Tak, dosyć pracowicie Oprócz pergoli jeszcze płot chcę postawić od strony zachodniej, chociażby parę metrów, no i uzupełnienie rabat trawami c.d. Nobi może graby ukrzyżuję
Wczoraj skosiłam trawnik. Wg mnie prosi się o wertykulacje, ale nie wiem czy się uda teraz. W najgorszym wypadku zostanie jesień na wygarnianie siana
Na ten moment strona od tarasu wygląda tak (czyli nieciekawie, ale wierzę, że pod koniec sezonu będzie choć ciut lepiej )
A w pierwszym ogrodzie rozpierducha dalej trwa...średnio znoszę ten stan bałaganu ale na szczęście już bliżej niż dalej
Wczoraj dotarły cisy na żywopłot. Przepiękne, zdrowe sadzonki ze szkółki, która może być wzorem dla wszystkich pod względem porad i merytorycznych odpowiedzi.
Jeśli ktoś jest zainteresowany to cis pospolity Hoseri. Idealny na niskie żywopłoty.
Oj, cieszą Irenko! Znowu będzie letnie używanie. Mam nadzieje, że do świat definitywnie zakończę porządkowe prace ogrodowe. Dzisiaj wór śmieci wywiozłam z ogrodu. Zawsze je gromadzę w workach , a jak mam transport to korzystam.
Sasanki moje ledwie col sie wybudziły. To zdjęcie z ub. roku.
I na koniec, co to znaczy dobre papu dla roślin, posadzone w tamtym roku wiosną. Patrzcie na te korzenie, różą to musiałam podciąć korzenie, bo nie dałam rady wykopać, hortensje maja podobne korzenie jak buksy. Widłami było bardzo ciężko wykopać.