Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "wianek"

Mały ogród Kasi 18:49, 08 gru 2015

Do góry
Powiesiłam wianki zeszłoroczne

Byłam nawet w pobliskim lasku po szyszki na nowy wianek i trochę ich zebrałam, zaczęłam też przygotowywać kompozycję świąteczną w balii, ale już się ściemniło...Tak więc finisz pewnie dopiero w weekend.
Ogród Cioci cz. 3 18:34, 08 gru 2015

Do góry
Spodobał mi się pomysł na wianek z orzechów, ciekawy pomysł.
Coś jeszcze, coś więcej... 18:29, 08 gru 2015

Do góry
Margarete napisał(a)
Byłam, widziałam....ty normalnie hurtowo je robisz, te wianki ale wcale nie znaczy że na odwal sie, przeciwnie kazdy inny, kazdy z pomysłem.....slicznie.
A po kolejnej prezentacji u ciebie tych zielonych z wianków na bramie (tradycja !) to juz postanowiłam że i ja na mojej furtce jakis jeden powiesze - z tym że ja mam wejscie i furtkę od ulicy, na normalnym osiedlu, duzo ludzi tamtędy chodzi........ale trudno - albo mi go rąbną albo nie...taki test na zmiany i uczciwość w naszym społeczeństwie....jak zostawiłam przed furtka łopate na noc to mi niestety rąbneli...ale może to byli tylko złomiarze.......a wianek... to moze da radę i powisi troche

Choć to smutne co teraz napiszę to... sam jestem ciekaw... Oby wisiał do momentu aż sama go zdejmiesz Ciekawe ile wianków zawiśnie na bramach lub furtkach Na razie z tego co zdążyłem zauważyć wiszą jeszcze u Madżenki, Nawigatorki i Gosi malkul Jeśli kogoś pominąłem to... niech się upomni
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 16:59, 08 gru 2015

Do góry
Widziałąm wianek od Kasi - cudny jest i bardzo do ciebie pasuje...ciekawe gdzie bedzie u ciebie wisiał , w salonie ? ładnie by sie komponował do tycch tqwoich jasnych wnętrz....
A i wiosne grudniowa u ciebie poogladałam, normalnie rosliny zglupiały w tym roku...ciepełko i mokro nareszcie było wiec ruszyły......
Pozdrawiam!
Coś jeszcze, coś więcej... 16:56, 08 gru 2015

Do góry
Byłam, widziałam....ty normalnie hurtowo je robisz, te wianki ale wcale nie znaczy że na odwal sie, przeciwnie kazdy inny, kazdy z pomysłem.....slicznie.
A po kolejnej prezentacji u ciebie tych zielonych z wianków na bramie (tradycja !) to juz postanowiłam że i ja na mojej furtce jakis jeden powiesze - z tym że ja mam wejscie i furtkę od ulicy, na normalnym osiedlu, duzo ludzi tamtędy chodzi........ale trudno - albo mi go rąbną albo nie...taki test na zmiany i uczciwość w naszym społeczeństwie....jak zostawiłam przed furtka łopate na noc to mi niestety rąbneli...ale może to byli tylko złomiarze.......a wianek... to moze da radę i powisi troche
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 16:43, 08 gru 2015

Do góry
Ale fajny ten wianek, moje kolory.....i tak bardzo wpisuje sie w estetykę twojej elewacji..sliczny
Pszczelarnia 16:02, 08 gru 2015

Do góry
Ewcia wianek wcale nie wiocha tylko natura. Taki z orzechów i szyszek u Ciebie będzie pasował bardzo Można też z samych szyszek. Choinka z wełny i piękne dekoracje obok też super klimacik Ogród iście wiosenny ale może sypnie na Święta ciut
Czasem słońce czasem deszcz 15:24, 08 gru 2015

Do góry
Ewa, cudo ten twój wianek, za rok chyba skopiuję
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:30, 08 gru 2015

Do góry
U Ciebie to się czuje święta
Wianek orzechowy śliczny, a ozdoby w bladym różu bardzo eleganckie
Światła robią wrażenie
Pszczelarnia 14:23, 08 gru 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
Ewo, kopiuję mój wpis, bo pewnie umknął w czasie wrzucania kolejnych fotek:

Wczoraj napisałam to:

"Trawy... chyba nic nie przebije ich uroku o tej porze. W Twoim obiektywie jednak nawet suche byliny wyglądają zjawiskowo.

Wianek - wcale nie wiocha! Może wystarczy wymienić w nim wstążki z połyskiem na jutowe lub takie bardziej lniano-bawełniane. Jeśli masz w pobliżu - zerknij na świąteczną półkę w Rossmanie. Jestem przekonana, że zachwycą Cię zestawy wstążek w takim naturalnym klimacie."

A dzisiaj chcę dodać
, że byłam w Lidlu i tam również znalazłam zestaw pięknych bawełnianych tasiemek. Między innymi była stebnowana - taka, jak na moim prostym wianku z mchu. Może te informacje przydadzą się Tobie, Pszczółko

Mam L-la. Merci bien.
Ogród z łezką II 14:03, 08 gru 2015

Do góry
Kindzia napisał(a)
Jeszcze jeden wianek mam, już wisi w Zabrzu. Ten jest w zieleni ze złotem. A zaraz potem jedna z piwonii się wyrywa...

Nie zmarznie toto? Coś mam z tym zrobić w razie mrozów?

Fajne wiankowanie było
A Ty zawiankowana na maksa wszystkie sliczne
Piwonię jednak okryj, bo co jak mróz chwyci, a ciebie tam nie będzie? nasyp liści na nią.
Pszczelarnia 14:01, 08 gru 2015

Do góry
Ewo, kopiuję mój wpis, bo pewnie umknął w czasie wrzucania kolejnych fotek:

Wczoraj napisałam to:

"Trawy... chyba nic nie przebije ich uroku o tej porze. W Twoim obiektywie jednak nawet suche byliny wyglądają zjawiskowo.

Wianek - wcale nie wiocha! Może wystarczy wymienić w nim wstążki z połyskiem na jutowe lub takie bardziej lniano-bawełniane. Jeśli masz w pobliżu - zerknij na świąteczną półkę w Rossmanie. Jestem przekonana, że zachwycą Cię zestawy wstążek w takim naturalnym klimacie."

A dzisiaj chcę dodać
, że byłam w Lidlu i tam również znalazłam zestaw pięknych bawełnianych tasiemek. Między innymi była stebnowana - taka, jak na moim prostym wianku z mchu. Może te informacje przydadzą się Tobie, Pszczółko
Ogród ogrodniczki 12:43, 08 gru 2015

Do góry
Basiu kule suuupppeerrr
Ale nie tylko kule ,obrzeża wianek,i cała reszta ...szkoda że tarasu nie pokazałaś
Ogród ogrodniczki 12:39, 08 gru 2015

Do góry
Witam
Wianek piekny idę pospacerować po ogrodzie, ale już mi się podoba
W moim małym ogródeczku - Dorota 11:16, 08 gru 2015

Do góry
Udało mi się wreszcie skończyć mój wianek.

Od nowa ... na przekór wszystkim 11:12, 08 gru 2015

Do góry
iwka napisał(a)

no kupiłam właśnie w janinie po 39 były i stwierdziłam, że sie nie opłaca robić, kupić nitki, klej, lampki to pewnie na to samo wyjdzie tylko satysfakcji nie ma, że samemu się zrobiło, no ale nie wszystko trzeba umieć

wpadłam rano do swojej po drodze do pracy, patrzę że zostały już tylko białe, więc do szefa dzwonię, że się spóźnię obleciałam kilka i powiem, że myślałam już, że nie kupię, rozchodziły się szybko
o widzisz taniej o dychę mój to chyba specjalnie tak mi powiedział co bym 50 dych nie wydala, chyba dziś zajdę i zobaczę czy coś zostało natchnęłaś mnie z tym bluszczem, chyba sobie wianek zrobię byłam w niedziele na dzikiej róży to akurat trochę świątecznie będzietrochę szyszek i będzie jak znalazł
Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 11:04, 08 gru 2015

Do góry
To i ja pokażę mój wianek.

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 10:47, 08 gru 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Gdzie nie wlezę, to już ozdoby świąteczne, a ja nadal czekam na meble - wrrrr!
Mam nadzieję, że dojadą i wreszcie zabiorę się za jakieś przygotowania. U mnie z racji zoo w domu wszystkie ozdoby nietłukące

u mnie tez nietłukące te do wysokości 1,40 m wianek wisiał wyżej
a ja wolałabym 1000 razy bardziej na meble czekac
Symetryczno-liryczny z widokiem na Ślężę 10:29, 08 gru 2015

Do góry
o jeżu Jana jaki piękny wianek zrobiłas normalnie mam ochotę wywalic swoje twory.A te kolory bombek ach....wiem nie byłam, nie mam.Gdybyście mnie jednak ujrzały w sobotę po moim peelingu kwasami, to byście mnie przegonily cobym odczuć estetycznych nie psula
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies