Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród prawie romantyczny 14:36, 28 sty 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)
To i Ciebie taka już wiosna? U mnie zima trzyma.piękne tilipki.ja będę czekać Z niecierpliwością na zakwitnienie nowych tulipanów .I te liliowe letnie wspomnienia.Sliczne

Wiosna budzi się w mojej głowie więc przywołuję ją, jak się da.
Na szał tulipanów nie liczę, bo nie wykopywałam ich w zeszłym roku i może się okazać, że zakwitną tylko sadzone jesienią. Ale i tak trochę ich będzie

Choroby i szkodniki bukszpanów, bukszpan - Buxus 14:33, 28 sty 2017

Do góry
Ogród Małej Mi - sezon 2016 14:20, 28 sty 2017

Do góry
Madzenka napisał(a)
Pracujesz czy śmigasz na nartach?

Pracujemy

W ksero też... i jako niszczarka.. wszytko mam podarte..

Ogród prawie romantyczny 14:18, 28 sty 2017

Do góry
Anda napisał(a)
Aga, jak wysokie są Twoje Jacques Cartier? Mój w drugim roku ma 1,5m mimo że wiosną był przycięty prawie do ziemi.

Moje również dwuletnie, ale w ubiegłym roku nie przycinałam ich zbyt mocno. Mają ok. 1-1,2. I wiosną skrócę je trochę, szczególnie dłuższe pędy, ale nie planuję ciąć ich zbyt mocno, bo chcę, żeby były takie kompaktowe.

Louise Odier 14:16, 28 sty 2017

Do góry
To pokażę też moją - trafiła się w gratisie wiosną 2016.
Całkiem ładnie urosła w ciagu lata, kwitła kilkakrotnie. Niestety u mnie jako jedna z pierwszych złapała mączniaka.
Na jesieni przesadziłam ją w róg działki, ale pędów nie skracałam. Teraz ją zakulkuję i będę czekać na efekt wow

Ogród prawie romantyczny 14:11, 28 sty 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)
Fajnie że się pokazałaś

Mam nadzieję, że już teraz na długo

Ogród prawie romantyczny 14:10, 28 sty 2017

Do góry
olga80 napisał(a)
Mirellko mi to przypomina tulipana

Masz dobre oko

Ogród prawie romantyczny 14:08, 28 sty 2017

Do góry
yolka napisał(a)
Tchnienie wiosny...

Chyba już wszyscy za nią tęsknimy, szczególnie w taki piękny słoneczny dzień, jak dzisiaj

Ogród prawie romantyczny 14:03, 28 sty 2017

Do góry
MirellaB napisał(a)

Aga to jest róża?

Tulipan
Tu w innych ujęciach

Ogród prawie romantyczny 14:01, 28 sty 2017

Do góry
Kasiek napisał(a)

Masz moze fotke calego krzaka? Kiedys rozmawialam z Anda na temat tej rozy i chyba gdzies ja tam sobie zakodowalam jako ,,poogladaj i pomysl,, Rzeczywiscie tak pieknie pachnną?

Mam pięć róż Jaques Cartier i rosną w drugim rzędzie. Są zwarte i nie zajmuj ą wiele miejsca. Zdjęcia, jakie udało się znaleźć.

Pan Maluśkiewicz 13:39, 28 sty 2017

Do góry
Białe hiacynty kwitną aż miło zapach roznosi się po całym domu.
Pan Maluśkiewicz 13:38, 28 sty 2017

Do góry
karminowe kwitną. Petunie rozwijają nowe listki i kwiatki.
Wymienię żurawki na hakonechloę all gold lub inne trawki 13:30, 28 sty 2017

Do góry
Jest jeszcze jedna ciemna, bardziej wpada w czerń niż bordo ale nazwy niestety nie znam
Dla chętnych dołożę patyczki różowej anabelki, białej, Vanila Fraise, Phantom, sweet summer, polar bear lub limelight

I sadzonki kocimiętki, też jest jej dużo na wymianę, tutaj co prawda już u schyłku kwitnienia

A tu razem z żurawką sparkling burgundy i turzycą ptasie łapki, też na wymianę

Chętnie przyjmę też byliny, zwłaszcza szałwię niską lub inne
Z czym zasadzić tuje?? 13:20, 28 sty 2017

Do góry
Piękny ten Twój "płot"

Czy można wiedzieć jakie są tam rośliny zasadzone ???

Skula napisał(a)
witaj
nie wiem czy wiesz ,ale dla większości projektantów rząd tujek jest passé

dla większości jest to jednak najtańszy i najszybszy sposób na skuteczne zasłonięcie się od nieciekawej okolicy czy sąsiada
ja miałem podobny problem jakieś 2 lata temu i zastanawiałem się nad takim rozwiązaniem
zwróciłem się z takim jak Ty teraz pytaniem na forum i "dostałem" po głowie za sam pomysł
przemyśleliśmy sobie ten temat i postanowiliśmy upiec dwie pieczenie na przysłowiowym ogniu - a więc wykorzystać w głównej mierze iglaki i zasłonić się od sąsiadów - bałaganiarzy

oto co nam wyszło - myślę że ciekawiej to wygląda niż monotonny rząd tych samych roślin
a może Ty chcesz z nich stworzyć tylko tło do innych nasadzeń - wtedy to już co innego

Wymienię żurawki na hakonechloę all gold lub inne trawki 13:08, 28 sty 2017

Do góry
W sezonie letnim trochę roślinek wymieniłam ale nadal mam bardzo dużo Żurawek, więc ponawiam ofertę wymiany na trawy różnego rodzaju. Mogę dorzucić patyki hortensji: anabelle, pink anabelle, vanila fraise, phantom, limelight i polar bear

Zwłaszcza jeśli chodzi o marmelade oferuje naprawdę MEGA sadzonki, świetna na obwódki itp.

Sparkling Burgundy

Stara i sprawdzona Palace Purple

I jeszcze raz moja ulubiona marmoladka

Ogródek Ewy 12:57, 28 sty 2017

Do góry
Kiedy patyczki sobie rosły, moje rączki zajęte były "tworzeniem"
Hafcik jeszcze nie prany i nie prasowany.
W przyszłym tygodniu zacznę kolejny według wzoru jaki przysłała mi Iza

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu 12:55, 28 sty 2017

Do góry
No nawet fajnie było tylko zimno
W ogrodzie śniegu co niemiara i zimno jeszcze jedno foto dodaje
Ogródek Ewy 12:43, 28 sty 2017

Do góry
Pokażę wam co wyrabiają moje patyczki.
Właściciel ogrodu w którym miałam okazję być, ścina swoje hortensje zawsze w październiku więc kilka z nich przygarnęłam.
Początkowo stały w wodzie,(ciągle zapominałam o jej zmianie) w ubiegłym tygodniu zdecydowałam się na przeniesienie patyków do ziemi.
Wyglądają dobrze, ale czy coś z nich będzie...Czas pokaże.

Ogród w remoncie 12:37, 28 sty 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Kombinuję nad tą rabatą. Niedługo moja rodzina wyśle mnie na odwyk od komputera.
Wymyśliłam coś takiego

Zielony kolor-rabata z hakone itd
Czarne kreski-ścieżka,chyba muszę ją tu zrobić bo i tak wszyscy tędy skracają sobie drogę
Niebieski jakby trójkąt-myślałam żeby tu też coś wsadzić. Coś na patelnię i ziemię byle jaką bo to miejsce przy wjeździe a tam kiedyś nawiezione zostało kilka wywrotek gruzu bo samochód wiosną się topił. Może macierzanka?
Znak zapytania-nie wiem kompletnie co tam wymyśleć. Miejsce właściwie cieniste, słońce tylko rano. Ściana z oknem teściowej.

Uff,nie śmiać mi się . Moje zdolności projektowania są jakie są

Tam gdzie niebieskie pole może lawenda?
Ogród za grosze 12:34, 28 sty 2017

Do góry

Wyjaśnienie
proszę nie mylić ekokratki z płytami betonowymi ażurowymi, to zupełnie co innego. Ekokratka występuje pod nazwami kratka trawnikowa (kratka samochodowa, eko-krata) jest z plastiku, jest lekka i bardzo wytrzymała, można to ułożyć samemu i zasypać żwirem albo ziemią i obsiać trawą ewentualnie posadzić karmik. Mocuje się ją do podłoża szpilkami tak jak eko-bordy. można na niej parkować samochody, jest niewidoczna.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies