Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z Pszenicznej ...

Z Pszenicznej ...

margaretka3 11:02, 10 kwi 2017

Ale piękny poranek masz, a co zdobyłaś u Karoli?
AgataP 11:05, 10 kwi 2017

margaretka3 napisał(a)
Ale piękny poranek masz, a co zdobyłaś u Karoli?

Od Karolci mam ciemiernika pełnego, sasanki, przylaszczki, ułudkę wiosenną i prymulkę w ciemnym fiolecie... idę zaraz sadzić
tulucy 22:03, 10 kwi 2017

Moja ułudka wylazła z ziemi cieszy mnie to niezmiernie, bo już krzyżyk na niej postawiłam.

Zakupiłam dziś dwie magnolie stellata, zwykłą i rosea. A co tam, m pochwalił
I mam miejsce na 5 kolejnych róż, bo po uzgodnieniach małżeńskich poszerzyłam rabatę. Normalnie szok, m się zgodził i będzie ze mną róże wybierał.

I skrzynię mi jedną zrobił w sobotę, już ustawiona, wczoraj poziomowałam kostkę. Ziemia zamówiona, może jutro przywiozą.

Poranek masz magiczny, aż zazdroszczę takiego widoku...
Gocha 23:47, 10 kwi 2017

Agatko ale fajne spotkanie miałyście. Super roślinki od Karoli masz. A ten poranek u Ciebie przecudny. A nie wybieracie się grupą łudzką do Lublina przypadkiem ?
Wendy79 07:01, 11 kwi 2017

Puk, puk Kochana, przestań podziwiać widok za oknem i pisz mi tu szybo, jak gęsto sadzić floksy i jakie połączenie z nimi lubisz najbardziej?... Ależ mam wymagania
AgataP 08:54, 11 kwi 2017

tulucy napisał(a)
Moja ułudka wylazła z ziemi cieszy mnie to niezmiernie, bo już krzyżyk na niej postawiłam.

Zakupiłam dziś dwie magnolie stellata, zwykłą i rosea. A co tam, m pochwalił
I mam miejsce na 5 kolejnych róż, bo po uzgodnieniach małżeńskich poszerzyłam rabatę. Normalnie szok, m się zgodził i będzie ze mną róże wybierał.

I skrzynię mi jedną zrobił w sobotę, już ustawiona, wczoraj poziomowałam kostkę. Ziemia zamówiona, może jutro przywiozą.

Poranek masz magiczny, aż zazdroszczę takiego widoku...

Luśka chyba będę stawiała na roślinki wiosenne bylinowe, bo po tulipanach to tylko nornice na wypasie chodzą Kot przynosi pod dom takie wielkie, że z daleka je widać Postanowiłam tulipki mieć tylko na wejściu i to w donicach ale zadołowane. Liczę że tam się utrzymają, kot będzie miał patrol. No i może zmieszczą się jeszcze czosnki. Wszystko się okaże w tym roku.

Poza tym mam tyle masę białych śniedków i powinnam je poprzesadzać bo cebulki już mocno w dół poszły. Ale to może na jakąś nową rabatę

No to męża musisz nagrodzić I skrzynia, i na magnolie łaskawie popatrzył i masz miejsce na róże - życie jest piękne Wybrałaś już nowe nabytki czy może moczą się już w wiadrze. Znając Ciebie to pewnie to drugie

AgataP 08:56, 11 kwi 2017

Gocha napisał(a)
Agatko ale fajne spotkanie miałyście. Super roślinki od Karoli masz. A ten poranek u Ciebie przecudny. A nie wybieracie się grupą łudzką do Lublina przypadkiem ?

Gosia sama wiesz, ze spotkania ogrodnicze są najlepsze - możesz knocić o korzonkach żurawek czy innych roślin przez 0,5 h i nikt nie powie że jesteś nudna Uwielbiam takie dni... niczym ryba w wodzie...

AgataP 09:12, 11 kwi 2017

Wendy79 napisał(a)
Puk, puk Kochana, przestań podziwiać widok za oknem i pisz mi tu szybo, jak gęsto sadzić floksy i jakie połączenie z nimi lubisz najbardziej?... Ależ mam wymagania

Jak dobrze pamiętam to sadziłam co 40 cm w rzędzie i 50 cm między rzędami.
Połączenia? zależy czy chcesz płynność kolorów czy kontrasty

Ja uwielbiam różowe i fioletowe floksy z sadźcem, jeżówką, monardą

białe mam z przegorzanem

AgataP 09:17, 11 kwi 2017

Mają też posadzone w plecach miskanty i w tamtym roku domieszałam im jednego kłosowca, zobaczymy jak się sprawdzi kolorystycznie

AgataP 09:31, 11 kwi 2017

Dziś zimno więc o wyjściu nie ma mowy, ale roślinki idę w górę.
Rośnie u mnie podagrycznik variegata - rozrasta się ale trochę go trzymam w ryzach, nie panikuję z nim bo spełnia rolę okrywową. Żyjemy sobie w symbiozie

Łubiny jak na drożdżach

Przesadzana w lecie peonia bordowa -liczę w tym roku na kwiaty