Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika

Syla 16:55, 17 mar 2013

Fajnie ujęłaś trawę i piękne krokusy .... U mnie również coś się pojawiło
alinak 17:02, 17 mar 2013

Marzena2007 napisał(a)
Odpowiadam Alince - może będę bielić donicę terakotową - jeszcze jej nie nabyłam.. Bielenie będzie bejcą lub podkładem wybielającym Szczegóły na wątku Izy-Konstancji

Marzena na ciebie zawsze można liczyć- jesteś wielka
Pawlus 17:12, 17 mar 2013

Witaj Marzenko. Twój ogród odwiedzam od pierwszych moich chwil na Ogrodowisku. Przepięknie masz. Absolutnie wszystko mi się podoba. A ile inspiracji dla mnie. Dzięki Tobie zachciało mi się grabowego żywopłotu. A te brzózki Long Trunk do jakiej wysokości planujesz wyprowadzać? Bajeczne będą
P.S. Moja mama też ma na imię Marzena-chyba wszystkie to takie zakręcone ogrodniczki
JulkAd 17:29, 17 mar 2013

Madżen czy Ty masz u siebie hortensję incrediball, albo moonlight? wydaje mi się, że o nich u Ciebie czytałam...potrzeba mi opinii...buziam popołudniowo
Madzenka 17:38, 17 mar 2013

JulkAd napisał(a)
Madżen czy Ty masz u siebie hortensję incrediball, albo moonlight? wydaje mi się, że o nich u Ciebie czytałam...potrzeba mi opinii...buziam popołudniowo

Jula mam obie ale pierwszy rok rosną więc opini na razie nie mam
Pokazwyałam nawet gdzieś jak wyglądały w pierwszym sezonie. Poszukam i dam znać
bociek 17:42, 17 mar 2013

Julka, Madzenka ma Incrediball, mam i ja - opinie rozne - ja nie szaleje z radosci - uwazam, ze jest niewarta zachodu.
Incrediball u mnie jest sztywna, ale kwiaty wcale nie byly wielkie, ani kuliste, raczej przypominaly spodki, i bardzo szybko kwiatostan robil sie rudy. Na razie byla u mnie jeden sezon, jak w tym roku bedzie kwitla tak jak w zeszlym to sie z nia rozstane

Madzenka, sorki, ze sie tu panosze u Ciebie, jakby co pokornie zniose nagane i zakaz wstepu

A tutaj przepis na ciacho - moim zdaniem trzeba dac wiecej cukru niz w przepisie, bo jest malo slodkie
http://www.mojewypieki.com/przepis/kakaowo---kawowe-ciasto-na-jogurcie
Madzenka 17:43, 17 mar 2013

Pawlus napisał(a)
Witaj Marzenko. Twój ogród odwiedzam od pierwszych moich chwil na Ogrodowisku. Przepięknie masz. Absolutnie wszystko mi się podoba. A ile inspiracji dla mnie. Dzięki Tobie zachciało mi się grabowego żywopłotu. A te brzózki Long Trunk do jakiej wysokości planujesz wyprowadzać? Bajeczne będą
P.S. Moja mama też ma na imię Marzena-chyba wszystkie to takie zakręcone ogrodniczki

Dzieki za miłe słowa
Żywopłot grabowy kocham miłością bezinteresowną. Dzięki grabom rochę angielskich ogrodów do siebie wprowadzam.
Long- trunk zamierzam do ok 4 m wyprowadzić, na razie rosną prosto po ostrym prostowaniu przez poprzednie dwa lata, w tym roku dam im już chyba głowy spuścić w dół. Jedna znów się przechyla muszę ją podwiązać drugiej przy prostowaniu złamałam główny przewodnik, następny teraz wyprowadzam...
W akcie desperacji czekam na efekty... A były kupione malutkie chyba miały tylko rok skoro dopiero po dwóch sezonach w moim ogrodzie wybielały.
JulkAd 17:44, 17 mar 2013

Marzena2007 napisał(a)

Jula mam obie ale pierwszy rok rosną więc opini na razie nie mam
Pokazwyałam nawet gdzieś jak wyglądały w pierwszym sezonie. Poszukam i dam znać

Jak duże kupowałaś? i gdzie? wrzuć na priv jak możesz, niekoniecznie dzisiaj....szukam takiej, która będzie wysoka, więc chyba raczej moonlight.....no i dobrze byłoby, gdyby się nie pokładała, ale pewno w pierwszym roku po posadzeniu trudno to określić...
JulkAd 17:45, 17 mar 2013

bociek napisał(a)
Julka, Madzenka ma Incrediball, mam i ja - opinie rozne - ja nie szaleje z radosci - uwazam, ze jest niewarta zachodu.
Incrediball u mnie jest sztywna, ale kwiaty wcale nie byly wielkie, ani kuliste, raczej przypominaly spodki, i bardzo szybko kwiatostan robil sie rudy. Na razie byla u mnie jeden sezon, jak w tym roku bedzie kwitla tak jak w zeszlym to sie z nia rozstane

Madzenka, sorki, ze sie tu panosze u Ciebie, jakby co pokornie zniose nagane i zakaz wstepu

A tutaj przepis na ciacho - moim zdaniem trzeba dac wiecej cukru niz w przepisie, bo jest malo slodkie

Dzieki Boćku za porady ...za przepis na ciastko też
Madzenka 17:45, 17 mar 2013

bociek napisał(a)
Julka, Madzenka ma Incrediball, mam i ja - opinie rozne - ja nie szaleje z radosci - uwazam, ze jest niewarta zachodu, Marzenka jest zadowolona

Bociuś u mnie czuj się jak u siebie
Nie przesądzajmy incredibal bo to był ich pierwszy sezon. Po zaaklimatyzowaniu i nawożeniu zobaczymy jakie efekty będą w tym roku. Moje miały kulki, może nie takie wielkie jak na zdjęciach reklamowych ale były to kulki. Szczególnie podobały mi się na początku gdy były limonkowe.

Za przepis dziękuję skopiuję i w święta wypróbuję