Na moich parapetach słonko do 15 i roślinom wystarczą.Jak nie wysiewasz to tak rozmnażać możesz ☺Oczywiście dla satysfakcji i pochwalenia się zwiedzającym ogród ☺
Rozmnażanie derenia z sadzonki zielnej☺
W jeden sezon mamy takie roślinki ☺Spróbuj ☺
Oglądałam Gardens World i Monty Don pokazywał właśnie cięcie bzu ozdobnego, by cały czas ładnie się wybarwiał i można było zapanować nad kształtem. Czytałam też o tym później w gazecie. Cięłam już w tamtym roku więc metoda jest sprawdzona z oczek powybijały długie pędy na ok 1,5m. Więc teraz znów podcięłam
w tamtym sezonie wyglądał tak
Też po cichu liczę na wysianie, ale zobaczę czy wzejdzie, bo dość późno posiałam. Na Gardenię nie dam rady, muszę zostać z dziewczynkami. Czy będziesz w tym roku u Cwika? Bardzo kusi mnie parę róż. z kordesa
jak pielęgnujesz i tniesz swoją rapsody bo różnie o niej w necie piszą?
może Ci nie przezyć swierk,podobne dwa wykopalam i padły
powiadają ze jak sie przesadzi to nie wolno okrecać tylko ma tak byc wsadzona jak rosła chodzi o stronę
doczytalam ze chorujesz na róże haha ,mnie ta choroba tez dopadla i zakupilam sobie 8 szt prócz tych co mam ,
Ja też a wierz mi jest ich o wiele więcej Ominęłam wszystkie rh( oprócz Francesci) i azalie a tych na zdjęciach mnóstwo.
Sama przyjemność z oglądania mam nadzieję?
Moja zabiedzona biała hortka z tamtego roku pamiętacie,odbija
Campanula przezimowała mi
wszystkie kupione róże i te co były mają się bardzo dobrze,pięknie puszczają
Floxy