Sebek doradź. Denerwują mnie moje hosty na obrzeżu rabaty. Mam dla nich miejsce gdzie indziej, ale nie mogę się zdecydować, czy je teraz przesadzić, czy czekać do wiosny. Czy jak je przesadzę i obetnę te największe liście to będzie ok? Sama nie wiem, ale mnie wkurzają te dziury na widoku.
Sebek doradź. Denerwują mnie moje hosty na obrzeżu rabaty. Mam dla nich miejsce gdzie indziej, ale nie mogę się zdecydować, czy je teraz przesadzić, czy czekać do wiosny. Czy jak je przesadzę i obetnę te największe liście to będzie ok? Sama nie wiem, ale mnie wkurzają te dziury na widoku.
Jeśli Cię denerwują to je wykop, podziel i przytnij co najbrzydsze. Jednak myślę, że najlepszy czas to wiosna jak widzisz, że ruszają i wypuściły kły - dzięki temu wiesz jak je podzielić, aby było po równo
Sebek miałeś farta z tymi konwalnikami A widzę, że na każdego pobyt z Danusia działa mobilizująco
I to jak! Jutro jak wrócę z Bielska biorę się za kanciki
Sebek ale przed zimą mysleze nie mam sensu
Ja myślę inaczej. Lato dopiero minęło 2 dni temu
Pamiętam jak koszę trawę jeszcze w listopadzie..... czyli kanciki mus być, jak się chce mieć perfekt
Etam, będzei jeszcze piękna jesień..... jeszcze jest całkeim łądnie.. dziś było w cieniu 20 stopni..toż to lato
W zeszłym roku ostatni raz trawnik kosiłem chyba w grudniu....Chyba 1-go, bo jeszcze było ciepło
Kanciki chciałem wczoraj pokazać, ale w całej wsi nie było dostępu do telefonu - i internetu.
No i powiedzcie jak żyć - telefonu nie ma, internetu nie ma, zasięgu nie ma - niech jeszcze prąd nam odetną to chyba zaczniemy żyć jak Amisze.....
Jeśli Cię denerwują to je wykop, podziel i przytnij co najbrzydsze. Jednak myślę, że najlepszy czas to wiosna jak widzisz, że ruszają i wypuściły kły - dzięki temu wiesz jak je podzielić, aby było po równo
Na jesień, bo mogą zagniwać.
Nie pamiętasz zdjęć z Mają?
W tym tygodniu kolejny raz zawitała do mnie Maja Popielarska z ekipą programu "Maja w ogrodzie", pokazując jak okrywać rośliny kapturami z włókniny, jak przycinać zmarznięte hosty i jak sprawić, aby lustro nie zarosiało w mglisty lub deszczowy dzień (przecieramy je wodą z dodatkiem gliceryny)
Mój koszyczek i fajny sekator bardzo się tutaj przydał