Basiu serdecznie dziękuję
Dzisiaj chyba tylko tym będziemy się wspomagać, bo pada paskudny śnieg z deszczem Fuj!
Ja sobie zrobiłam domowe SPA
Włosy mają świeży odcień, czytaj nie są siwe.
Brwi wyregulowane z henną.
Teraz siedzę z maską głęboko nawilżającą.
Ewidentnie idzie wiosna
Pączka powąchałam, bo kocham konfiturę z róży i na wszelki wypadek przeszłam się pół godziny na orbie
Spadło mi 3 kg i od razu lepiej mi na duszy, na doopie jeszcze nie ale zawsze coś
I jeszcze pokażę jak mi piwonia i liliowiec, kupione i wsadzone do doniczki zaczęły rosnąć. Aż się przestraszyłam i wystawiłam na zewnątrz. W razie mrozu wędrują do domu.
Reniu jeśli nie jesteś przekonana do zasłon, które faktycznie wprowadzają bardziej romantyczny charakter do ogrodu, to może rolety od słońca? Raczej nie musicie opuszczać ich do samej ziemi, tylko do pewnej wysokości, więc nie zamykałyby widoku na ogród.
Mogłyby być np rolety rzymskie lub np takie: https://pl.pinterest.com/pin/481674122616876222/ https://pl.pinterest.com/pin/22869910581260467/
Albo rolety opuszczane do pewnej wysokości, a zasłony zawsze związane w rogach.
Co do drzewa i kostek.. drzewo by moim zdaniem pasowało z lewej strony (patrząc z tarasu tarasu) w miejscu gdzie jest donica. Tam faktycznie coś wyższego mogłoby być. Ale jest donica...
Ja osobiście powiększyłabym placyk przed schodami, zrobiła go szerzej i tam dała dywan z traw, ewentualnie pas wysokich traw przy donicach.
Poniżej miejsce, gdzie mi się widzi drzewo i co mam na myśli z placykiem.
Ta róża rośnie silnie, kwitnie całe lato bo powtarza kwitnienie.
Tu na zdjęciu masz tę wielką po lewej to Charles A. a obok wsadzona jest Augusta Luisa którą będę musiała pewnie kiedyś przesadzić bo ją Charles zagłuszy.
Z lewej strony masz pęd poziomy który ma sporo bocznych pędów, to właśnie efekt kulkowania, czyli przyginania długich pędów poziomo. Ona ma znów kilka długich wystrzelonych w górę, które na wiosnę będę przyginać , delikatnie żeby nie połamać.
Mój wątek kończy dzisiaj rok! Ależ zleciało
Krótka statystyka: 788 postów i 28009 odsłon Dziękuję wszystkim zaglądającym a już szczególnie tym, którzy pozostawiają nawet niewielki ślad po swoich odwiedzinach. Jest to bardzo miłe i... często dodaje sił W podzięce skromne lilie z mojego bajorka
Sylwia pustynnika posadź tylko do doniczki, tym bardziej, że to nie jest pustynnik olbrzymi Eremurus Robustus...szukaj tego pustynnika
Trytoma i pustynnik mają podobne wymagania nie lubią wilgoci, torf z drobnym piaskiem będzie najlepszy, masz chłodne pomieszczenie, wiec powinien się świetnie przechować do wiosny, potem nawozik jak już ruszy
Gdzie kupowałaś?
Domki super..ja kupiłam za 45 zł, dużo większy, chyba też okazyjnie