przyszykowalam doniczke i bede go sadzonkowac. Moze sie uda.
Choc wlasnie wyczytalam, ze najlepiej rozmanaza sie w czerwcu, no ale juz mam to sprobuje a jak nie to w czerwcu jeszcze raz.
a to ten przykocielny. Tam jest taka skarpa i rzeczka w dole plynie a na brzegu wlasnie ten jasmin