Moja ułudka wylazła z ziemi cieszy mnie to niezmiernie, bo już krzyżyk na niej postawiłam.
Zakupiłam dziś dwie magnolie stellata, zwykłą i rosea. A co tam, m pochwalił
I mam miejsce na 5 kolejnych róż, bo po uzgodnieniach małżeńskich poszerzyłam rabatę. Normalnie szok, m się zgodził i będzie ze mną róże wybierał.
I skrzynię mi jedną zrobił w sobotę, już ustawiona, wczoraj poziomowałam kostkę. Ziemia zamówiona, może jutro przywiozą.
Poranek masz magiczny, aż zazdroszczę takiego widoku...
Agatko ale fajne spotkanie miałyście. Super roślinki od Karoli masz. A ten poranek u Ciebie przecudny. A nie wybieracie się grupą łudzką do Lublina przypadkiem ?
Puk, puk Kochana, przestań podziwiać widok za oknem i pisz mi tu szybo, jak gęsto sadzić floksy i jakie połączenie z nimi lubisz najbardziej?... Ależ mam wymagania
Luśka chyba będę stawiała na roślinki wiosenne bylinowe, bo po tulipanach to tylko nornice na wypasie chodzą Kot przynosi pod dom takie wielkie, że z daleka je widać Postanowiłam tulipki mieć tylko na wejściu i to w donicach ale zadołowane. Liczę że tam się utrzymają, kot będzie miał patrol. No i może zmieszczą się jeszcze czosnki. Wszystko się okaże w tym roku.
Poza tym mam tyle masę białych śniedków i powinnam je poprzesadzać bo cebulki już mocno w dół poszły. Ale to może na jakąś nową rabatę
No to męża musisz nagrodzić I skrzynia, i na magnolie łaskawie popatrzył i masz miejsce na róże - życie jest piękne Wybrałaś już nowe nabytki czy może moczą się już w wiadrze. Znając Ciebie to pewnie to drugie
Gosia sama wiesz, ze spotkania ogrodnicze są najlepsze - możesz knocić o korzonkach żurawek czy innych roślin przez 0,5 h i nikt nie powie że jesteś nudna Uwielbiam takie dni... niczym ryba w wodzie...
Dziś zimno więc o wyjściu nie ma mowy, ale roślinki idę w górę.
Rośnie u mnie podagrycznik variegata - rozrasta się ale trochę go trzymam w ryzach, nie panikuję z nim bo spełnia rolę okrywową. Żyjemy sobie w symbiozie
Łubiny jak na drożdżach
Przesadzana w lecie peonia bordowa -liczę w tym roku na kwiaty