Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Edy 21:20, 13 mar 2017

Do góry
violka171 napisał(a)
a gdzie fota zrobionego i powieszonego ?hm ...
dopraszam się o fotkę

ha ha myślałam że może jeszcze nie wstawiać ale co tam już już ten powieszony przy drzwiach domu

Enklawa w mieście 21:17, 13 mar 2017

Do góry
wiosny wypatruję

A teraz co mnie czeka:
Rabata. Jestem w fazie podglądania i innych i zamawiania roślin.
Rabata o szerokości..no właśnie chyba 1.50m, może wystarczy.
Potrzebuję kopa ludziska!!!!!!!

To tu- to tam- łopatkę mam ! 21:08, 13 mar 2017

Do góry
Aura sprzyjała pracom ogrodowym. Uporządkowałam półksiężycową z kwaśnolubnymi. Pojawił się kolor na pierwszym krokusie. Nie wiem tylko dlaczego zaplątał się między narcyzy.

Jutro zabiorę się za drugi półksiężyc, a potem chyba zacznę porządki od brzozowej. Tam najszybciej zrobi się sucho.

Kiełkuje czosnek jadalny. Może uda się spulchnić ziemię.

Ogrodowe kreacje 21:08, 13 mar 2017

Do góry
Dzisiaj za bardzo nie miałam czasu pisać jednak, żeby nie zaniedbywać wątku wklejam zdjęcie z ozdóbkami z motywem mojej ukochanej lawendy Jakbym mogła to bym wszystkie ozdoby z nią wykupiła - to już chyba choroba
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 21:06, 13 mar 2017

Do góry
A tu proba ukorzeniania moich patykow hortensji bukietowych:

Wypuscily listki i zalążki korzonków:

Ciekawe, czy przetrwaja jak wysadze je do doniczek
Zielona przestrzeń 21:05, 13 mar 2017

Do góry
koliber napisał(a)
Moje plany na wiosnę to przedłużenie tej oto rabaty:

Powiększy się ona o 20 m długości i 5 m szerokości w najszerszych punktach.

Mają znaleźć się na niej na pewno: kolumnowe graby, miskanty ML, czerwone berberysy, róże, szałwie, przesadzony czerwonolistny perukowiec i...nie wiem co jeszcze

Wymyślę w trakcie

Rewolucja się szykuje zrywania tej darni to nie zazdroszczę
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:04, 13 mar 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)
Reniu i jak cisowe stożki - poszły pod nóż? Coś podziałałaś?

Angelika jeszcze nie ale na pewno w tym tygodniu ... obecnie mam pilniejszą sprawę Ta daaam

Nie planowałam tego zakupu dzisiaj ... tak wyszło

PS Zdeptałam co najmniej kilkanaście tulipanów przy przemieszczaniu buksów na właściwe miejsce ... jutro kolejne przesadzania ... na zasadzie domina
Moje małe wielkie marzenie 21:03, 13 mar 2017

Do góry
alis napisał(a)
Tak mnie dzisiaj na wspominki wzięło ,,Jak to z begoniową było....

lato 2016

jesień 2016

Przecudna rabata
Małymi kroczkami do celu... 21:00, 13 mar 2017

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Kamilka u mnie Leonardo w tamtym roku wyglądał tak

Piękny z niego gość wszak to On.
Hortensjada 20:57, 13 mar 2017

Do góry
bozga napisał(a)

Jak najbardziej, bez problemu wypuszcza nowe pędy i nie trzeba tego robić etapami jak u niektórych krzewów, to odmłodzona zeszłego roku hortka -grube pędy skrócone prawie o 2/3 ( okaz 7 letni)( częściowo teraz przycięta bo nie zdążyłam wczoraj dokończyć) cięcie radykalne może być zdecydowanie niżej, ten okaz rośnie w warzywniaku i dlatego cięcie odmładzające jest wyżej bo pod spodem sadzę pietruszkę
Bożenko dzięki za odpowiedź Zatem będzie odmładzanie
Mirkowy ogród (początki) 20:50, 13 mar 2017

Do góry
Haniu dokładnie tak jest Cierpliwość to nasza natura Mój eM jest na warzywka nakrecony.Warzywnik to jego działka
Stipa na dziś.

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 20:18, 13 mar 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
Viola dla Ciebie

Czy to kandydat dla mojej Cysi? Jak najbardziej mi pasuje, o ile to ten
Aleś pracuś jest...aż mi wstyd, że ja jeszcze w lesie...
Ogród wśród pól i wiatrów 20:11, 13 mar 2017

Do góry
jolka napisał(a)
A ja dziś trochę powyglądałam przez okno, trochę poczytałam Ogrodowisko, pooglądałam obrazki i efekt tego jest taki, że mi przyszedł do głowy kolejny plan - nasadzenie szpalerowo-żywopłotowe przy ostatnim niezagospodarowanym fragmencie płotu od strony południowej - ok. 30 szt hortensji strong anabell

Bożenka z Hortensjady pisała, że jeśliby je odpowiednio napoić, to słońce im nie straszne. W grupie powinny wyglądać nieźle. Nie są wysokie więc nie będą zasłaniać krajobrazu, ale i tak zatrzymają wzrok. Będą blisko siatki więc się oprą, można będzie je też łatwo usztywnić, przeciągając drut lub sznurek przez siatkę. Miałyby wypełnić całą widoczną na zdjęciu przestrzeń od serbów z lewej strony, aż po kompostownik.

Taki oto planik niedzielny ... a jak wyjdzie - zobaczymy

Joluś podziwiam za plan, ja dumam u siebe nad tymi Anabellkami i dumam. Boję się, że będą się pokładać ale urody to im odmówić nie można
...uDany ogród 20:04, 13 mar 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Byłam. I widziałam białą (sic!) ławeczkę. Staw marzenie.

Miło mi
Właśnie taka będzie , farba już kupiona.
W najbliższym czasie pomaluję dechy i M mi zamontuje.
Staw po czyszczeniu wreszcie można nazwać stawem.
W tym oku chcę dosadzić nowych gatunków lilii i trochę roślin na brzeg. Pontederie, strzałki i irysy.
Muszę go dopasować do reszty ogrodu

Ogród wśród pól i wiatrów 20:01, 13 mar 2017

Do góry
jolka napisał(a)

Dowód rzeczowy załączam Paulinko

A w miododajnych ja też kupowałam po parę groszy hortensje, i w drugim roku były takie jak być powinny.

Przecudne!! Jolus zarazilas mnie choroba piwoniowa w tamtym roku Koniecznie w tym muszę dokupić taka jak masz różowa jeszcze, wciąż o niej pamiętam
...uDany ogród 19:57, 13 mar 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
lyske w tym miejscu widuje zawsze jak tam jestem. Musze jej zrobic fotke. Dzis tylko z daleka ja ogladalismy, bo to teren zalewowy i byly znaki, ze nie wolno wchodzic. Nie chcialam dzieciom pokazywac, ze jak jest sucho to my mimo znakow wejdziemy.

Zrób koniecznie
Chętnie zobaczę. Macie tam ciekawe gatunki ptaków.
Masz rację lepiej dzieciom wpajać zasady.

Ogród wśród pól i wiatrów 19:55, 13 mar 2017

Do góry
paulina_ns napisał(a)

Osz Ty! Nawet nie wiedziałam,że masz Jolus, a wejdź sobie i sprawdź na allegro sprzedający miododajne, ja u nich wszystkie hortensje kupowałam za parę groszy, faktycznie w pierwszym roku szału nie ma, ale już na drugi rok ładne są. Chociaż w tamtym roku u nich zamówiłam Bobo i Pinky winky i jakieś dziwne były, może w tym roku będą lepsze, bo póki co zadowolona z nich nie jestem.

Dowód rzeczowy załączam Paulinko

A w miododajnych ja też kupowałam po parę groszy hortensje, i w drugim roku były takie jak być powinny.
Ogród z koniczynką 19:48, 13 mar 2017

Do góry
Rumianka napisał(a)
W piątek i w sobotę ogród wysprzątałam na tip top...a to że nie mogłam się ruszyć po tej zaprawie, to oddzielny rozdział...ha,ha...ale jaka szczęśliwa
Od eMa dostałam 3 ciemierniki... i dokupiłam sobie różę, chociaż już nie mam miejsca na nią...
a dziś kupiłam śliczne klateczki

Szalejesz kobieto z tymi zakupami ja mam tak nie mam miejsca, a jak coś kupie to miejsce się znajduje .
...uDany ogród 19:42, 13 mar 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
tych jeszcze nie widzialam. Dzis bylam z dziecmi nad rzeka i widzielismy lyske zwyczajna. Do tego gesi, czaple biala i mewy. A najbardziej zaskoczyla mnie lasiczka, ktora bawila sie na lace. na poczatku myslalam, ze to mewa ale te odlecialy a lysica zostala.

Super taki spacer. Ja jeszcze łyski nie widziałam. Do nas zawsze krzyżówki przylatują.
Czapli białych też u nas nie widziałam , są tylko siwe.

Pszczelarnia 19:41, 13 mar 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
masz moze jakis plann swojego z lotu ptaka?

Nie mam. To jest tak jak niżej. Warzywnik zmieni się jeszcze na pewno, jeszcze zostanie powiększony (ale nie w tym roku). Cisy zostaną wysadzone na miejsca docelowe. Nie wiem, czy będzie obwódka bukszpanowa. Róże de Rhest zostaną na pewno. Chciałabym wprowadzić gdzieś 3 agresty na pniu (agrest jest mi bardzo potrzebny.

Te koziołki obgryzły mi bluszcz w skrzyni po lewej (ale skrzynia idzie stąd do ogrodu siostry, tylko siostra jeszcze o tym nie wie ...).

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies