Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Igiełkowy ogródeczek 19:02, 17 mar 2013

Do góry
Wiosna jak nic!! Chyba jeszcze tak żywotnych krokusów nie widziałam
Dumna winnaś być z tych żółciutkich promyków słoneczka
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 19:00, 17 mar 2013

Do góry
Pola napisał(a)

Marzenko, nie wierzę jakoś sobie tego nie wyobrażam, a może to wiosenna depresja. Jak wyjdzie słoneczko i wiosna nastanie to wszystko Ci przejdze, no i przecież jeszcze przyjeżdżam na kawkę do Was kochane ogrodniczki....

Jola niech wiosna nadejdzie to energia wróci i kawka wspólna będzie
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 18:59, 17 mar 2013

Do góry
bociek napisał(a)

Aj laf ju

Mi tu
Roztoczańskie klimaty 18:58, 17 mar 2013

Do góry
Kup cosik wielkanocnego jutro
Ogród marzeń ... cegła ... róża ... lawenda i mila do tego co mam w głowie ... 18:55, 17 mar 2013

Do góry
Poradnik zmieniania przedmiotów na cudeńka
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 18:47, 17 mar 2013

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Madżen wysyłam pozdrówka słoneczne i wiosenne

Wiosna u ciebie? Idę zerknąć
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 18:47, 17 mar 2013

Do góry
Zeta napisał(a)
Jessss jakie ty masz pomysły i plany....
Będę podglądać może cosik zgapię

Plany to ja mam tylko cosik tej wiosny energii m brakuje
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 18:46, 17 mar 2013

Do góry
bociek napisał(a)

Hmmm, to nie bedzie od kogo sciagnac
Chcialabym sasiadow troche zaslonic - najpierw kombinowalam wisnie umbra, ale teraz wydaje mi sie, ze taki plaski ekran grabowy bylby lepszy, bo korone bym puscila powyzej plotu. Tylko jak to ukrzyzowac - czy wystarcza linki od pnia do pnia bo to ma byc szczelna zaslona... Musze pogrzebac w necie, moze gdzies znajde instrukcje obslugi. Jak znajde to Ci tez podesle

Bociusz
Poczekaj do przyszłego weekendu załoźę moje ukrzyżowanie na buka jak mi się uda to będę dla ciebie robić ekrany przed płotem
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 18:44, 17 mar 2013

Do góry
Pawlus napisał(a)
Dzwoniła WIOSNA!
Pijana, wesoła, szczęśliwa, obok słychać muzykę krzyki!
Pytam: Gdzie jesteś?
A ona: No idę już przecież, idę!

Dobre, dlatego takim slalomem i krokiem wstecznym do nas idzie
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 18:25, 17 mar 2013

Do góry
bociek napisał(a)
Madzenko, czy dobrze pamietam, ze bedziesz krzyzowac - graby? Jakiej wysokosci planujesz?

Musze najpierw je kupić planuję do 2 m.
Przed płotem miałam krzyżować ale chyba będę je ciąć w prostopadłościany, jeszcze mysle... Zrobiłam jedną konstrukcję dla buka, zajęło mi to godzinę a musiałabym jeszcze 3 takie konstrukcje zrobić Myśle...
Ogród u stóp klasztoru 18:19, 17 mar 2013

Do góry
Alinko zimy współczuję ale na pocieszenie rośliny otulone śniegiem nie wymarzną...
Gdzue przeczytałaś o horti i ich wieku? Czy masz sprawdzony sposób na ich nawożenie i wzmocnienie?
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 18:16, 17 mar 2013

Do góry
bociek napisał(a)

Alinko, no to mnie pocieszylas, dzieki

I mnie bo to ma być najpiękniejszy zakątek w moim ogrodzie!!! Na powitanie po pwrocie z pracy: żywopłocik z bukszpanu, rząd incredibal, grab strzyżony w stożek i żywopłot z laurowiśni!!!
Jeśli mnie rozczaruje incredibal to będzie limlajtka!!! Laurowiśnie już dwa razy sadziłam i się do emerytury nie poddam, nawet gdybym corocznie miała nowe wsadzać !!
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 18:14, 17 mar 2013

Do góry
Pola napisał(a)

Irenko, poczekam na informacje od Ciebie, szykuję się na dwa duże cisy bo marzą mi się stożki, jak tylko dasz znać to pojadę, i wtedy chętnie wpadnę na kawkę...

A spróbujcie beze mnie tę kawę wypić!!!!
Ogród Sylwii od początku cz.II 18:12, 17 mar 2013

Do góry
Zeta napisał(a)
Oooo i Madżen cosik pokaże ...ciekawa jestem

Nic nie było... Sztuczne tulipany i horti... Ale wiosnę i wielkanoć trzeba czarować
Boćkowe perypetie ogrodkowe 18:04, 17 mar 2013

Do góry
Bociuś prognozy zmieniają się jak w kalejdoskopie, raz świeta mroźne , innym razem deszczowe i ciepłe... Poczekajmy i zdajmy się na opatrzność. Jak będzie zimno i tak w weekend ciachnę trawy, budleje, róze i horti. Bo następna okazja na pracę w ogrodzie będzie za trzy tygodnie.....
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 17:52, 17 mar 2013

Do góry
Syla napisał(a)
Fajnie ujęłaś trawę i piękne krokusy .... U mnie również coś się pojawiło

Sylwia to Twoja trawa (prezent czerwcowy) carex frosted curls
Na tym poletku są same krokusy i miniturowe irysy holenderskie... Czekam na nie i doczekać się nie mogę !
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 17:51, 17 mar 2013

Do góry
Rench napisał(a)
A u nas piękna zimowa, słoneczna niedziela
Wszystko przysypane, żeby do Wielkanocy zdążyło się stopić chociaż
Według prognozy u nas na minusie do końca marca

Pozdrawiam Marzenko

Renatko ja mam wielką nadzieję, że kolejna długoterminowa prognoza się nie spełni i nie będzie minusów...
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 17:49, 17 mar 2013

Do góry
Julka specjalistą od obu hortensji jest też Zbigniew
https://www.ogrodowisko.pl/forum/search?commit=Szukaj&page=2&q=Magical&search_in=posts&utf8=%E2%9C%93

A zdjęcia moich horti znajdziesz tu
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2599-ogrod-w-skali-mikro?page=40#post_1
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 17:45, 17 mar 2013

Do góry
bociek napisał(a)
Julka, Madzenka ma Incrediball, mam i ja - opinie rozne - ja nie szaleje z radosci - uwazam, ze jest niewarta zachodu, Marzenka jest zadowolona
Incrediball u mnie jest sztywna, ale kwiaty wcale nie byly wielkie, ani kuliste, raczej przypominaly spodki, i bardzo szybko kwiatostan robil sie rudy. Na razie byla u mnie jeden sezon, jak w tym roku bedzie kwitla tak jak w zeszlym to sie z nia rozstane

Madzenka, sorki, ze sie tu panosze u Ciebie, jakby co pokornie zniose nagane i zakaz wstepu

A tutaj przepis na ciacho - moim zdaniem trzeba dac wiecej cukru niz w przepisie, bo jest malo slodkie
http://www.mojewypieki.com/przepis/kakaowo---kawowe-ciasto-na-jogurcie

Bociuś u mnie czuj się jak u siebie
Nie przesądzajmy incredibal bo to był ich pierwszy sezon. Po zaaklimatyzowaniu i nawożeniu zobaczymy jakie efekty będą w tym roku. Moje miały kulki, może nie takie wielkie jak na zdjęciach reklamowych ale były to kulki. Szczególnie podobały mi się na początku gdy były limonkowe.

Za przepis dziękuję skopiuję i w święta wypróbuję
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 17:43, 17 mar 2013

Do góry
Pawlus napisał(a)
Witaj Marzenko. Twój ogród odwiedzam od pierwszych moich chwil na Ogrodowisku. Przepięknie masz. Absolutnie wszystko mi się podoba. A ile inspiracji dla mnie. Dzięki Tobie zachciało mi się grabowego żywopłotu. A te brzózki Long Trunk do jakiej wysokości planujesz wyprowadzać? Bajeczne będą
P.S. Moja mama też ma na imię Marzena-chyba wszystkie to takie zakręcone ogrodniczki

Dzieki za miłe słowa
Żywopłot grabowy kocham miłością bezinteresowną. Dzięki grabom rochę angielskich ogrodów do siebie wprowadzam.
Long- trunk zamierzam do ok 4 m wyprowadzić, na razie rosną prosto po ostrym prostowaniu przez poprzednie dwa lata, w tym roku dam im już chyba głowy spuścić w dół. Jedna znów się przechyla muszę ją podwiązać drugiej przy prostowaniu złamałam główny przewodnik, następny teraz wyprowadzam...
W akcie desperacji czekam na efekty... A były kupione malutkie chyba miały tylko rok skoro dopiero po dwóch sezonach w moim ogrodzie wybielały.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies