Musze najpierw je kupić planuję do 2 m.
Przed płotem miałam krzyżować ale chyba będę je ciąć w prostopadłościany, jeszcze mysle... Zrobiłam jedną konstrukcję dla buka, zajęło mi to godzinę a musiałabym jeszcze 3 takie konstrukcje zrobić Myśle...
Alinko zimy współczuję ale na pocieszenie rośliny otulone śniegiem nie wymarzną...
Gdzue przeczytałaś o horti i ich wieku? Czy masz sprawdzony sposób na ich nawożenie i wzmocnienie?
I mnie bo to ma być najpiękniejszy zakątek w moim ogrodzie!!! Na powitanie po pwrocie z pracy: żywopłocik z bukszpanu, rząd incredibal, grab strzyżony w stożek i żywopłot z laurowiśni!!!
Jeśli mnie rozczaruje incredibal to będzie limlajtka!!! Laurowiśnie już dwa razy sadziłam i się do emerytury nie poddam, nawet gdybym corocznie miała nowe wsadzać !!
Bociuś prognozy zmieniają się jak w kalejdoskopie, raz świeta mroźne , innym razem deszczowe i ciepłe... Poczekajmy i zdajmy się na opatrzność. Jak będzie zimno i tak w weekend ciachnę trawy, budleje, róze i horti. Bo następna okazja na pracę w ogrodzie będzie za trzy tygodnie.....
Sylwia to Twoja trawa (prezent czerwcowy) carex frosted curls
Na tym poletku są same krokusy i miniturowe irysy holenderskie... Czekam na nie i doczekać się nie mogę !
Bociuś u mnie czuj się jak u siebie
Nie przesądzajmy incredibal bo to był ich pierwszy sezon. Po zaaklimatyzowaniu i nawożeniu zobaczymy jakie efekty będą w tym roku. Moje miały kulki, może nie takie wielkie jak na zdjęciach reklamowych ale były to kulki. Szczególnie podobały mi się na początku gdy były limonkowe.
Dzieki za miłe słowa
Żywopłot grabowy kocham miłością bezinteresowną. Dzięki grabom rochę angielskich ogrodów do siebie wprowadzam.
Long- trunk zamierzam do ok 4 m wyprowadzić, na razie rosną prosto po ostrym prostowaniu przez poprzednie dwa lata, w tym roku dam im już chyba głowy spuścić w dół. Jedna znów się przechyla muszę ją podwiązać drugiej przy prostowaniu złamałam główny przewodnik, następny teraz wyprowadzam...
W akcie desperacji czekam na efekty... A były kupione malutkie chyba miały tylko rok skoro dopiero po dwóch sezonach w moim ogrodzie wybielały.