Ewa, pan na allegro ich już nie sprzedaje. Sprawdzałam ...
Przyszły z golym korzeniem. Te wyższe miały 110 cm, niższe 90 ( tych wyższych już nie było ) tych. 15 sztuk się nie przyjęło. Ok. 40%. Po reklamacji przysłał jesienią nowe. Znowu 3 wypadły. Teraz już ok. Minął rok. Jednak nie wszystkie ładnie wyglądają. Są nierówne, przez to, że musiały od nowa zbudować system korzeniowy.
Drugi raz bym kupiła mniejsze, prowadzone w doniczkach od początku, z przerośniętym korzeniem. Nie muszą mieć okresu przejściowego na odbudowanie korzenia. Szybko zaczynają rosnąć. Fotka z dziś. Mierzyłam. Te wyższe mają obecnie 130 cm. Przez sezon urosły 20 cm. Te, co ładnie się przyjęły, podrosły też na szerokość. Zagęściły się ...
Ale niektóre będzie trzeba skubać i liczyć, ze nadrobią.
Docelowo kiedyś planuję z nich ekran. Więc tak bardzo nie załamuję rąk
Kawał roboty zrobiony. Ja zaledwie jedną rabatę wyczysciłam. Przyjemnie się pracowało. Słoneczko delikatnie świeciło. A trawnik "sam" się wygrabił, jak spałam, wczesnym rankiem.
M jest rannym ptaszkiem
Piłam w ogrodzie pierwszą kawę
A ty?
No i d..a Pokazałam wyspę Juzi eMowi i uslyszałam, że platan ma być widoczny, żadnego zasłaniania. Wszystko mogę sobie zasłaniać ale nie jego platana
No to ta wersja przepadła. Wyspa brzozowa na srodku nie może być
Zasłoni. I o to chodzi. Pomiędzy wyspą, a rabatą z platanem będzie sciezka, trawnik, czy jak wolisz. Będziesz chadzac, jak w prawdziwym ogrodzie. Zazdroszczę ci miejsca. Kształt wyspy zalezy od Ciebie. U Juzi jest idealne koło. Tak chciała. Najpierw miała owal, potem poprawiała.
Bylas u Malej Mi?
Też ma Aleję. Cudną. Jak w parku.
Trawki dziękują, to fajna odmiana i tyle wyszło tylko z 1 kępki kupionej 2 lata temu . Zapłaciłam za nią ..... szok, ale z perspektywy czasu oceniam, że to był dobry zakup ,
Anetko, zależy czy ziemia rozmarzła. Nie wolno dopuścić, by powietrze zostało przy korzeniach. Jak będzie zmarznięta, to trzeba poczekać. Ja będę przesadzać po 15 marca. Pamietaj o kopczykach dla przesadzanych róż.