Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina 20:55, 20 mar 2017

Do góry
Wiem, wiem zarzekałam się, że nic już nie kupię.....no cóż kobieta zmienna jest, a to sprzęt dla mnie niezbędny

przy okazji trafiłam na jodłę kaukaską i różyczki......no przygarnęłam
Ogródek Iwony II 20:54, 20 mar 2017

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Nie nie w żwirku ja juz mam dosyć kopania w kamykach )))

Jolu, jak będą kwitły, koniecznie mnie wołaj
Co do żwirku ... leżą w nim liście hortensji. ale jeszcze nie mam weny sprzątania liści z niego. Popatrzyłam i poszłam sobie
Zbyszek kupił mi odkurzacz ogrodowy do liści. Taki, jak ma Mirelka. Ale jeszcze go nie testowałam...
O, taki:
Pszczelarnia 20:52, 20 mar 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
I siewki ciemierników. Otóż doszłam do wniosku, że lepiej jest zabierać siewki i sadzić w doniczkach, pilnować wilgotności, dokarmiać. Te pozostawione w gruncie nie kwitną tak szybko, jak te podkarmione. Na zimę doniczki zakopać w ziemi i przykryć słomą, stroiszem, żeby nie zalegał mokry śnieg bezpośrednio w karpie. I czekać 3-4 lata.

Śliczne. Mam trochę siewek ciemierników, ale mimo to zostawię je w glebie. W doniczce jeszcze by się zmarnowały, z moją pamięcią o podlewaniu
Ogródek Iwony II 20:49, 20 mar 2017

Do góry
Ewa777 napisał(a)
Iwonko, a jak u Ciebie prace? Pocięłaś już hortensje?

Ewuniu, tylko dwie. Dziś byłąm pierwszy dzień w pracy, ale nadal jestem pociągająca
Wiec tylko obeszłam ogródek, na trawkę wyniosłam maluszki na chwilkę. Pstryknęłam kilka zdjęć mojej mizernej wiosny i wróciłąm do domu. Będę pracować, jak się ciut ociepli. Mam nadzieję zdążyć.
Ale jak już do mnie wpadłaś, to mi doradź. Okrywałam na zimę hortensje ogrodowe.

Zależy mi, by zakwitły w tym roku. Mają takie listki.

Czy już zdjąć okrycia i kopczyki, czy poczekać jeszcze tydzień?
Rododendronowy ogród II. 20:44, 20 mar 2017

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Bardzo mnie cieszą te przebisniegi, kwiaty są większe od tych pojedynczych , jedne i drugie lubię ale te pełne trudno dostac , mam tylko dzieki Ani.U Ciebie przekwitły iryski? U mnie własnie zaczynają kwitnąc bo dotychczas były tylko pojedyncze.Proszę zdjęcia pełnych.

i na koniec pojedyncze z iryskami.

Cuda pokazujesz, nie zasnę.
Ogród z uśmiechem 20:39, 20 mar 2017

Do góry
Marga napisał(a)
Super są te zdjęcia! Można prosić więcej? Ale cegła, uwielbiam takie klimaty!

Bardzo proszę

To ta sama tuja "prawie" w całości

I znowu gałązka bluszczu

Droga do spełnienia 20:38, 20 mar 2017

Do góry
Kawa napisał(a)
przesiewacz do kompostu

Ale fajny pomysl. A ja kombinowałam jak mój kompost przesiać. Teraz już wiem. Podziękuj tacie

I przy okazji nauczyłam się jak zmierzyć poprawnie ph przy rodkach. Mus swoje sprawdzić.Aż strach co tam zastanę...
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 20:36, 20 mar 2017

Do góry
Oto mój "melonik" ja jutrzejsze przegonienie zimy
Bez śmiechu proszę HA HA HA

Ogrodowe kreacje 20:28, 20 mar 2017

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Te białe kwiatki pełno ich w lesie córa co roku nosi garściami do domu
Ranczo Edy 20:27, 20 mar 2017

Do góry
Radziu2013 napisał(a)
Super donice, ale mnie urzekł bukszpan

Radku donice plastik imitacja betonki miniony sezon zakupione dzięki bukszpan był w ziemi został mi jeden tak śmiesznie rósł ja na widełkach to go obcinałam jak na patyku mojego chowu wciskałam patyki do ziemi i puściły korzonki a ja cięłam górę

Pszczelarnia 20:26, 20 mar 2017

Do góry
Joku napisał(a)
Rolnicy stosują pastuchy do grodzenia pastwisk dla krów. Są skuteczne. Krowy chyba większe od jeleni, tak mi się wydaje. Widziałam tylko sarny na żywo .

Muszę się doszkolić z tematu. 150 mb linii brzegowej, w tym 3 furtki. Jak zrobić taki obwód? Druty muszą być co 40 cm, na wysokość 180 cm. - chociaż tę wysokość jeleniowate jeszcze pokonują.

Pszczelarnia 20:10, 20 mar 2017

Do góry
malkul napisał(a)
ależ ty masz gości!!!!

Nieproszonych.

Czy łanie lubią bratki?

Pod Biało-Niebieską Chmurką ogród Basilikum 20:10, 20 mar 2017

Do góry
no i niech sie zmywa do morza

moj dziesiejszy zakup

i kwitnacy 3 razy w roku, wlasnie znow zaczyna
Pszczelarnia 20:08, 20 mar 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
I siewki ciemierników. Otóż doszłam do wniosku, że lepiej jest zabierać siewki i sadzić w doniczkach, pilnować wilgotności, dokarmiać. Te pozostawione w gruncie nie kwitną tak szybko, jak te podkarmione. Na zimę doniczki zakopać w ziemi i przykryć słomą, stroiszem, żeby nie zalegał mokry śnieg bezpośrednio w karpie. I czekać 3-4 lata.

ladne...dla bardzo cierpliwych
Pszczelarnia 19:59, 20 mar 2017

Do góry

Zakątek z fioletową ławeczką 19:55, 20 mar 2017

Do góry
Czas powyciągać tzw.przydaśki

To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:52, 20 mar 2017

Do góry
Kawciu, Ewo- pierwszy dzień wiosny to szczególny dzień. Żaden z pierwszych dni rozpoczynających kolejna porę roku tak nie cieszy.
Teraz czekam na forsycje.

Droga do spełnienia 19:50, 20 mar 2017

Do góry
Kawa napisał(a)
przesiewacz do kompostu

sama zrobiłaś ?
To tu- to tam- łopatkę mam ! 19:48, 20 mar 2017

Do góry
Kasya napisał(a)

napisz mi prosze jak traktujesz czysciec na wiosne
bo mam jakas masakre, kupa gnoju i czesci roslin...czy sciac wszystko do zera, razem z rosnacymi mlodymi pędami, bo wybieranie brzydkich lisci to jakas masakra...

Kasju, o czyściec trzeba dbać całorocznie, żeby wyglądał przyzwoicie.
W lipcu zaczyna wypuszczać długie witki z kwiatostanem. Jest bardzo miododajny, więc tymczasowo pozwalam mu na niechlujny trochę wygląd dla dobra owadów.

Na początku sierpnia ścinam przy ziemi kwiatostany. Szpadlem redukuję jego nadmiar- on ma lekką tendencję do rozłażenia. Przez kilka dni wygląda nieciekawie, ale szybko zbiera się do kupy.

Wiosną z lekka go wyczesuję. Jeśli zaniedba się prace sierpniowe, to z powodu nadmiaru liści w zimie sporo ich wygniwa, a sama roślina jest taka rozlazła. On chyba lubi systematyczne odmładzanie poprzez przycinanie.
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 19:45, 20 mar 2017

Do góry
Wracam do Was z tematem pergoli, z kolorem.

Myślałam o patynie ale właśnie przez zimę taki się zrobił sama i nie wiem czy mi się to podoba. Właściwie to raczej mi się nie podoba.
Tak smutno jakoś.
Co myślicie ?

Wciąż krążę wokół białego.
Na słupie zrobiłam próbę

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies