Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

ren133 10:38, 24 lip 2017

admete napisał(a)
A ja sprzatam, przesadzam itp

wczoraj podjęłam decyzję - wywalam większość truskawek, dokładnie przekopie każdą rabatę, bo wlazł mi tam taki wstrętny płożący chwast z którym sobie nie mogę poradzić , na jesieni sypnę nawozu a za rok kupię nowe sadzonki truskawek i poziomek, bo w tym roku było tragicznie, raz że truskawki są na tej ziemi bez nawożenia i przekopywania już 5 lat , dwa cały czas podkopujące korzenie nornice

mam pytanie czym nawozicie warzywniki??
czy jak kupię granulowany obornik i wymieszam z ziemią wystarczy??
miałam pomysła na normalny obornik ale mama wczoraj wybiła mi ten pomysł z głowy, powiedziała że będzie więcej słomy i nasion chwastów niż dobrego

zaciagnęłam syna do skrobania mchu
sama przedwczoraj ogarnęłam wreszcie kółka - 3 godziny skrobania kostki grrrrrr

Taki mały brzdąc czyści kostkę z mchu?!!!
No to kochana jak ja powiedziałam mojemu 16latkowi, ze ma czyścić codziennie po kawałku ok25m2 to mi odpyskował, że nie będzie takiej niewolniczej pracy wykonywał bo przecież ma wakacje ... i zaczęłam sama skrobac

PS A co planujesz w miejscu tego koła z kostki?
lindsay80 10:46, 24 lip 2017

admete napisał(a)

nawóz mam taki baniak florovitu i staram sie nim podlewać rośliny raz w miesiącu, a świeżo posadzone od razu

zdjęcia mam, bo bym nie przezyła bez ich robienia, ale nie miałam cały weekend czasu na ich zmniejszenie, a tak najszybciej wchodza na O., miałam intensywny imprezowy weekend pełen gościów

ale fotki z okna mam

fajnie myć garki z takim widokiem

Oj zdecydowanie fajnie

Cudowne widoki, nawet nie cytuję zdjęć bo wszystkie by wypadało, czy te lilie też pachną?

Coś czuję, że Twoi goście nie szczędzili pochwał ogrodowi, ja bym nawet do domu wchodzić nie chciała
Ja wczoraj miły dzień spędziłam u rodziców w Świętokrzyskim

U mnie na półce 2 5l butle Florovitu, pierwszy raz słyszę, że on się sprawdza również przy przesadzaniu, w jakim stężeniu to stosujesz?
admete 13:56, 24 lip 2017

ren133 napisał(a)

Nie no dla mnie nie do wyobrażenia jak Ty to sama wszystko ogarniasz???!!!!!!!!

Ja mam pięć rabatek na krzyż i ledwo się wyrabiam ...

Ogromny szacun

Wiesz co sama czasami nie wiem jak ja to robię
dlatego ciesze się że mnie ktoś docenia

przez ostatnie 4 dni, przed gośćmi, po gościach , przeszłam po całej działce z nożem i sekatorem, wyrwałam prawie każdego chwasta, jakies ociupińkie zostawiłam sobie na później , wczoraj wycięłam maliny, róże, byliny które już przekwitły, dziś bo wreszcie jest dzień bez deszczu skosiłam trochę chlupoczący trawnik bo wczoraj baaaardzo dolało a na wieczór zapowiadają kolejne opady,
siadłam teraz przy kawie i mówię koniec,basta....... odpoczywam!!!!!!

nacykam zaraz zdjęć, i jutro zacznę wrzucać
lutroja 14:17, 24 lip 2017

Hortensje masz przeogromne, piękne
admete 18:35, 25 lip 2017

ren133 napisał(a)

Taki mały brzdąc czyści kostkę z mchu?!!!
No to kochana jak ja powiedziałam mojemu 16latkowi, ze ma czyścić codziennie po kawałku ok25m2 to mi odpyskował, że nie będzie takiej niewolniczej pracy wykonywał bo przecież ma wakacje ... i zaczęłam sama skrobac

hahahahahhahaha
czyli taka mnie czeka przyszłość - a ja miałam nadzieję na pomoc

ale moja droga pomoc mojego - już nie takiego malucha bo ten ze zdjęcia ma już 9 lat - nie była taka bezinteresowna 10 zł musiałam dać - za ten kawałeczek i trochę pod domem

PS A co planujesz w miejscu tego koła z kostki?

marzeniem i planem na przyszłość jest szklarnio-oranżeria, na planie koła taka zakończona kuleczką najlepiej.....nawet znalazłam takie na all
admete 18:43, 25 lip 2017

lindsay80 napisał(a)

Oj zdecydowanie fajnie

Cudowne widoki, nawet nie cytuję zdjęć bo wszystkie by wypadało, czy te lilie też pachną?

te mają taki delikatny zapach jak się nos w nie wsadzi, ale to dobrze bo by się po ogrodzie nie dało chodzić przy takiej ilości kwiatów ,
obok teraz zakwitło mi kilka innych które sadziłam rok temu - cholery zmieniły kolor w tym roku z amarantowego na blady róż i te baaardzo mocno pachną, zapach niesie się na drugi koniec działki

Coś czuję, że Twoi goście nie szczędzili pochwał ogrodowi, ja bym nawet do domu wchodzić nie chciała
Ja wczoraj miły dzień spędziłam u rodziców w Świętokrzyskim

o kurcze naprawdę?
daj znać następnym razem może mnie odwiedzisz?
bardzo serdecznie zapraszam

U mnie na półce 2 5l butle Florovitu, pierwszy raz słyszę, że on się sprawdza również przy przesadzaniu, w jakim stężeniu to stosujesz?

trochę się przestraszyłam jak to przeczytałam, bo sama sobie to wymyśliłam, ale do tej pory nic nie ucierpiało

a mam takie coś w głowie jak kupiłam kilka lat temu byliny pod las, pani sprzedawczyni powiedziała żeby od razu po wsadzeniu podlać jakiś nawozem i tak leję od razu po wsadzeniu wszystko

admete 18:43, 25 lip 2017

lutroja napisał(a)
Hortensje masz przeogromne, piękne

Dziękuję bardzo i witam serdecznie
admete 18:45, 25 lip 2017

Zaległe focie

dziś leje od rana chyba w całej Polsce

więc trochę rozweselę zaglądających kwiatami i słońcem

admete 18:45, 25 lip 2017

admete 18:46, 25 lip 2017