A może, Wy drodzy pomożecie. Jak myślicie, czy zamienić żywopłot z cisa na świerki serbskie( ten zielony długi ekran na projekcie ) za żywopłotem jest sad, 3 jodły i sosna. Nie wiem czy brzozy będą lepiej się prezentowały na tle wyższych świerków czy niższego żywopłotu z cisa. No i w jakiej odległości od ekranu przesadzić brzozy. Niżej zdjęcie jak jest w rzeczywistości.
Kamilko , nie dam bo bym Was zanudziła pokazujac przez cały rok rh, dam za to krokusy które własnie pięknie kwitną , mam nadzieję ze tez Ci sie spodobaja.
Ten żywopłot jest dwurzędowy dlaczego? On w przyszłości będzie dość szeroki.
przeniosłabym jeden rząd bukszpanu na drugi brzeg rabaty. Wzdłuż całego płotu zrobiłabym zdecydowanie jakąś przysłonę (grab, cis, tuje itp. )
Wczoraj wytargalam z ubiegłorocznego buszu 24 sadzonki truskawek. I posadzilam przy czosnku. Zresztą z garści czosnku urosło tylko 5 szt. Posialam też rzodkiewke i szpinak nowozelandzki którym nic nie wiem.
Dla tych co pamiętają moje zeszłoroczne boje to miejsce zajmowała od strony warzywnika slawetna róża potwór
Kiedyś spisałam sobie następujące połączenia roślin do upraw współrzędnych w warzywniku i je stosuje. Może się komuś przydadzą:
Marchew i cebula
Pomidory i seler
Ogórki i koper
Salata i pory