boszzz ale runianka ! Ta moja holera wygląda okropnie po zimie a połowa wygniła. Twoja jest super gęsta i ta soczysta zieleń
A odnośnie lawend potwierdzam co piszą dziewczyny ciachaj te sucholce a zobaczysz jak pięknie odbije.
Kurcze one też w wodzie, to mnie niepokoi, ten w środku po prawej żółty, ale reszta przeżyje, tego się trzymajmy
Nie wiem jak cięłam, tak na wyczucie, niektóre o 1/3, inne o połowę
Toszka by się przydała.
A nie dasz rady je wsadzić pod tym płotem, rabaty nie musisz robić, same cisy. Chyba przyjadę Ci z nimi pomóc, bo jakby nie było czuję się trochę ich matką chrzestną Bo jak je znowu gdzieś wsadzisz na trochę, to później znowu eksmisja?
Zależy co chcesz osiągnąć jaki efekt Te jasne kolory powodują , że ławka gra pierwsze skrzypce i jest mocno widoczna, czerwony jest dobry w ogrodach bez koloru dla ożywienia, u ciebie rosliny wnoszą kolor i tak bym chyba zostawiła Ciemna ławka wtapia się w ło i pierwsze skrzypce grają rośliny
Mnie osobiście podoba się ta wersja z bielą bo pięknie z brzozami współgra w Twoim ogrodzie i podkreśla pozostałe kolory
A to niespodzianka - ja na drugim koncu Polski i od kilku dni obserwuje kwitnienie właśnie tej odmiany irysków i to niezaleznie od tego w którym siedzą miejscu. Może to taka "szybka" odmiana"? Pozostale cebule sa u mnie zdecydowanie opóźnione wzgledem Twoich, co jest dla mnie oczywiste.
Czy wszystkie odmiany trzcinnika Ci juz tak ładnie startują?