Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

Enya73 22:23, 14 sty 2013

Nareszcie mnie ktoś wsparł w mojej opinii o tym nieszczęsnym cyprysiku. Toszka dzięki!
Ela wiesz, że Cię tofam od 20 lat i życzę Ci jak najlepiej
Madzenka 22:45, 14 sty 2013

Ela przybegłam spóźniona na urodziny!!! a szarlotkę jeszcze masz?
W prezencie urodzinowym przynoszę ci horti:
Incrediball

Zobacz jaka była wątła w pierwszym roku...

Magical
początek kwitnienia

pełnia kwitnienia - pędy zbyt młode i wiotkie nie potrafiły sobie z kwiatami poradzić...
Ozz 01:14, 15 sty 2013

Ja się zgadzam z Enya73 odnośnie przedogródka.

Z cyprysikami bywa trochę zabawy, bo zdarza im się przemarzać, niby znoszą półcień, ale trzeba je non stop ciąć by były gęste.
Jedna z tych dwóch tuj też powinna wylecieć. Tuje szybko rosną... cyprysiki też niezgorzej

Pomysł na geometrię jest dobry bo, przede wszystkim - funkcjonalny przy minimum zachodu.
Pomyśl sobie, że z przedogródka nie będziesz korzystać, będzie pełnił rolę głównie reprezentacyjną, a reprezentacyjność... no cóż, trudno uzyskać układami swobodnymi
gierczusia 08:12, 15 sty 2013

Jakaś zmowa anty - cyprysikowa czy cuśss ?? ... Bo najgorsze jest to, że mój ma się swietnie, nie łysieje , nie stwarza problemów... Bo widocznie mu się w tym moim cieniu , na tej diabelnego glinie podoba

Aaa ... i co ja mam z Wami i z tymi cyprysikami począć ??
gierczusia 08:15, 15 sty 2013

Marzena2007 napisał(a)
Ela przybegłam spóźniona na urodziny!!! a szarlotkę jeszcze masz?

Marzenko szarlotka i lody i do tego gorąca czekolada czekają specjalnie na strudzoną narciarkę Smacznego i wielkie dzięki za przesliczne hortensje mam teraz o czym myśleć bo co jedna to ładniejsza
Gabrysia_ 08:42, 15 sty 2013

Elu...ja też jestem za symetrią
...choć może nie jestem obiektywna,bo to moje klimaty...
gierczusia 08:57, 15 sty 2013

Enya73 napisał(a)
Nareszcie mnie ktoś wsparł w mojej opinii o tym nieszczęsnym cyprysiku. Toszka dzięki!
Ela wiesz, że Cię tofam od 20 lat i życzę Ci jak najlepiej
Anitka jak Ty wytrzymujesz z moim uporem ???... Pamiętaj teź że sąsiad zaczął te borderki i potem było już trudno coś z tym zrobić , bo jak sama wiesz nie ma między nami przegrody ... Ale ekranik cisowy zdobył akceptację
Toszka 09:12, 15 sty 2013

gierczusia napisał(a)
Jakaś zmowa anty - cyprysikowa czy cuśss ?? ... Bo najgorsze jest to, że mój ma się swietnie, nie łysieje , nie stwarza problemów... Bo widocznie mu się w tym moim cieniu , na tej diabelnego glinie podoba

Aaa ... i co ja mam z Wami i z tymi cyprysikami począć ??

Kochanieńka, twój cyprysik jeszcze maluszek.
Problem z cyprysikami leży w rozczarowaniu i zawodzie... Rośnie ci taki, pięknieje w oczach i nagle bum... wyglada jak zombi i straszy zapatrzone w niego oczy. Mnie czeka wysadzenie cyprysika w inne miejsce i przerobienie go na cuś... Inaczej moje poczucie estetyki dostanie torsji... a jeszcze 2 lata temu chłopak był jak malowany
gierczusia 18:02, 15 sty 2013

Toszka napisał(a)

Kochanieńka, twój cyprysik jeszcze maluszek.
Problem z cyprysikami leży w rozczarowaniu i zawodzie... Rośnie ci taki, pięknieje w oczach i nagle bum... wyglada jak zombi i straszy zapatrzone w niego oczy. Mnie czeka wysadzenie cyprysika w inne miejsce i przerobienie go na cuś... Inaczej moje poczucie estetyki dostanie torsji... a jeszcze 2 lata temu chłopak był jak malowany

No właśnie w tym problem, że mój cyprysik jeszcze młodzieniaszek i to piękniutki ... Dlatego taki opór stawiam ... może uda się odwieść jego "egzekucję ".... do czasu kiedy zbrzydnie , hmmm, ??? ... Tym bardziej ,ze wysadzenie go równa się śmietnikowi... Bo po drugiej stronie domu , gdzie mógłby zostać " zesłany " jest mega ukrop , a on raczej nie lubi się opalać
Milka 18:07, 15 sty 2013

a ja widzę wyjście,,bo cyprysiki lubię, pilnowac i formowac od początku i na urodziny 100 lat!!!