Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Ogród Sylwii od początku cz.II 21:22, 28 lip 2017

Do góry
Mój ulubiony ogród
Cudownie wszystko! - czy ta zmiana to cisowe obwódki wokół lizaków?
Tu ma być ogród :) 20:22, 28 lip 2017

Do góry

I na koniec jeżówki

I zapowiedź nowego kwiecia - zawilce jesienne już w pąkach.

Tu ma być ogród :) 20:20, 28 lip 2017

Do góry
Przedpłocie przed wieczorkiem - już z kwitnącymi Kleine Fontane i seslerią jesienną

Tu ma być ogród :) 20:13, 28 lip 2017

Do góry
Limki

Polar Bear

Na jednych i drugich pełno małych ślimaków w skorupach a najmłodsze przyrosty coś podjada.

Pytanko czy pryskanie teraz jakimś środkiem systemicznym nie zaszkodzi kwiatostanom w takiej fazie?

I jeszcze jedno pytanko, kupiłam ta hortkę jako Vanilla Freise, ale w miarę rozkwitania kwiatostanów, mam wątpliwości czy to nie Pinky Vinky, ktoś podpowie?

Tu ma być ogród :) 20:09, 28 lip 2017

Do góry
Po wycięciu seslerii i szałwii ujawniło się kulkowisko.

Tu ma być ogród :) 19:58, 28 lip 2017

Do góry
Jutro miały się zacząć nasze wakacje w pięknym, gorącym kraju...
Ale jak to czasem bywa, życie ma swoje plany i z przykrych powodów rodzinnych musimy zostać na miejscu.

Chcąc nie chcąc będzie czas żeby ogród dopieścić.

Lilie Azjatyckie.

Lawenda leży na kostce po ulewie

Tu ma być ogród :) 19:52, 28 lip 2017

Do góry
kasja83 napisał(a)

W sensie, że nie kwitną?

raczej, że w ogóle przestają istnieć, z jeżówkami ponoć tak bywa czasem, choć ja takich doświadczeń nie mam.

Tu ma być ogród :) 19:48, 28 lip 2017

Do góry
sylwik69 napisał(a)
Zawsze chętnie tu zaglądam,bo to jeden z moich ulubionych ogrodów masz bardzo dużo traw w ogrodzie,powiedz co robisz ,że tak zdrowo i bujnie rosną? jakie stosujesz opryski i kiedy?

Marny mam dziś dzień, a Ty lejesz miód na moje serce

Trawy rosną u mnie same, niczym nie pryskam, miskanty i rozplenice dostały w tym sezonie raz gnojówkę z pokrzyw, a w kwietniu wszystkie rabaty Yara Milę.

Może sekret tkwi w przygotowaniu podłoża, do sadzenia zawsze porządnie się przykładam, zabieram sobie kilka wiaderek do takiej akcji: a w nich obowiązkowo kompost, obornik przekompostowany, mączka bazaltowa i w zależności od wymagań roślin, albo dolomit, albo kwaśny torf, czy jeszcze inne rzeczy typu skorupki jajek, piasek, siarka, mączka rogowa...
Tu ma być ogród :) 19:48, 28 lip 2017

Do góry
wrobelki napisał(a)
Przysłała mnie Kasja na zdjęcia jeżówek wato było Nie wiem jakim cudem tu jeszcze nie byłam ślicznie u Ciebie jeśli pozwolisz zostanę na dłużej

Bardzo mi miło i oczywiście zapraszam
Tu ma być ogród :) 19:47, 28 lip 2017

Do góry
Madzenka napisał(a)
Bardzo udane zakupy i już wszystko posadzone! U mnie jezówki Green Envy podobnie jak Green Jewel ciągle zanikają

Rzadko bywasz Marzenko w tym sezonie, miło, że się odezwałaś.
Dwa lata temu kupiłam jedną Green Envy w Wojsławicach, zrobiłam z niej 3 i kolejnej wiosny mam nadzieję znowu podzielić - mam nadzieję, że u mnie nie wyginą, jeszcze mi się to nie zdarzyło z żadną odmianą jeżówki.
Tu ma być ogród :) 19:45, 28 lip 2017

Do góry
AngelikaX napisał(a)

Green Envy najbardziej mi się podobają... nie krzyczą z rabaty, a pięknie ją dopełniają i masz rację cudownie grają z grackami, jakby dla nich stworzone

Dobrze je zdefiniowałaś Angelika, podoba mi się, tak poetycko
Tu ma być ogród :) 19:43, 28 lip 2017

Do góry
kasja83 napisał(a)
Edytka-u Ciebie takie dysputy o jeżówkach!Muszę sobie popisać nazwy-bo baardzo mi tu niektóre się podobają. Chcę w przyszłym roku dosadzić do rabaty przy garażu Limki i właśnie jakieś jeżówki-myślałam o GJ-ale te Coconut i Meringue też są super.

Wszystkie śliczne, a może jeszcze jakieś w różu Ci się spodobają do przyszłego roku? ja przed hortkami mam Vintage Wine - są przepiękne!

GJ i Meringue mogą być troszkę za niskie przed Limkami.
Tu ma być ogród :) 19:41, 28 lip 2017

Do góry
Makao_J napisał(a)
Te jeżówki Green Envy też mi się podobają. Są takie nietypowe. Ślicznie masz.

U mnie pomidory czerwienieją ale te co są w donicach poza foliakiem. W foliaku to same giganty. Jeszcze nie mają rumieńców. Ale ich wielkość przeraża.

A my już degustujemy, Twoje też dojdą na dniach

Tu ma być ogród :) 19:40, 28 lip 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
wiem wiem

Tu ma być ogród :) 19:39, 28 lip 2017

Do góry
iwonkap napisał(a)
tak chodziło mi o te wrzośce bo ladnie wypałeniją rabatę w tym miejscu

Dziękuję za dokladne wymiary, już wiem dokładnie o i jak

Bardzo proszę, mam nadzieję, że informacje się przydadzą.
Ogródek frontowy 07:48, 27 lip 2017

Do góry
wrobelki napisał(a)
W tamtym roku byłam ich przeciwniczką Teraz właśnie szukam odmian jeżówek do mnie najbardziej jak na razie podobają mi się białe i zielone ( co koloru chyba jednak nie doda ), choć ostatnio przekonuję się do blado różowych Myślę żeby dać je na skarpę najwyższą. Tą o której intensywnie myślałam jesienią Dobrze, że tylko myślałam a nie robiłam na szybko bo mi się zupełnie światopogląd zmienił

Bardzo dziękuje Zoja

Popieram jeżówkowe zakusy. U Lindsay80 niedawno była dyskusja o takich kolorach jeżówek. Zajrzyj sobie-fotki dziewczyny powrzucały. Ja też spisałam jaką nazwę
Tu ma być ogród :) 08:50, 26 lip 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Green Envy - lubię ją, a z grackami gra świetnie.

Green Envy najbardziej mi się podobają... nie krzyczą z rabaty, a pięknie ją dopełniają i masz rację cudownie grają z grackami, jakby dla nich stworzone
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 18:43, 25 lip 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Oj zdecydowanie fajnie

Cudowne widoki, nawet nie cytuję zdjęć bo wszystkie by wypadało, czy te lilie też pachną?

te mają taki delikatny zapach jak się nos w nie wsadzi, ale to dobrze bo by się po ogrodzie nie dało chodzić przy takiej ilości kwiatów ,
obok teraz zakwitło mi kilka innych które sadziłam rok temu - cholery zmieniły kolor w tym roku z amarantowego na blady róż i te baaardzo mocno pachną, zapach niesie się na drugi koniec działki

Coś czuję, że Twoi goście nie szczędzili pochwał ogrodowi, ja bym nawet do domu wchodzić nie chciała
Ja wczoraj miły dzień spędziłam u rodziców w Świętokrzyskim

o kurcze naprawdę?
daj znać następnym razem może mnie odwiedzisz?
bardzo serdecznie zapraszam

U mnie na półce 2 5l butle Florovitu, pierwszy raz słyszę, że on się sprawdza również przy przesadzaniu, w jakim stężeniu to stosujesz?

trochę się przestraszyłam jak to przeczytałam, bo sama sobie to wymyśliłam, ale do tej pory nic nie ucierpiało

a mam takie coś w głowie jak kupiłam kilka lat temu byliny pod las, pani sprzedawczyni powiedziała żeby od razu po wsadzeniu podlać jakiś nawozem i tak leję od razu po wsadzeniu wszystko

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:13, 24 lip 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)

muszę o nim poczytać, na szczęście nie jest drogi, jakby coś.

Ja chcę właśnie ten zamówić
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:11, 24 lip 2017

Do góry
lindsay80 napisał(a)
To cięcie kulek to istna perfekcja!
Renia, ja nie jestem w stanie odkurzaczem wyzbierać wszystkich ścinków po cięciu, szczerze mówiąc rozczarował mnie mocno ten sprzęt - nie wiem czy kupić jakiś inny model jeszcze, czy pogodzić się, że to urządzenie po łebkach sprząta.

Edytka ale dlatego, że za słabo ciągnie? JA to sie bardziej bałam tego, że mi mi razem z tymi ścinkami pół żwirku zagarnie ta maszyna
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies