Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 08:59, 14 lut 2017

Do góry

Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 08:59, 14 lut 2017

Do góry
a dzisiaj znalazlam takie cos

rozplenica purple majesty wysiana 8.02
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 08:58, 14 lut 2017

Do góry
a dziś troche mrocznie w ogrodzie ale pięknie

To miejsce trzeba kochać 08:57, 14 lut 2017

Do góry
Myślałam całą zimę. Twoja koncepcja z bukami kolumnowymi bardzo mi się spodobała. Więc projekt jest taki:

Pas ma szerokość ok 5 metrów. Zamiast sosen posadzimy choiny kanadyjskie i świerki serbskie. Choiny będą cięte na żywopłot. Do tego dosadzimy 3 buki Dawyck Gold, a pod nimi miskanty (morning light albo gracillimus). Z przodu, bo miejsca wydaje się dość dosadzę kulki bukszpanowe i żurawki jakieś bordowe.
Może do miskantów będę dosadzać jeżówki różowe lub purpurowe, albo pysznogłówki, albo floksy? Tego jeszcze nie wiem.
Jeden mam tylko kwadracik wolny gdzie jest coś. Nie wiem co. Więc jak macie jakiś pomysł to chętnie przyjmę.

I jak? Sensownie? Czy za mało miejsca na choinę? Da się coś takiego zrealizować?
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 08:56, 14 lut 2017

Do góry
heloł po przerwie i cudowności z okazji walentynek zycze
ferie udane , pogoda wysmienita, w samym polarze na stoku

To tu- to tam- łopatkę mam ! 08:50, 14 lut 2017

Do góry
Ależ piękna szadź usadowiła się na zewnątrz. Szkoda tylko, że moja idiotcamera nie potrafi uchwycić tego, co widzą oczy.

Dzisiaj po raz pierwszy z okna kuchennego widać było wschodzące słońce. Dzień jest dłuższy o dwie godziny. Zbieram te okruszki pozytywów jak muszelki nad morzem.
To miejsce trzeba kochać 08:50, 14 lut 2017

Do góry
Decyzja zapadła. Sosen nie będzie. Debatowaliśmy całą zimę i uznaliśmy, że nie sosny ogołocą się od dołu tak czy inaczej, a nie chce nam się malować co rok płotu żeby wyglądał porządnie. Potrzebujemy zielone tło.
A więc sosny zostały ścięte. Czekamy teraz aż ziemia rozmarznie, żeby wyjąć korzenie. Zamówimy koparkę, która podejdzie zza płotu i je wyciągnie.
Nasz przydomowy ogródek 08:18, 14 lut 2017

Do góry
Izo widzę na mapie norweskiego portalu że ciepło idzie od Zachodu. U nas ma być w czwartek. Hura!

Haniu powodzenia. Ja się już chwalę ale mam wątpliwości czy nie nadaję się do przebadania przez dobrego specjalistę.

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 08:06, 14 lut 2017

Do góry
siakowa napisał(a)
To tu To tam czytam.o.ociepleniu o planach na wiosnę resztkami śniegu...a u mnie takie widoki

Się mi przypomniało, że moje żaluzje są zakurzone
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 07:35, 14 lut 2017

Do góry
Nadmieniam,że awatar pochodzi z zeszłego roku Teraz nie narażam się na takie doznania Ale znalazłam go i pomyślałam żeby zmienić. Niebawem wiosna będzie i zamienię na jakiś cieplejszy Jesień odeszła w niepamięć.

A dla Was serducho Walentynka

Typografia ogrodu 07:10, 14 lut 2017
Do góry
nawigatorka napisał(a)
Sesleria kwitnie.idzie wiosna

a jaka odmiana? ....az pójdę moja sprawdzić ale mrozik nie odpuszcza to do głowy mi nie przyszło żeby grzebać w roślinach.
Gożdzikowa - wiejski ogród 06:56, 14 lut 2017

Do góry
Co Wy dziewczyny nawet jednej lilii?...niemożliwe

...uDany ogród 06:42, 14 lut 2017

Do góry
Walentynki

Życzę Wam miłości i wiosny !

...uDany ogród 06:31, 14 lut 2017

Do góry
pestka56 napisał(a)
Macham

Na all nie kupuję roślin, chyba, że trawy u Smala. Ostatnio tylko Sadowniczy, Cebule.pl i różane

Ja się zastanawiam, może miałam pecha po prostu i warto dać znów szansę takim wysyłkowym zakupom?
Jeszcze mam chwilkę, zobaczymy

...uDany ogród 06:27, 14 lut 2017

Do góry
vts napisał(a)
Zdrowiej Dana szybko bo ocieplenie i słonce zapowiadają. Dużo kupuję przez internet (sadowniczy, surowiński)i zawsze się dziwię jak profesjonalnie są zapakowane w największe upały docierają w doskonalej kondycji.

Staram się jak mogę, ale choróbsko jest silniejsze
Może muszę znów spróbować kupić coś przez neta.
Pomyślę

...uDany ogród 06:26, 14 lut 2017

Do góry
rewq napisał(a)
kółeczko adoracji, szczerze się przyłączam ale... mając takie początki bedzie ciezko popsuć, to po prostu musi być uDany ogród.

same Katowice o 80% las, ja mieszkałam przez pierwszych dwadziściakilka lat na "osiedle-ogród(!)" Giszowiecu. Troche się założenie popsuło jak powstała obok kopalnia i pobudowali w związku z tym bloki. Ale te ukryte w lasach domki(wille dla kopalnanych notabli, każdy musiał być inny ale nawiązywać)-magia. I wszedzie dookoła lasy, stawy, było gdzie spacerować, jeździć.
Teraz mieszkam w brzydszym miejscu, ale z własnym ogrodem.

Ha a ja nigdy nic nie kupiłam w sklepie ogrodniczym. Wszystko allegro i przy okazji markety spożywcze (a miałam do obsadzenia prawie 2000m2 pustej dzialki). Na marketach wielokrotnie się zawiodłam a wciąż kupuje, z allegro prawie wszystko sie przyjeło- zawsze kupowałam z gołym korzeniem krzaki i drzewa (nie mam jeszcze Ogrodu, sadze byleby rosło już cokolwiek).

Jejku, nie wiedziałam ze kalin jest tyle odmian. <wielkie oczy>

Witam serdecznie
Masz rację wokół jest sporo lasów, ale też mnóstwo się wycina pod nowe osiedla.
Ja w marketach nie kupuję, na all miałam kilka sporych wpadek część wcale się nie przyjęła część była niezgodna z zamówieniem. Trochę się boję.
Wolę pójść do szkółki i wybrać sobie sadzonkę. Niestety wielu gatunków nie ma w stacjonarnych szkółkach.
Kaliny są piękne i jest ich całkiem sporo. Jeszcze mam kilkanaście na liście

Pozdrawiam

...uDany ogród 06:21, 14 lut 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
zdrowka zycze
ja dzis tez jakas dziwna, spac nie moglam, bo w gardle drpie.
Cos tam napakowala w ten koszyk??
ja czekam na otwarcie mojej szkolki i jedziemy po oczara nowego do pary dla tego, ktory juz mam

Sniegu nie zazdroszcze i wysylam troche slonecznych promyczkow

Izuniu dziękuję, ale rozłożyło mnie na dobre
Spać nie mogłam, bo kaszel i katar mnie męczą.
No nic trzeba się wykurować

Póki co mam w koszyku 5 odmian jaśminowca, 3 tawuły, 3 kaliny i kilka pigwowców wszystko w bieli
Chcę rozjaśnić moje zakątki. Marzę żeby w ogrodzie ciągle coś kwitło. Kocham ukwiecone ogrody.

Pozdrawiam i trzymaj się zdrowo

Ogródek Iwony II 04:15, 14 lut 2017

Do góry
Iwonko życzę samych słonecznych dni w Twoim życiu, radości i uśmiechu, dużo zdrowia bo najważniejsze i jeszcze raz pieniędzy.

P.S.
Szczenięta przesłodkie, zacałowałabym je.
No i jak zwykle się spóźniłam, i jak zwykle nie zdążyłam, i jak zwykle nie mam nic na wytłumaczenie.
Ogródek Iwony II 23:50, 13 lut 2017

Do góry
Co do sadzonek werbeny - tak wygląda kolejny etap: ukorzenianie
Fotki zeszłoroczne - 16 luty. Teraz przez te mrozy wszystko wydajesię opóźnione

Ukojenie 23:24, 13 lut 2017

Do góry
Stan wysiewow:

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies