Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Buszując w zbożu i kukurydzy:)

Buszując w zbożu i kukurydzy:)

07_Rene 11:31, 10 kwi 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Bajeczne zdjęcia Wiosna Piękna, tez wielu rzeczy u siebie nie rozpoznaje , a część sama wysiałam...rok temu , teraz nie wiem co to

Ja staram się zostawiać siewki, idę w naturalne kompozycje Skoro natura chce mi pomóc to trzeba to wykorzystać

Juzia napisał(a)
Podpędziła u Ciebie ta wiosna!
Liliowce już zapączkowane???? U mnie dopiero co wylazły z ziemi

PS.... ja nie pamiętam gdzie posadziłam Twoje irysy Ale gdzieś są na bank. Będzie niespodzianka!!!

To wczesne liliowce - majowe. Ale mam też tam inne, tylko nie zaznaczyłam i nie wiem które to kępy. Będę w tym roku segregować... kosaćce też. Przynajmniej taki mam plan

Ja nie wiem, gdzie posadziłam tego z którego dzieliłam dla Ciebie

margaretka3 napisał(a)
A ja doczytałam u Alinki o aminku, nie przejmuj się nim, ja mam łany siewek na rabatach

Mam jeszcze nasiona, ale chciałabym wiedzieć co pochrzaniłam Do tej pory każde wysiewy kończyły się sukcesem.

Kawa napisał(a)
liliowce mają pączki?

a pas miodunki śliczny

To wczesne liliowce - majowe. Miodunka jest fajna
07_Rene 11:38, 10 kwi 2017

Urszulla napisał(a)

Ja 2 lata czekałam na yellow River. Miała najpierw kilka kwiatów w tym roku ze 20. Także za rok będzie lepiej. Podlej nawozem w lipcu. Pozdrawiam

Moja miała już w zeszłym roku pączki, ale wszystkie uschły... Prawdopodobnie to od suszy. Może doczekałabym się wcześniej kwiatów, ale za mało dbałam o nią.
W tym roku będą może 4-5 kwiatów.

babka napisał(a)
Rabatki z tego co widać masz ogarnięte, resztę zostaw naturze, nie ma co się kopać z koniem Roślinki masz zdrowe, silne a zdjęcia jak zawsze
Muszę Ci pokazać moje / Twoje orliki, niedawno trafiły na właściwe miejsce i widać jak im służy.

Zapomnialam wspomnieć o nasadzenich przy studziebce. Miodzio

Jeszcze jedna została- najbardziej zachwaszczona Czekam aż wszystkie byliny wylezą z ziemi. Korzystałam z pomocy przy ogarnięciu reszty. Sama nie dałabym rady.
Pracy mam jeszcze dużo... Najpilniejsze to ściółkowanie kompostem...
Przy studni posadziłam małe lawendy, żeby była ciągłość z pasem przed domem, ale chyba wymarzły. Idę zobaczyć Twoje orliki.
anabuko1 22:49, 10 kwi 2017

Twoja magnolia zapowiada się pięknie.
Takie macosze traktowanie jest dobre.Rośliny albo dają radę i chartują się albo nie nadają się do naszego ogrodu.A też tak robię
miodunki tez lubię
Piękne zdjątka!!
renatamama3 09:37, 11 kwi 2017

Reniu w Jaworniku mają sadzonki ciemiernika ,tego najzwyklejszego ,sadzonki małe ,ale podobnej wielkości kupiłam u nich 3 lata temu ,a teraz już spory jest .To ten ,wczoraj mieli jeszcze kilka sztuk ,ja dokupiłam dwa.

07_Rene 11:44, 11 kwi 2017

anabuko1 napisał(a)
Twoja magnolia zapowiada się pięknie.
Takie macosze traktowanie jest dobre.Rośliny albo dają radę i chartują się albo nie nadają się do naszego ogrodu.A też tak robię
miodunki tez lubię
Piękne zdjątka!!

Wszystko ma swoje plusy i minusy... Macosze traktowanie jest dobre, bo hartuje roliny. W tym roku przetrwała u mnie bez okrycia nawet hortensja kosmata... Z naciskiem na przetrwała... bo swojego uroku w tym roku nie pokaże.

Magnolia za to ma popękany pień od zimowego słońca. Źle to wróży na jej przyszłość. Mam wyrzuty sumienia.

07_Rene 11:46, 11 kwi 2017

renatamama3 napisał(a)
Reniu w Jaworniku mają sadzonki ciemiernika ,tego najzwyklejszego ,sadzonki małe ,ale podobnej wielkości kupiłam u nich 3 lata temu ,a teraz już spory jest .To ten ,wczoraj mieli jeszcze kilka sztuk ,ja dokupiłam dwa.

Reniu, piękny okaz
Jakoś do Jawornika mi nie po drodze, tym bardziej że znowu jestem uziemiona w domu przez chorobę dzieci.
Idę zobaczyć co jeszcze kupiłaś
anabuko1 11:49, 11 kwi 2017

A co magnolie okrywasz??Ja nie.
Hortensji kosmatej nie mam, nie znam. Masz gdzieś hej zdjatko ?
07_Rene 11:55, 11 kwi 2017

Aniu, magnolie okrywałam pierwszy rok po posadzeniu. Od trzech lat nie okrywam i odbija się to niej. Tej zimy popękał pień u nasady... chyba od słońca.

Kosmatej nie mam zdjęcia. W tamtym roku kupiłam małą sadzonkę, nie ma co fotografować na razie.

Tej jesieni nie wyrobiłam czasowo, bo nim się ogarnęłam po porodzie, to zima była i śnieg

anabuko1 12:08, 11 kwi 2017

Reniu..z ogrodem dasz radę. Twoje zdrowie jest ważniejsze. A twój skarb ile już ma? ?
Nic poszukam w necie.Lubię różne hortki.A tej nie znam.
07_Rene 12:27, 11 kwi 2017

Aniu, 9 miesięcy ten najmłodszy.

Moja hortensja to Hydrangea aspera 'Hot Chocolate'. Faktycznie ma czekoladowe liście. Pokazywałam latem, ale nie pamiętam dokładnie kiedy. Jeszcze nie kwitła.