Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 16:21, 27 wrz 2012

Do góry
Wypoczywajcie - skutecznie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część I 16:07, 27 wrz 2012

Do góry
Elizabeth - to są wrzośce. Teraz już ich nie ma, bo wymarzły zimą - są za to trawy futerkowe Możesz je zobaczyć w drugim wątku.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 16:05, 27 wrz 2012

Do góry
Aga - najlepiej byłoby zdjąć co najmniej 20 cm tej gliny i nasypać im odpowiednie podłoże. Zacytuję fragment artykułu o wrzosowisku

Stanowisko powinno być słoneczne. W cieniu wrzosowate (zwłaszcza wrzosy) często zapadają na choroby grzybowe i giną. Wrzośce w złym oświetleniu mają się dużo lepiej. Oczyszczamy teren z chwastów, przekopujemy i tworzymy rabatę podwyższoną, aby woda swobodnie odpływała, gdyż wrzosy są wrażliwe na nadmiar wody. W tym celu na rabatę wrzosową wysypujemy torf kwaśny, próchnicę kwaśną, przekompostowaną korę i trochę piasku. PH gleby powinno wynosić 3 - 4,5. Doskonała będzie gleba lekka, kwaśna i próchniczna. W ciężkiej, nie zaprawionej torfem glebie, wrzosy będą nam zamierać.
Marzy mi się Siedlisko.... 15:03, 27 wrz 2012

Do góry
Dziękuję Sebek, cały sezon na ten efekt czekam i mam nadzieję, że zbyt szybko nie zaczną opadać liście.
Marzy mi się Siedlisko.... 15:00, 27 wrz 2012

Do góry
Aaaale masz Aniu pięęęknie - czerwona ściana wygląda prześlicznie!
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 12:12, 27 wrz 2012

Do góry
Sebek-pozdrawiam i gratuluję rewolucji rabatowej!
Dolina Tęczy 11:30, 27 wrz 2012

Do góry
Ahhh te Twoje zdjęcia
Kubusiowo 10:26, 27 wrz 2012

Do góry
Beata hortensje sadziłam co krok To chyba niecały metr A dzisiaj całkiem nieźle sie czuję, pewnie wieczorem będzie gorzej ale nie dam się!

Wróbelku już w drodze do łożka spałam

Betysiu wpadaj, wpadaj Ja tez uściski gorące przesyłam i buziaki

Ev dzięki

Ania no nie jest źle tylko katar mnie męczy

Sebek odmachuję A Fairy nie odpuszczaj to niezawodna róża

Kubusiowo 10:19, 27 wrz 2012

Do góry
Gosia - też macham!

A tym the fairy chyba nie odpuszczę - takie piękne!

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:13, 27 wrz 2012

Do góry
asc napisał(a)

Sebek miałeś farta z tymi konwalnikami A widzę, że na każdego pobyt z Danusia działa mobilizująco

I to jak! Jutro jak wrócę z Bielska biorę się za kanciki
Sebek ale przed zimą mysleze nie mam sensu

Ja myślę inaczej. Lato dopiero minęło 2 dni temu

Pamiętam jak koszę trawę jeszcze w listopadzie..... czyli kanciki mus być, jak się chce mieć perfekt
Etam, będzei jeszcze piękna jesień..... jeszcze jest całkeim łądnie.. dziś było w cieniu 20 stopni..toż to lato

W zeszłym roku ostatni raz trawnik kosiłem chyba w grudniu....Chyba 1-go, bo jeszcze było ciepło

Kanciki chciałem wczoraj pokazać, ale w całej wsi nie było dostępu do telefonu - i internetu.

No i powiedzcie jak żyć - telefonu nie ma, internetu nie ma, zasięgu nie ma - niech jeszcze prąd nam odetną to chyba zaczniemy żyć jak Amisze.....
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:10, 27 wrz 2012

Do góry
Borbetka napisał(a)
Sebek doradź. Denerwują mnie moje hosty na obrzeżu rabaty. Mam dla nich miejsce gdzie indziej, ale nie mogę się zdecydować, czy je teraz przesadzić, czy czekać do wiosny. Czy jak je przesadzę i obetnę te największe liście to będzie ok? Sama nie wiem, ale mnie wkurzają te dziury na widoku.

Jeśli Cię denerwują to je wykop, podziel i przytnij co najbrzydsze. Jednak myślę, że najlepszy czas to wiosna jak widzisz, że ruszają i wypuściły kły - dzięki temu wiesz jak je podzielić, aby było po równo
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 14:06, 26 wrz 2012

Do góry
Sebek doradź. Denerwują mnie moje hosty na obrzeżu rabaty. Mam dla nich miejsce gdzie indziej, ale nie mogę się zdecydować, czy je teraz przesadzić, czy czekać do wiosny. Czy jak je przesadzę i obetnę te największe liście to będzie ok? Sama nie wiem, ale mnie wkurzają te dziury na widoku.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 00:20, 26 wrz 2012

Do góry
Ewelinka231281 napisał(a)

Też nie wiem z tymi hostami....W przyszłym roku znów wymyślę co innego

Wrzosy kwitną jesienią - wrzośce wiosną. Tawuła to krzew - tawułka to bylina - ot i cała filozofia

haha u mnie na roku strasznie nas pilnują z tym, bo mimo wszystko czasami się zdrobni niepotrzebnie czy poplącze..
Pamiętajcie też różnicę między pąkiem a pączkiem!!

że pączek to ten do jedzenia?

Dokładnie! Pani profesor od dendrologii tak tego przestrzega, że na egzaminie obniżała oceny za tę pomyłkę ;/
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:06, 25 wrz 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Sebek miałeś farta z tymi konwalnikami A widzę, że na każdego pobyt z Danusia działa mobilizująco

Pamiętam jak koszę trawę jeszcze w listopadzie..... czyli kanciki mus być, jak się chce mieć perfekt
Etam, będzei jeszcze piękna jesień..... jeszcze jest całkeim łądnie.. dziś było w cieniu 20 stopni..toż to lato
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:52, 25 wrz 2012

Do góry
gunia1990 napisał(a)

Wrzosy kwitną jesienią - wrzośce wiosną. Tawuła to krzew - tawułka to bylina - ot i cała filozofia

haha u mnie na roku strasznie nas pilnują z tym, bo mimo wszystko czasami się zdrobni niepotrzebnie czy poplącze..

że pączek to ten do jedzenia?
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:51, 25 wrz 2012

Do góry
Pąkiem i pączkiem? E no bez przesady!

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:48, 25 wrz 2012

Do góry
Sebek napisał(a)

Ogród szmaragdowy 22:47, 25 wrz 2012

Do góry
Ściana wodna....I to jakaaaaa - a niech mnie!

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 22:14, 25 wrz 2012

Do góry
Kondzio napisał(a)

Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 21:50, 25 wrz 2012

Do góry
Gabi napisał(a)
Przepiękne zdjęcia! Ile sztuk Rododendronów rośnie u Ciebie Danusiu tam, przy ciurkadełku?

Chyba Sebek lepiej pamięta ode mnie, ale chyba 2 duże i kilka małych pod spodem. 5, ale za ciemno żeby policzyć
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies