Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ranczo Szmaragdowa Dolina

Ranczo Szmaragdowa Dolina

ElzbietaFranka 14:33, 11 mar 2017

Witam sylwia bylam na watku Mariusza tam wpisalas sie w lutym, ze twoje nasionko lotosu nic nie wypuscilo. Mariusz nie odpowiedzial. Moze za malo starlas strone owalna to nawet trzeba kilka razy zetrzec bo skorupa twarda jak diabli.
Ja mam 7 sloikow "posadzilam" do wody w srode i juz wypuszczaja oprocz jednego. Tam gdzie kupowalam to otrzymalam instrukcje, ze w razie nie wypuszczania zalazka to trzeba przetrzec jeszcze raz.
Ciesze sie, ze wypuscily, bo to moja pierwsza uprawa, nigdy sie tymi roslinami nie zajmowalam.

Masz checi do uprawy, ale i jest gdzie sadzic. Jakbys miala wszystko kupic to fortuna.
Pozdrawiam zerdecznie wszystkich.
Katkak 17:25, 11 mar 2017

Sylwuś, chodź, do mnie, chodź szybko . Mikroaltanka już stoi . Nie wiesz nawet jaka jestem szczęśliwa. Piję tam jutro kawę, choćby w kombinezonie .
sylwia_slomc... 19:39, 11 mar 2017

Milka napisał(a)
Nie mam tych tuj, fajne są
Dzieki za odpowiedź Będziesz miała
sylwia_slomc... 19:39, 11 mar 2017

Milka napisał(a)
Nie mam tych tuj, fajne są
Dzieki za odpowiedź Będziesz miała
sylwia_slomc... 19:43, 11 mar 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Witam sylwia bylam na watku Mariusza tam wpisalas sie w lutym, ze twoje nasionko lotosu nic nie wypuscilo. Mariusz nie odpowiedzial. Moze za malo starlas strone owalna to nawet trzeba kilka razy zetrzec bo skorupa twarda jak diabli.
Ja mam 7 sloikow "posadzilam" do wody w srode i juz wypuszczaja oprocz jednego. Tam gdzie kupowalam to otrzymalam instrukcje, ze w razie nie wypuszczania zalazka to trzeba przetrzec jeszcze raz.
Ciesze sie, ze wypuscily, bo to moja pierwsza uprawa, nigdy sie tymi roslinami nie zajmowalam.

Masz chęci do uprawy, ale i jest gdzie sadzic. Jakbys miala wszystko kupic to fortuna.
Pozdrawiam serdecznie wszystkich.

Elu dzięki , że pamietałas o mnie Ale już się wyjaśniło czemu nie wzeszły - puste nasiona miałam. Powinny być okrąglutkie jakby pękate , a moje wąskie i podłużne były to dlatego nici z siania.
Sporo roślin kupiłam, rozmnożyłam co mogłam, ale bardzo dużo dostałam od znajomych, również Tych z O.. Wdzięczna jestem Wszystkim, bo bardzo mi pomogli
sylwia_slomc... 19:44, 11 mar 2017

Katkak napisał(a)
Sylwuś, chodź, do mnie, chodź szybko . Mikroaltanka już stoi . Nie wiesz nawet jaka jestem szczęśliwa. Piję tam jutro kawę, choćby w kombinezonie .

Też bym piła Już lecę zobaczyć, bo dopiero do domu weszłam
Bogdzia 20:27, 11 mar 2017

Sylwia pracusie z Was nie do pokonania, zawsze u Ciebie dużo się dzieje a zakupow robisz tyle że chyba jak podrosna to zaczniesz wycinac.Magnolie cudne pąki mają.Pozdrówka.
sylwia_slomc... 20:42, 11 mar 2017

Pogoda była względna dzisiaj , ale nie padało ,to pozwoliło plan w dużej mierze zrealizować
w donicy wylądowały tiny tim..... jeszcze jedna potrzebuję dokupić
whipcordy tez tu trafiły i cyprysik groszkowy pod jabłonką, bo jak kiedyś jej nie będzie stanie się najwyższym punktem donicy

sylwia_slomc... 20:45, 11 mar 2017

przy okazji fotki ostatnio sadzonego rodka, pierisa i azalii

sylwia_slomc... 20:49, 11 mar 2017

Dla Agnieszki zrobiona fotka cyprysika po 4 latach, przy czym dwa razy w roku ciutkę
mu czubeczki gałązek ścinałam celem zagęszczenia

a tu whipcord do porównania dla Kasiulek moich
kupiony rok temu w LM, niewiele się zmienił od momentu kupna

trociny za tydzień będą uzupełniane